Båtluffa mellan öarna i norra Adriatiska skärgård på en vintage segelbåt och upplev härliga vyer, god mat och fint sällskap!

 • Från: 600 €
_

Beskrivning

Kryssning med vintage segelbåtar längs den magnifika Kvarnerbukten och dess öar på rutten.

OPATIJA – KRK – RAB – ZADAR – MOLAT or OLIB – (Ilovik) LOŠINJ – CRES – OPATIJA (KL1)

För den här resan behöver du bara några T-shirts och en baddräkt för att tillbringa sju oförglömliga dagar på kryssning på norra Adriatiska havet från en ö till en annan. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen kan du bada, sola, snorkla och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna har du på fritiden för att hitta en bra restaurang eller upptäcka gamla kyrkor eller andra historiska monument …

HÖJDPUNKTER:

Simning på avskilda stränder, Zadar Sea Organs, Rab klocktorn, Lošinj doftträdgård

Kvarner bay of Islands, cruise in Croatia
_

Program

Dag 1 OPATIJA – KRK ISLAND (L)

Avgång kl 13 med lunch ombord. Sena ankomster kan ansluta sig till Krk, den homonyma staden på den största kroatiska ön. Det första simstoppet på vägen för att friska upp och njuta av det kristallklara havsvattnet. Krk har olika byar i olika storlekar, fantastiska promenadstråk, dramatiska klippväggar med små öar och hundratals gömda vikar och stränder. Det är ett liv längs vattnet i Krk Town, ta en drink i någon av de många barerna eller välj en restaurang för en god middag. Övernattning i Krk.

Dag 2 KRK ISLAND – RAB ISLAND (B, T, L)

Efter frukost, kryssa mot Rab, känd som ”kärlekens ö”. Vid ankomst, gå med på en guidad tur (ingår i Premium Superior & Premium) för att se imponerande stenmurar och romanska kyrktorn, kyrkor, palats, stengator och antika fasader. Många gator och torg är friluftsgallerier, eftersom konstnärer arbetar utomhus. Missa inte att smaka på den berömda tårtan ”Rapska torta” (ingår på Premium Superior & Premium). Om vädret tillåter, gå upp till Kamenjak-kullen och titta på den magnifika solnedgången. Övernattning i Rab.

Dag 3 RAB ISLAND – ZADAR (B, L)

Morgonkryssning från Rab mot Zadar, på ön Pag med dess ovanliga månliknande landskap. Badstopp på den lilla Maun Island. Vid ankomst till Zadar, gå med på den valfria guidade turen (ingår på Premium Superior & Premium). En gång metropolen Dalmatien, idag, är Zadar regionens centrum. Det rika kulturarvet är synligt överallt: Forum Romanum med anor från 1:a århundradet e.Kr., kyrkan St. Donatus med anor från 900-talet e.Kr. – den mest kända medeltida basilikan och symbolen för staden, de imponerande och mäktiga stadsmurarna, många palats och villor från tidigare adelsfamiljer. Bra restauranger kantar en del av vattnet och centrum av staden. Kända, samtida skapelser är Zadar Havsorgel, en av sitt slag i världen (lyssna på ljudet) och ljusinstallationen ”The Greeting to the Sun”. Övernattning i Zadar.

Dag 4 ZADAR – MOLAT ISLAND eller OLIB ISLAND (B, L, CD)

Tidig avgång mot ön Molat eller Olib (beroende på tillgängligt hamnutrymme) i norra delen av Zadars skärgård. Tänk ren frid och lugn. Ikväll kan du njuta av kaptenens middagsfest ombord (ingår på Premium Superior & Premium). Övernattning i hamnen.

Dag 5 MOLAT ISLAND eller OLIB ISLAND – ILOVIK ISLAND – LOŠINJ ISLAND (B, L)

Efter frukost och morgondopp, kryssa mot Ilovik. Den har kanske bara några hundra invånare men Ilovik har härliga vikar och kristallklart vatten. Ett kort stopp före avgång mot Lošinj, känd som ”solskensön” och för sitt överflöd av tallar, vilda blommor och örter. Lošinj är en av de mest populära öarna i norra Adriatiska havet för sina gömda vikar och svala medelhavsstämning. Vid ankomsten kan du promenera längs den vackra vattnet, besöka Apoxiomenos museum eller gå upp till Lošinj Aromatic Garden full av inhemska örter och växter. Den lilla staden Veli Lošinj är lätt att nå om du vill utforska till fots. Övernattning i Mali Lošinj.

Dag 6 MALI LOŠINJ ISLAND – CRES ISLAND (B, L)

Avgång mot Cres efter frukost och morgondopp. Denna oförstörda ö med lång och smal form är rik på olivlundar, vingårdar, skogar av ek, bok och anmärkningsvärda stenmurar. Cres och Mali Lošinj var en gång sammankopplade som en ö, innan romarna grävde en smal kanal för att skilja dem åt. Tillbringa natten i hamnen i Cres, en typisk medeltida stad.

Dag 7 CRES ISLAND – OPATIJA (B, L)

Efter frukost, avfärd mot Opatija. Den berömda Opatija Riviera ses bäst från havet. Vid ankomst på eftermiddagen, gå med på en vandringstur i Opatija (ingår i Premium Superior). Promenera längs den längsta lungomare (strandpromenaden) i Kroatien eller stanna till i Volosko, en traditionell fiskeby med några av de bästa fiskrestaurangerna i landet. Den sista natten ombord, ha en avskedsfest under stjärnorna. Det här skulle vara ett bra tillfälle att byta kontaktuppgifter med nya vänner och planera hemresan. Många människor kommer tillbaka, igen och igen.

Dag 8 OPATIJA (B)

Samlas för en sista frukost, följt av adjö med alla nya vänner och besättningen innan de ser dig i hamnen i Opatija.

Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, T – provsmakning, CD – Kaptensmiddag

_

Prices & Terms

Datum & Priser 2024

Boats: MV Olmissum, MV Moonlight, MV Kalipsa, MV Antonela B C D
18.05.
05.10.
01.06.
08.06.
15.06.
22.06.
29.06.
06.07.
13.07.
03.08.
10.08.
17.08.
24.08.
31.08.
07.09.
28.09.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1150 1400 1500
 PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1000 1150 1250
PREMIUM Upper/Main Deck 1000 1150 1250
PREMIUM Lower Deck 850 1050 1100
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main Deck 700 850 900
TRADITIONAL ENSUITE Lower Deck 600 750 850

Priser i EUR per person / vecka

Kryssningspriset inkluderar tjänster beroende på kategori:
 • Traditional Ensuite: kontinental frukost, trerätters lunch, gratis vatten och gratis WIFI
 • Premium: frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, guidade turer i Rab & Zadar, Rab Cake-provning, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe med kex, gratis WIFI, gratis vatten.
 • Premium Superior: frukostbuffé, trerättersluncher, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, tre guidade turer i Rab, Zadar och Opatija, Rab Cakeprovning, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, afternoon tea och kaffe med vattenkex, gratis WIFI.

Betalning

 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten

Avbeställningsvillkor

 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
 • 14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)

Tillägg

 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%

Obligatorisk tillägg

Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 60.- per person per vecka

Disclaimer

 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
_

Notes

Hytt kategori:

Traditional Ensuite: träskepp, luftkonditionerade hytter med egen dusch/toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerad salong.

Premium: Premiumfartyg med stålskrov med modernt traditionellt utseende erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga hytter med eget badrum med dubbelsängar eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med hytter 8 till 14 m2 stora.

Premium Superior: Premium Superior-fartyg är nyligen byggda mini deluxe-fartyg med liknande komfort, men är mindre i storlek – 38 till 41 m långa. De luftkonditionerade hytterna är 8 till 14 m2 stora med dubbelsängar eller enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.