Divine Dalmatia Deluxe Kryssning 2023

En klassisk kryssning som inkluderar Dubrovnik stadsmurar, bad vid avskilda stränder, jet-set ön Hvar, nationalparken Mljet.

 • from: 1500 €
 • Harbour: Dubrovnik
_

Beskrivning

Avgång från DUBROVNIK lördagar

DUBROVNIK – MLJET / KORČULA – SPLIT – BOL – HVAR – PELJEŠAC – DUBROVNIK (KL5)

Utforska Dubrovnik och fantastiska dalmatiska öar och kustlinje. Tillbringa morgnarna med att beundra det spektakulära landskapet, njuta av att simma i det kristallklara Adriatiska havet och eftermiddagen och kvällarna utforska gamla historiska städer eller ha kul till morgontimmarna.

HÖJDPUNKTER:

Dubrovnik stadsmurar, bad vid avskilda stränder, jet-set ön Hvar, nationalparken Mljet.

Divine Dalmatia Deluxe Cruise
_

Program

Lördag      DUBROVNIK – SLANO (L, D)

Incheckning från 11.00 och framåt vid GRUŽ hamn. Avresa till den lilla byn Slano på fastlandet, en lugn fiskarby. Vi njuter av autentisk bymiddag i Smokovljani där du kan smaka på alla de specialiteter som landsbygden har att erbjuda. Som en del av deras egendom finns en ranch med djur och den gamla stentröskan omgiven av olivträd, fikon och andra autohtoniska växter i all naturens skönhet, där du kan höra rösten från syrsor och fåglar som tirar.

Söndag      SLANO- KORČULA (B, L)

Morgonavgång mot ön Korčula som är mest känd som Marco Polos födelseplats. Vi stannar till lunch i en avskild vik som är på väg. Tidig eftermiddag ankomst till Korčula. På den här ön kan du hitta fler legender, berättelser och monument än någon annanstans medan du vandrar längs gator i fiskens mönster med vår guidad tur. Korčula har ett rikt urval av restauranger där du kan fortsätta din gourmetupplevelse och det finns många barer och klubbar för dem som söker kvällsunderhållning. Övernattning i Korčula.

Måndag      KORČULA – MAKARSKA (B, L, CD)

Tidigt på morgonen avgår vi mot Makarska, den berömda turistdestinationen med många restauranger och barer och en vacker strandpromenad längs den berömda stranden. Njut av magin av Makarska Rivieran och se till att ta en promenad längs stadens gator – med överflöd av kyrkor och andra kulturella platser. Eftermiddagsbad på en av de underbara stränderna. Därifrån kan de som känner sig äventyrliga gå med i vår valfri flod forsränning på strömmarna av floden Cetina eller adrenalin som pumpar zipline över Cetina flodkanjon och möta fartyget igen i Makarska. Kaptenens middag med live underhållning ombord. Övernattning i Makarska.

Tisdag      MAKARSKA / PUČIŠĆA, ISLAND OF BRAČ – SPLIT (B, L)

Efter frukosten fortsätter vi mot Pučišća, en typisk Medelhavsplats, belägen på norra sidan av ön Brač i botten av en djup vik. Denna plats är hem till den världsberömda vita stenen i Brač. Vi kommer att besöka en av de få stenverkstadsverkstäder som finns kvar i Europa. Vi anländer till Split på eftermiddagen. Split är Kroatiens andra största stad, en livlig universitet och maritim stad och Dalmatiens huvudstaden. Split är en stad under UNESCO-skydd, och dess historiska och kulturella monument är underbara både för lokala invånare, men också för de många besökarna som förälskas i denna 1000 år gamla skönhet. Gå med på en sightseeingtur i gamla stan inklusive Diocletianus palats som den romerska kejsaren hade byggt som sitt pensionshem.

Onsdag      SPLIT / BOL – HVAR (B, L)

Tidigt på morgonavgången fortsätter vi vår kryssning mot ön Brač – Bol, bäst känd för sin berömda Zlatni Rat strand (Golden Horn), ett naturfenomen som med sin distinkta form och form dominerar andra stränder i Kroatien. Riktade vindar och vågor gör att strandens form ofta förändras. Vår nästa destination är Hvar. Hvar är den längsta ön i Adriatiska havet. Medan du njuter av vår guidade tur kan du se magnifika renässanskatedralen med dess ursprungliga torn; också den äldsta samhällsteatern i Europa som grundades här 1612. Hvar Town erbjuder massor av restauranger, barer kaféer och klubbar, öppna långt ut på natten.

