Södra Dalmatien

I den varmaste delen av Kroatien, Södra Dalmatien, hittar vi städer Split, Dubrovnik, Cavtat och öarna Vis, Hvar, Korcula, Lastovo, Mljet, samt halvön Peljesac.

_

Städer i Södra Dalmatien:

_

Om Södra Dalmatien

Södra Dalmatien inkluderar området Makarska Riviera till gränsen till Montenegro, inklusive öarna Korcula, Mljet och Lastovo och Peljesac-halvön. Centrum för denna destination är Dubrovnik, ett stadsmonument under UNESCO-skydd och en av de vackraste städerna i världen. Klimatet är mycket trevligt, Medelhavet, för att odla citrusplantager, palmer och rik agave.

Enogastro-erbjudandet av Peljesac Peninsula är mycket intressant på grund av den specifika vingården position (Dingač), ett utmärkt vin och skaldjur. Det finns regelbunden färjetrafik från halvön till ön Korcula, som förmodligen är hem för den berömda sjöfararen Marco Polo. Ön Mljet, även en nationalpark, är den grönaste Adriatiska ön med enastående naturskönhet, rik flora och fauna och många historiska monument.

Många små öar i Dubrovnikvatten utgör Elaphite-öar, och de största är: Sipan, Lopud och Kolocep. Dolda vikar, hisnande grottor, Medelhavsparken full av citrus- och johannesbrödträd, kyrkor och kloster och olika flora och fauna lockar de som vill koppla av och njuta av miljön utan trafik och stress.