Båtluffa mellan öarna i norra Adriatiska skärgård på en premium deluxe segelbåt och upplev härliga vyer, god mat och fint sällskap!

 • Från: 2050
_

Beskrivning

Skärgådskryssning på deluxe motorbåt längs den magnifika Kvarnerbukten.

OPATIJA – KRK – RAB – ZADAR – MOLAT or OLIB – (Ilovik) LOŠINJ – CRES – OPATIJA (KL1)

För den här resan behöver du bara några T-shirts och en baddräkt för att tillbringa sju oförglömliga dagar på kryssning på norra Adriatiska havet från en ö till en annan. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen kan du bada, sola, snorkla och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna har du på fritiden för att hitta en bra restaurang eller upptäcka gamla kyrkor eller andra historiska monument …

HÖJDPUNKTER:

Simning på avskilda stränder, Zadar Sea Organs, Rab klocktorn, Lošinj doftträdgård

_

Program

Dag 1   OPATIJA – KRK  (L, T)

Avgång kl 14 med lunch ombord. Sena ankomster kan ansluta sig till staden Krk, som ligger på den homonyma ön. Stanna på vägen för att simma i det mest kristallklara vattnet du någonsin har sett. Krk har olika byar i olika storlekar, fantastiska promenadstråk, dramatiska klippväggar med små öar och hundratals gömda vikar och stränder. Det är ett surr längs vattnet i staden Krk. Koppla av och njut av många barer och restauranger. Eftermiddagsvinprovning i byn Vrbnik med busstransfer från Krk. Övernattning i Krk stad.

Dag 2   KRK – RAB (B, L, T)

Efter frukost, kryssa mot Rab, känd som ”kärlekens ö”. Vid ankomsten, gå med på en guidad tur för att besöka de imponerande stenmurarna och slående romanska kyrktornen, kyrkor, palats, stengator och antika fasader. Många gator och torg fungerar som friluftsgallerier för konstnärer som arbetar utomhus. Missa inte att smaka på den berömda ”Rapska torta”-kakan (receptet är hemligt). Om vädret tillåter, gå upp till Kamenjak-kullen och titta på den magnifika solnedgången. Övernattning i staden Rab.

Dag 3   RAB – ZADAR (B, L)

Morgonkryssning från Rab mot Zadar, med Pag, en ö med det ovanliga, månliknande landskapet. Badstopp på en liten Maun-ö. Efter ankomst till Zadar, gå med på den guidade turen. Staden är idag regionens centrum och var metropolen i Dalmatienregionen under många århundraden. Det rika kulturarvet är synligt överallt: det romerska forumet som dateras till 1:a århundradet e.Kr., kyrkan St. Donatus med anor från 900-talet e.Kr. – den mest kända medeltida basilikan och stadens symbol. De imponerande och mäktiga stadsmurarna med representativa hamn- och landportar är från 1500-talet e.Kr., och det finns många palats och villor från tidigare adelsfamiljer. Bra restauranger kantar en del av vattnet och centrum av staden. Kända, samtida skapelser är Zadar Havsorgel, en av sitt slag i världen (lyssna på ljudet) och ljusinstallationen ”The Greeting to the Sun”. Övernattning i Zadar.

Dag 4   ZADAR – KORNATI (B, L)

Besök idag regionen i den berömda nationalparken Kornati – rik på fisk och kulturella och historiska lämningar. Historiska lämningar av den gamla illyriska fästningen, romerska villor, den gamla kristna kyrkan St. Mary och medeltida fästningar och bosättningar ökar värdet på dessa öar. Kornati består av 140 öar och rev. Vissa öars vikar går brant ner i havet, hundra meter djupa på sina ställen, och är dramatiskt knivskarpa. Det är verkligen något anmärkningsvärt att se. Övernattning i Telašćica Bay på Dugi Otok. Möjlighet att gå till de vita klipporna som faller vertikalt ner 90 m i havet och reser sig upp till 200 m över havet samt saltsjön ”Mir”.

Dag 5   KORNATI – MALI LOŠINJ (B, L)

Efter frukost och ett morgondopp, kryssa mot Lošinj, känd som ”solskensön” med ett överflöd av tallar, vilda blommor och örter. Losinj är en av de mest populära öarna i norra Adriatiska havet för sina dolda vikar och svala medelhavsatmosfär. Vid ankomsten till Mali Lošinj kan du njuta av den guidade vandringsturen, följt av ett besök på Apoxyomenos museum. Museet är tillägnat den antika bronsstatyn av en idrottare som hittats i havet nära ön. Gå upp till Lošinj Aromatic Garden eller till den mindre staden Veli Lošinj, både lätt att nå och utforska till fots. Övernattning i Mali Lošinj.

