Kroatien är ett fascinerande land med en stor etnisk, historisk och arkitektonisk mångfald och ett omväxlande landskap. Landet sträcker sig från de östra delarna av Alperna i nordväst, till Pannonian låglandet och sandbankerna i Danube i öster. Den centrala regionen är täckt av bergskedjan Dinara och landets södra delar når kusten vid Adriatiska havet.

Istria - Croatia

Istrien

Den stora halvön Istrien, som skjuter ut i den nordligaste delen av Adriatiska havet, har tillsammans med de många öar som ligger i närheten blivit ett av Europas mest omtyckta resmål. Här är naturen prunkande grön och havet frestande turkosblått. Landskapen är inbjudande med vinodlingar, lantgårdar, pittoreska byar och medeltida städer.

Istria - Croatia

Istria

Istria is a narrow peninsula of Croatia situated in the northern part of the Adriatic Sea, affording a geographical area typical for cordiality and hospitality of their people.

Kvarner - Croatia

Kvarner

Välkommen till Kvarner, regionen mellan Istrien och Dalmatien, som är känd för sina skillnader i klimat, vegetation, havsliv och öar. Arkitektur, kultur och närheten till de många kända europeiska regionerna har lockat turister i över trehundra år.

Northern Dalmatia - Croatia

Norra Dalmatien

Området för Norra Dalmatien sträcker sig från Kvarner rivieran ner till ca Split. Ibland förbises som semestermål till förmån för de mer berömda orterna och öar ytterligare längs kusten, har norra dalmatiska regionen mycket att erbjuda besökare.

Central Dalmatia - Croatia

Mellersta Dalmatien

Mellersta Dalmatien måste besökas. Med sin kultur, särskilda livsstil och 1700 år gamla kontinuitet, är det en plats för nöje, rekreation och njutning! Redan år 305 var det den romerske kejsaren Diocletianus, härskare över hela världen, som valde mellersta Dalmatien för att njuta de tio sista åren av sitt liv, och därför byggde han sin sommarvilla just i detta område.

Southern Dalmatia - Croatia

Södra Dalmatien

I den varmaste delen av Kroatien, Södra Dalmatien, hittar vi städer Split, Dubrovnik, Cavtat och öarna Vis, Hvar, Korcula, Lastovo, Mljet, samt halvön Peljesac.

Lika and Gorski Kotar - Croatia

Lika och Gorski Kotar

Gorski kotar är den bergiga regionen i Kroatien mellan Karlovac och Rijeka, och ett favoritområde för alla som gillar att tillbringa en aktiv semester och njuta av den vackra, bevarade natur. Eftersom 63% av Gorski kotar är täckt av skogen, är den även känd som ”Kroatiens gröna lungor”. Den angränsande regionen Lika ligger ungefär mellan Velebitbergen (sydväst) och Plješevica (nordost), och sträcker sig hela vägen från Mala Kapela till Gračac.

Central Croatia

Zagreb & inland

Även om det inte uppfattas som en typisk turistregion är centrala Kroatien ett mycket intressant område som erbjuder stora möjligheter för rekreation, konstturism, sightseeing i intressanta städer, slott och naturliga intressanta platser.

Central Croatia

Zagreb & inland

Central Croatia is a very interesting area that offers great opportunities for recreation, arts tourism, sight-seeing in interesting towns, castles and natural points of interest.

National Parks of Croatia

Nationalparker i Kroatien

Vacker, orörd natur är Kroatiens största rikedom. Det är därför det finns åtta områden skyddade som nationalparker – Krka, Brijuni, Norra Velebit, Mljet, Paklenica, Kornatiöarna, Risnjak och Plitvicesjöarna. Alla nationalparkerna är lätt tillgängliga och mycket välbesökta.

National Parks of Croatia

Nationalparker i Kroatien

Beautiful, unspoilt nature is the greatest treasure of Croatia, which is why there are eight areas protected as national parks.

Nature Parks of Croatia

Naturparker i Kroatien

Kroatien är en av Europas bäst bevarade delar när det gäller ekologi. Det är ett land där nyanser av det soliga och varma havet gärna blandar med lugna och gröna berg och stilla, gyllene slätter i Pannonien. Förutom nationalparker har Kroatien flera naturparker; områden av utmärkt skönhet som skyddas på grund av sin unika tradition, endemiska arter, naturfenomen och särskilt stämning.