Följ med på denna speciella kryssning där du får bada i avskilda naturist stränder och vikar i södra Adriatiska kusten.

 • Från: 1300 €
_

Beskrivning

Garanterad avgång från SPLIT 2024

Split – Pučišća – Korčula – Lastovo – Ravnik (Green cave) – Komiža/Vis – Biševo (Blue cave) – Stari Grad – Bol – Šolta – Split

Denna kryssning längs den kroatiska kusten och öarna lovar besök i historiska städer och fascinerande öar med många möjligheter till naken solbad och bad. Segla på ett charmigt kroatiskt kustfartyg, medan du njuter av alla de läckerheter som öarna längs den magnifika kustlinjen har att erbjuda…
Nakenhet är välkommen och förväntas ombord utom i hamn och under måltider.

HÖJDPUNKTER:

Simning vid avskilda stränder, Blue & Green Cave, Korčula, Lastovo skorstenar, Bol, Šolta, Split.

Naturist Cruise
_

Program

Lördag: SPLIT – PUČIŠĆA (L)

Avresa från Split kl 13: 00, följt av lunch och badpaus vid Ruskamen naturiststrand 6 km från Omiš. Vi fortsätter till Pučišća på ön Brač, en typisk Medelhavsplats, belägen på norra sidan av ön. Världsberömda vita stenen från Brač hittar man här. Möjlighet att besöka en av de få stenverkstadsverkstäder som finns kvar i Europa. Njut av den hemlagade maten, vinet och den berömda olivoljan i denna kustby. Övernattning i hamnen i Pučišća.

Söndag: PUČIŠĆA – KORČULA (B,L)

När du når däck på morgonen är Pučišća redan bakom oss. Efter morgonbadet i det kristallblå havet i naturistlägret Mlaska, kryssar vi mot Korčula – Marco Polos födelseort. Lunch serveras antingen på spetsen av Pelješac-halvön (nära Lovište) eller i den lugna bukten Kneža på Korčula. Eftermiddag ankomst till Korčula för sightseeing av denna exceptionella stad. Enligt legenden hittades Korčula av den trojanska hjälten Anthenor på 1100-talet f.Kr. På denna ö kan du hitta fler legender, berättelser och monument än någon annanstans. På kvällen kan du besöka en av många restauranger vid havet eller njuta av den fantastiska utsikten över fastlandet från de berömda kaféerna och barerna. Övernattning i Korčula.

Måndag: KORČULA – LASTOVO (B, L, CD)

Innan vi åker, föreslår vi en kort morgonpromenad genom den öppna marknaden i Korčula där du kan köpa färsk frukt att njuta av under dagen. Simstopp vid en av naturiststränderna på den lilla ön Badija. Vi fortsätter vår kryssning mot Lastovo, längst bebodda ön i Dalmatien, kallad Imperial Island. När du väl hamnat i Ubli-hamnen finns det en möjlighet att besöka den skyddade naturparken eller besöka öns största stad – Lastovo. Ön är omgiven av många mindre öar, med massor av avskilda vikar som är lämpliga för snorkling, men också kända för många små kyrkor och ovanligt formade skorstenar. Kaptenens middag ombord och övernattning i Ubli.

Tisdag: LASTOVO – RAVNIK (GREEN CAVE) – KOMIŽA/VIS (B, L)

Tidig morgonavgång mot Vis Ön, stängd för turister i många år på grund av dess unika geografiska läge. Vis var en strategisk hamn för flottan och på grund av denna isolering har Vis en speciell charm i ”Medelhavet som det en gång var”. Fortsätt till den lilla ön Ravnik, där den gröna grottan ligger, uppkallad efter det ovanliga ljuset som reflekteras i havet från hålet på grottans tak. Ingången till den gröna grottan är ca. 10 euro per person, som ska betalas på plats. Efter en kort simtur (om vädret tillåter det) seglar vi vidare till staden Komiža för övernattning. Komiža är en typisk fiskarby som ligger på den västra delen av ön. Njut av promenad genom de smala gränderna eller på en av stenstränderna med källor med sötvatten, som sträcker sig längs hela östra sidan av Komiža bukten. Övernattning i Komiža / Vis.

Onsdag: KOMIŽA – BIŠEVO (BLUE CAVE) – STARI GRAD (B,L)

Tidigt på morgonen kryssar vi mot den lilla Biševo ön för att besöka den blå grottan, ett fantastiskt naturfenomen. Väderförhållandena här är ofta varierande och vårt besök kommer att bero på detta. Besättningen kommer att bestämma. Ingången till Blue Cave ska betalas på plats (ca. 14 euro per person). Efter en simpaus på en av stränderna på ön Jeronim fortsätter vi mot Stari Grad på ön Hvar, den soligaste Adriatiska ön. Guidad tur i Stari Grad (ingår på Premium Superior kategori fartyg). Det berömda Stari Grad-fältet är det äldsta i Kroatien och det bäst bevarade exemplet på forntida grekiskt jordbrukssystem. Det är en del av världsarvet som skyddas av UNESCO. Övernattning i Stari Grad.