Dag 6   MALI LOŠINJ – CRES (B, L)

Avresa till ön Cres efter morgondoppet. Möjligt badstopp på ön Susak, om vädret tillåter. Cres är en orörd ö, lång och smal, rik på olivlundar, vingårdar, skogar av ek, bok och märkliga stenmurar. Cres och Mali Lošinj gjorde en gång en ö innan romarna grävde en smal kanal för att skilja dem åt. Valfri middag i byn Loznati (transfer från Cres) där man kan smaka på de bästa traditionella lammspecialiteterna som denna ö har att erbjuda. Alternativt kan du tillbringa natten i hamnen i Cres – en typisk medeltida stad med gömda torg och innergårdar. Övernattning i Cres.

Dag 7   CRES – OPATIJA (B, L, CD)

Efter frukost, avfärd mot Opatija. Den berömda Opatija Riviera ses bäst från havet. Anländer sent på eftermiddagen. Promenera längs den längsta lungomare (strandpromenaden) i Kroatien och stanna till i Volosko, en traditionell fiskeby. Den sista natten kan du njuta av kaptensmiddag med liveunderhållning ombord. Det här skulle vara ett bra tillfälle att byta kontaktuppgifter med dina nya vänner och planera din återkomst.

DAG 8   OPATIJA (B)

Samlas för en sista frukost, följt av adjö med alla nya vänner och besättningen innan de ser dig i hamnen i Opatija där transfer till flygplatserna väntar.

Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, T – provsmakning, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Boats: MV Maritimo, MV Fantazija

06.07.
10.08.

DELUXE SUPERIOR VIP main deck

3000

DELUXE SUPERIOR main deck

2700

DELUXE SUPERIOR lower deck

2350

DELUXE main deck

2350

DELUXE lower deck

2050

Priser är per person i EUR.

Inkluderat i resans pris:
 • Lokala överföringar för ankomst och avgång i Opatija (på ankomstdagen och avresedagen)
 • 7-nätters kryssning i en lyxig, luftkonditionerad kabin med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • Tre-rätters lunch dagligen + ost och salladsbar
 • Kaptensmiddag med liveunderhållning
 • Gratis vatten
 • Kaffe och te efter lunch
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Massor av frukt
 • Professionell reseledare
 • Besöksskatt & hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hyttservice och byte av handdukar
 • Byte av sängkläder mitt i veckan
 • Gratis Wi-Fi ombord
 • Guidade vandringsturer i städerna Opatija, Lošinj, Zadar, Rab och Krk
 • Apoxyomenos Museum i Mali Lošinj entréavgift
 • Nationalparken Kornati och naturparken Telašćica entréavgifter
 • Vinprovning i Vrbnik
 • Provsmakning av rabbårta

Inga extra avgifter vid ankomst förutom dricks och drycker från baren.

*Valfri middag i byn Loznati (ön Cres, transfer ingår) EUR 50,- min 10 pax

Betalning
 • Anmälningsavgift på 35% av resans pris
 • Restbeloppet senast 30 dagar innan avresa
Avbestälningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
 • 14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
Disclaimer
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
_

Övrigt

Hytt kategori

DELUXE SUPERIOR:

Den senaste klassen av Katarina Line-fartyg, crème de la crème vid Adriatiska havet. Byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material, dessa fartyg är flytande mini boutiquehotell. Minst 47 meter lång, nybyggd eller renoverad, med badtunnor och vackra soldäck med lounge, solstolar med mera. Rymliga, superbt designade, luftkonditionerade stugor med eget badrum med dubbelsängar eller enkelsängar, 15 till 20 m2 stora. Hytterna är utrustade med garderober, bankfack, hårtorkar, toalettartiklar, badrockar, tofflor, LCD-TV, etc.

DELUXE:

Moderna och toppmoderna fartyg, 42 till 47 meter långa. Det stora soldäcket har en bubbelpool, en vacker lounge och solstolar för att njuta av det underbara Adriatiska landskapet. Deluxe-fartygen har rymliga, överdådigt designade, luftkonditionerade hytter med eget badrum (12 till 17m2 stora) med dubbelsängar eller två enkelsängar, värdeskåp, LCD-TV, toalettartiklar, hårtork, skåp och garderob.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.