En klassisk kryssning som inkluderar Dubrovnik stadsmurar, bad vid avskilda stränder, jet-set ön Hvar, nationalparken Mljet.

 • from: 2050 €
_

Beskrivning

Avgång från DUBROVNIK lördagar

DUBROVNIK / SLANO – MLJET– MAKARSKA – PUČIŠĆA (ISLAND OF BRAČ)  / SPLIT – BOL (ISLAND OF BRAČ) / HVAR – KORČULA – DUBROVNIK

Utforska Dubrovnik och fantastiska dalmatinska öar och kustlinje. Tillbringa morgnarna med att beundra det spektakulära landskapet, njuta av att simma i det kristallklara Adriatiska havet och eftermiddagen och kvällarna utforska gamla historiska städer eller ha kul till morgontimmarna.

HÖJDPUNKTER:

Dubrovnik stadsmurar, bad vid avskilda stränder, jet-set ön Hvar, nationalparken Mljet.

Deluxe Cruise in Croatia from Dubrovnik
_

Program

Dag 1   DUBROVNIK – SLANO (L, D)

Incheckning från kl. 13.00 i hamnen i Gruž (sena ankomster kan gå med i Slano), avgång kl. 14.00 till den lilla byn Slano på fastlandet, en fridfull fiskarby. Njut av autentisk bymiddag i Smokovljani och smaka på alla specialiteter som detta landsbygdsområde har att erbjuda. Som en del av deras egendom finns en ranch med djur och den gamla stentröskplatsen omgiven av olivträd, fikon och andra autoktona växter i all naturens skönhet, där du kan höra rösten från syrsor och fåglar som kvittrar.

Dag 2   SLANO – MLJET (B, L)

Morgonavgång mot ön och nationalparken Mljet. Lunch ombord. Fri tid att njuta av saltsjöarna i nationalparken och njuta av solen och havet på denna lugna ö. Den stora sjön ligger inne i Mljet National Park (ingång ingår), och i mitten kan man besöka ett gammalt kloster och en kyrka, eller bara använda en kanot för att ströva runt sjöarna i nationalparken. Cyklar kan också hyras för att cykla runt stigarna som omger sjöarna. Övernattning i hamnen.

Dag 3   MLJET – MAKARSKA (B, L, CD)

Tidig morgonavgång mot Makarska, det berömda turistmålet med många restauranger och barer och en vacker strandpromenad längs den berömda stranden. Njut av magin i Makarska Rivieran och se till att ta en promenad längs stadens gator – det finns ett överflöd av kyrkor och andra kulturella platser. Eftermiddagsdopp vid en av de underbara stränderna. På kvällen är det kaptensmiddag med liveunderhållning ombord. Övernattning i Makarska.

Dag 4   MAKARSKA – PUČIŠĆA/SPLIT (B, L)

Efter frukost, kryssa mot Pučišća, en typisk medelhavsplats, belägen på norra sidan av ön Brač vid botten av en djup vik. Denna by är hem för den världsberömda vita stenen Brač. Besök en av de få stenmurarverkstäder som finns kvar i Europa. Efteråt, kryssa mot Split och anlända på eftermiddagen. Split är en livlig universitets- och sjöfartsstad och huvudstaden i regionen Dalmatien. Dess gamla stad är under UNESCO-skydd,  Gå med på en guidad rundtur i staden vid ankomst. Denna historiska stad under UNESCO:s världsarvsskydd kommer att slå dig från fötterna med sitt överflöd av saker att se och göra och med sin unika livliga atmosfär. Övernattning i Split.

Dag 5   SPLIT – BOL / HVAR (B, L)

Tidig morgonavgång mot ön Brač och staden Bol, mest känd för sin berömda Zlatni-råttstrand (Gyllene hornet), ett naturfenomen som med sin distinkta form och form dominerar andra stränder i Kroatien. Riktade vindar och vågor gör att strandens form ofta förändras. Efteråt är nästa mål Hvar, den längsta ön i Adriatiska havet. När du går med på den guidade turen, besök den magnifika renässanskatedralen med sitt ursprungliga torn, den äldsta gemenskapsteatern i Europa som grundades här 1612 och andra platser. Hvar erbjuder massor av restauranger, barer, kaféer och klubbar, öppna långt in på natten. Hvar kallas ofta för solskens- och jetsetön.

Dag 6   HVAR –KORČULA (F, L)

Resan fortsätter mot ön Korčula som är mest känd som födelseplatsen för Marco Polo. Stanna för lunch i en av de avskilda vikarna på vägen. Tidig eftermiddag ankomst till Korčula följt av en guidad vandring i den förtrollande staden befäst av murar. Korčula värdesätter fler legender, berättelser och monument än någon annan plats, upptäck några vandringar längs fiskbensmönstrade gatorna. Korčula har ett rikligt utbud av restauranger för en fantastisk gourmetupplevelse och det finns många barer och klubbar för dem som letar efter kvällsunderhållning. Övernattning i Korčula.

Dag 7   KORČULA – DUBROVNIK (F, L)

Avgång mot Dubrovnik med frukost på vägen. Njut av den oförglömliga naturliga skönheten längs kusten mot Dubrovnik som kallades ”himlen på jorden” av den berömda författaren George Bernard Shaw. Lunch ombord och ankomst till Dubrovnik tidigt på eftermiddagen. Följ med på den guidade rundturen i staden. Slingra sig genom de smala, bilfria kalkstensgatorna – bärs slät under fotgängares sulor i århundraden av fotgängare och utforska gotisk, renässans- och barockarkitektur. Ta linbanan från Gamla stan till Srđ-berget för att njuta av natursköna vyer över de mäktiga vallarna och Elaphiti-öarna (biljett ingår). På kvällen kan du njuta av den traditionella och autentiska kroatiska sång- och dansuppträdandet av Linđo Folklore Ensemble. Övernattning i Dubrovnik.

Dag 8   DUBROVNIK (B)

En sista frukost ombord följt av adjö med besättningen och nya vänner, innan de ser dig iväg. Transfer till flygplatsen.

Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Avgång:

Boats: MV Ave Maria, MV Fantazija

20.07.
DELUXE SUPERIOR VIP Upper/Main Deck 3000
DELUXE SUPERIOR Upper/Main Deck 2700
DELUXE SUPERIOR Lower Deck 2350
DELUXE Upper/Main Deck 2350
DELUXE Lower Deck 2050

Priser är i EUR per person/vecka

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångs transfers från Dubrovnik flygplats och till Dubrovnik flygplatsen (på ankomstdagen och avresedagen)
 • 7 natters kryssning i Deluxe / Deluxe Superior hytt med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • 9 måltider – 3-rätters lunch eller middag enligt resplanen
 • En drink med lunch och obegränsat vatten från vattendispenser
 • Kaffe & te hela dagen
 • Kaptenens middag med live underhållning
 • Arvsmiddag i Smokovljani med transfer
 • Rikligt med färsk frukt
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Professional Tour manager
 • Guidade vandringsturer i städerna: Korčula, Split, Dubrovnik, Hvar
 • Stenhuggeri verkstad inträdesavgift
 • Envägstransfer från Dubrovnik hamn till Gamla stan Dubrovnik för sightseeing
 • Dubrovnik linbanan avgift
 • Linđo – traditionell och autentisk kroatisk Folklore Ensemble
 • Mljet National Park inträdesavgift
 • Besökarnas skatter och hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice
 • Gratis wi-fi ombord
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg                                   ​
 • hytt för enkelbruk +50%

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE Superior: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

DELUXE: Deluxe-fartyg är moderna fartyg med en längd på 42 till 47 meter. Det rymliga soldäcket inkluderar en badtunna och solstolar för att njuta av underbart Adriatisk landskap. Deluxe-fartyg har rymliga, påkostade designade, luftkonditionerade badstugor med dubbelsäng eller två enkelsängar, värdeskåp, toalettartiklar på badrum, hårtork, skåp och garderobskåp. Hytter är 12 till 17m2 stora.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och fyra-rätterslunch, dryck med lunch, Captain-middag med levande musik, extra middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, turistskatt & hamn avgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.