Torsdag      HVAR – MLJET (B, L, D)

Vi fortsätter vår resa mot ön och nationalparken Mljet. Lunch ombord. Gratis tid att njuta av salt sjöar i nationalparken och njuta av solen och havet på denna lugna ö. Den stora sjön ligger inne i nationalparken (ingången ingår), och i mitten kan man besöka en gammal kloster och kyrka, eller bara använda en kanot för att vandra runt sjöar i nationalparken. Cyklar kan också hyras för att cykla runt stigarna runt sjöarna. Övernattning i hamn och middag ombord.

Fredag      MLJET – DUBROVNIK (B, L)

Avresa mot Dubrovnik med frukost på väg. Njut av den oförglömliga naturskönheten längs kusten mot Dubrovnik, som av den berömda författaren George Bernard Shaw kallades ”himmel på jorden”. Lunch ombord och vi anländer till Dubrovnik på tidig eftermiddag. Gå med på vår guidade tur och ta en promenad genom STRADUN som är både en gata och en torg och utforska de små torgarna och gränderna inom stadsmuren. Om du är både entusiastisk och energisk rekommenderar vi en promenad längs toppen av de 1940 m långa stadsmuren eller ta en linbana tur till toppen av Srđ-berget för bästa panoramautsikt över den gamla staden (biljett ingår)! På kvällen kan du njuta av den traditionella och äkta kroatiska sång- och dansföreställningen av Linđo Folklore Ensemble. (Biljett ingår)

Lördag      DUBROVNIK (B) – CHECK OUT

Efter en tidig frukost ska du säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner!

Legend: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, CD- captain`s dinner, T – tasting

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2023

15.04.
22.04.
29.04. 
06.05.
13.05.
20.05.
27.05.
30.09.
07.10.
14.10. 
03.06.
10.06.
23.09.
17.06.
24.06.
01.07.
08.07.
15.07.
22.07.
29.07.
05.08.
12.08.
19.08.
26.08.
02.09.
09.09.
16.09.
VIP DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 2250 2350 2550 2850
DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 1950 2050 2250 2550
DELUXE SUPERIOR lower deck cabin 1650 1750 1950 2150
DELUXE main deck cabin 1800 1950 2050 2350
DELUXE lower deck cabin 1500 1600 1750 2000

Priser är i EUR per person/vecka

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångs transfers från Dubrovnik flygplats och till Dubrovnik flygplatsen (på ankomstdagen och avresedagen)
 • 7 natters kryssning i Deluxe / Deluxe Superior hytt med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • 9 måltider – 3-rätters lunch eller middag enligt resplanen
 • En drink med lunch och obegränsat vatten från vattendispenser
 • Kaffe & te hela dagen
 • Kaptenens middag med live underhållning
 • Arvsmiddag i Smokovljani med transfer
 • Rikligt med färsk frukt
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Professional Tour manager
 • Guidade vandringsturer i städerna: Korčula, Split, Dubrovnik, Hvar
 • Stenhuggeri verkstad inträdesavgift
 • Envägstransfer från Dubrovnik hamn till Gamla stan Dubrovnik för sightseeing
 • Dubrovnik linbanan avgift
 • Linđo – traditionell och autentisk kroatisk Folklore Ensemble
 • Mljet National Park inträdesavgift
 • Besökarnas skatter och hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice
 • Gratis wi-fi ombord
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg                                   ​
 • hytt för enkelbruk +50%

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE Superior: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

DELUXE: Deluxe-fartyg är moderna fartyg med en längd på 42 till 47 meter. Det rymliga soldäcket inkluderar en badtunna och solstolar för att njuta av underbart Adriatisk landskap. Deluxe-fartyg har rymliga, påkostade designade, luftkonditionerade badstugor med dubbelsäng eller två enkelsängar, värdeskåp, toalettartiklar på badrum, hårtork, skåp och garderobskåp. Hytter är 12 till 17m2 stora.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och fyra-rätterslunch, dryck med lunch, Captain-middag med levande musik, extra middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, turistskatt & hamn avgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.