Torsdag: STARIGRAD – BOL (B, L)

Frukost följt av ett kort badstopp nära naturistlägret Nudist i Vrboska. Under lunchen kryssar vi mot den vackra ön Brač och den berömda staden Bol. Simning planeras på den mest berömda stranden i Dalmatien – Zlatni Rat (Gyllene Hornet). Bol är en typisk fiskarstad som nu är ett populärt turistmål men ändå orörd. Här har vi möjlighet att njuta av utmärkt färsk fisk, lokala viner och andra delikatesser på denna unika ö. Vandra eller hyr en skoter för att gå upp till Vidova Gora för en fantastisk utsikt över Bol och omgivningen. Övernattning i Bol.

Fredag: BOL – ŠOLTA (B, L, D)

Vår sista dag tillbringas avkoppling och bad i olika lugna vikar på ön Brač. Vi fortsätter mot ön Šolta med ett badstopp i Livka cove och lunch ombord. Sent på eftermiddagen anländer vi till Stomorska – en stad som har allt som en modern turist behöver men utan att förlora sin lilla fiskeby charm. Denna plats vinner omedelbart alla med sin rustika charm och gästfriheten för lokalbefolkningen. Njut av kvällens grillfest ombord. Övernattning i Šolta.

Lördag: ŠOLTA – SPLIT (B)

Tidig morgonavgång mot Split följt av utcheckning. Vi hoppas se dig igen!

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Hytt kategori: 13 – 20.07.2024.

10 – 17.08.2024.

PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck (MS SEAGULL) 1550 Eur
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck (MS SEAGULL) 1300 Eur

Priser i EUR per person/vecka.

Inkluderat i resans pris 

 • 7 dagars kryssning med halvpension (frukost & 3-rätters lunch)
 • 1 kaptenens middag
 • Engelsktalande reseledare ombord
 • Tre guidade turer
 • Daglig hyttservice
 • Fräscht set med handdukar och sängkläder mitt i veckan
 • Bagagehantering
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Gratis vatten från vattenfontänen
 • Te eller kaffe efter lunch
 • Gratis wi-fi

Betalning

 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet skall betalas senast 30 dagar före ankomstdatum

Allmänna villkor 

 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.

Avbeställningsvillkor

 • Från boknings dagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar – 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändrings avgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)

Tillägg / Rabatt

 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%

Obligatorisk tillägg

Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 60.- per person per vecka

_

Notes

Kategori beskrivning

TRADITIONAL ENSUITE: Träfartyg, luftkonditionerade hytter med privat dusch / toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerade salong.

Inkluderade tjänster: Kontinental frukost, trerätterslunch, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

PREMIUMPremium stål skrov fartyg med modern traditionellt utseende erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badrum hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp. Fartyg är från 29 till 35 i längd med hytter 8 till 14m2 i storlek.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, en guidad tur, daglig hytteservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vattenutmatare tillgängliga. Gratis Wi-Fi.

PREMIUM SUPERIORPremium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men är mindre i storlek – 38 till 41 m i längd. Luftkonditionerade stugor är 8 till 14m2 stora med dubbelsängar eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, tre guidade turer, daglig hytteservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinsmakning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgängliga. Gratis Wi-Fi.

Valfri tilval

Entrée till Green Cave & Blue Cave EUR 10/EUR 14.- betalas på plats
Middagstillägg EUR 115 per person/week, min. 10 pax required
Barnstol eller barnsäng hyra EUR 50 per vecka (betalas på plats)
Parking Från EUR 10 – 15 per dag (Opatija, Split, Dubrovnik)
Flygplatstransfer Olika flygplatsalternativ (Rijeka, Pula, Zagreb, Trieste, Ljubljana, Venedig) – pris på förfrågan
Wedding renewal or other occasional / special day celebration package Från 150 EUR per par – inkluderar förnyelseceremoni utförd av kaptenen, certifikat, champagne, present
Pre / post kryssning boende Finns på begäran – villor, hotell, privat boende, vandrarhem …
Färjebiljetter Stugor, säten eller däck, tillgängliga för kust- och internationella färjetrafik

 

VALFRIA TILLÄGG FÖR TRADITIONAL ENSUITE FARTYG KATEGORI
(redan inkluderat i andra kategorier)
Engelsk frukosttillskott 40 EUR per vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd, olika smörslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).
Kaptenens middag EUR 25 – val av fisk- eller köttmeny – skeppets specialitet serveras
Extra handdukar Två handdukar tillhandahålls på traditionella fartyg varje vecka. Extra handdukar kan hyras för 3 euro och strandhanddukar 5 euro per vecka / handduk.
Daglig cabin städning 15 euro per person per vecka – daglig service av kabinen, färskt sänglinne och handdukar midveckan

 

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.

  _

  Liknande resepaket: