Land & Cruise resan som börjar i  Zagreb och slutar i Split erbjuder en komplett upplevelse av den autentiska Kroatien.

 • Från: 1375 €
_

Beskrivning

Garanterade avgångar från ZAGREB

ZAGREB – PLITVICE – SPLIT – MAKARSKA – MLJET – DUBROVNIK – ŠIPAN / TRSTENIK – KORČULA – HVAR – BRAČ (BOL) SPLIT

10 natt / 11 dagars program tillgängligt varje onsdag från mitten av april till mitten av oktober

Land & Cruise resan som börjar i  Zagreb och slutar i Split erbjuder en komplett upplevelse av verkliga Kroatien. Utforska Kroatiens huvudstad och njut av en vandring i Plitvice-sjöarna, vår största nationalpark, innan du går ombord på ett av våra fartyg där du kan koppla av och njuta i en fantastisk utsikt över Kroatien från havet.

HÖJDPUNKTER:

Plitvice Lakes nationalpark, simning vid avskilda stränder, Dubrovnik, Hvar, nationalpark Mljet, valfri zip-linje över floden Cetina flod, valfri vinprovning i Korčula.

Croatia land & cruise Southern Explorer
_

Program

Dag 1      ANKOMST ZAGREB  (D)

Ankomst till Zagreb, Kroatiens huvudstad – transfer till hotellet. Dag på fritiden. Över natten.

Dag 2        ZAGREB-VANDRINGSTUR  (B)

Morgon stadsrundtur i Zagreb. Gå genom den historiska övre staden, där du bland annat besöker Markuskyrkan, katedralen, regeringspalatset och Lotrščak-tornet. Resten av dagen på fritiden. Övernattning i Zagreb

Dag 3     ZAGREB – PLITVICE NATIONALPARK – SPLIT (B)

Morgonavgång mot Kroatiens äldsta och vackraste nationalpark Plitvicesjöarna, bestående av 16 sjöar, anslutna till en serie vattenfall. En miljö där Karl May-filmer gjordes. Gästerna kommer att gå genom parken, njuta av en båttur på den smaragdgröna sjön Kozjak och gå tillbaka till ingången. Promenadskor är avgörande för vår 3-timmars promenad i denna underbara miljö! Kör till Split och övernattning på hotellet.

Dag 4       SPLIT – MAKARSKA  (B, L)

Morgonguidad rundtur i Split, en monumental stad under UNESCO-skydd med ett överflöd av romersk arkitektur – av särskilt intresse är Diocletianus-palatset. Turen avslutas i hamnen framför fartyget för kryssningsincheckning. Bagagetransfer kommer att ordnas från hotellet. Avgång från Splits hamn mot Makarska kl. 13:00. Kryssa längs den dalmatiska kusten medan du njuter av din lunch. Eftermiddagsdopp vid en av de underbara stränderna. Övernattning i hamnen i Makarska där du promenerar längs gatorna kommer du att stöta på många kyrkor och andra arkitektoniska och kulturella platser.

Dag 5     MAKARSKA – MLJET  (B, L)

Tidig morgon avgång mot ön Mljet. På vägen, simstopp på Pelješac. En del av ön Mljet är en nationalpark och på eftermiddagen planeras ett besök. Vi rekommenderar att du besöker havsvattensjöarna och åker sedan till den fridfulla, lilla ön St Mary’s mitt i den stora sjön för att besöka kyrkan och klostret. Gå eller hyr en cykel för att fortsätta runt dessa fantastiska sjöar. Övernattning i hamnen Polača eller Pomena.

Dag 6    MLJET – DUBROVNIK  (B, L)

Efter frukost, avresa mot Dubrovnik, den mest kända staden i Kroatien och, för många, höjdpunkten på denna kryssning. Den irländska författaren George Bernard Shaw kallade Dubrovnik ”himlen på jorden”. Otroliga vyer över omgivningarna längs vägen, njut av och beundra den vackra kuststräckan. Vid ankomst kan du utforska på egen hand eller gå med på en guidad stadstur (ingår i Premium och Premium Superior), följt av en valfri linbana upp till Srđ-berget för spektakulär utsikt över gamla stan. Missa inte Stradun – både en gata och ett torg i Gamla stan och gå åtminstone en del av de 1 940 m långa stadsmurarna som har skyddat Dubrovnik under jordbävningar och attacker! Övernattning i hamnen i denna magiska stad.

Dag 7    DUBROVNIK – ŠIPAN / TRSTENIK  (B, L, CD)

Sen morgonavgång mot ön Šipan eller den lilla staden Trstenik på Pelješac-halvön. Underbara platser för ett eftermiddagsdopp och tid på fritiden med möjlighet att besöka en lokal vingård. På kvällen kan du njuta av den speciella kaptensmiddagen ombord. Övernattning i hamnen.

Dag 8    ŠIPAN / TRSTENIK – KORČULA  (B, L)

Efter frukost, avresa mot ön Korčula, en av de berömda öarna i Dubrovnik-regionen. Det är födelseplatsen för den berömda upptäcktsresanden MARCO POLO. Lunch ombord i en vik nära staden Korčula, sedan fortsätter kryssningen och anländer på eftermiddagen. De omgivande murarna och bastionerna i staden Korčula går tillbaka till 1200-talet och det finns några vackra kyrkor och museer. Följ med på valfri sightseeing i staden Korčula (ingår på Prem.Sup.) eller valfri vin och lokal aptitretare på en lokal vingård innan du äter på en av de många restaurangerna vid havet eller konobas på egen hand. Övernattning i hamnen i staden Korčula.

Dag 9    KORČULA – HVAR   (B, L)

Tidig avresa mot Paklinski-öarna nära Hvar (den längsta ön i Adriatiska havet) för lunch och ett badstopp. Senare finns det en valfri eftermiddagssightseeing i Hvar Town (ingår i Premium Superior), som liknar en filmuppsättning. Renässanskatedralen har sitt ursprungliga torn och den äldsta samhällsteatern i Europa är här, grundad 1612. Hvar är känd som en jetset-ö, som erbjuder riklig underhållning, utmärkta restauranger, barer och kaféer som serverar drinkar långt in på natten. Glöm inte att köpa lite ö-lavendel från lokala stånd. Övernattning i Hvar Town.

Dag 10    HVAR – BRAČ (BOL) / SPLIT  (B, L)

Nästa stopp är ön Brač. Badstopp vid den mest kända och fotograferade stranden i Dalmatien, Zlatni Rat nära Bol (Gyllene hornet – en singelstång som rör sig och ändrar form efter vinden). Bol är en typisk charmig fiskeby men också en populär turistplats. Efter lunch fortsätter kryssningen mot Split, med ytterligare ett stopp vid en av de många vikarna på ön Brač för mer simning. Det finns en möjlighet att gå med på en valfri forsränningsutflykt eller zipline på Cetina-floden. Inflygningen till Split Riviera från havet erbjuder underbara vyer från ombord av den monumentala staden som tillsammans med det berömda romerska Diocletianus palats är under UNESCO-skydd. Split är en mycket livlig stad, full av bistroer och restauranger som serverar lokala specialiteter, coola barer och många intressanta butiker. Övernattning i Split.

Dag 11   SPLIT (B)

En tidig frukost innan sista farväl till nya vänner och besättningen och utcheckning

* Legend: Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Båtar:

MV Majestic

MV Dream

MV Paradis

MV Dionis

MV Antonela

MV Nikola

A B C
10.04.
17.04.
24.04.
01.05.
08.05.
15.05.
22.05.
02.10.
09.10.
29.05.
05.06.
18.09.
25.09.
12.06.
19.06.
26.06.
03.07.
10.07.
17.07.
24.07.
31.07.
07.08.
14.08.
21.08.
28.08.
04.09.
11.09.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1925 2175 2275
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1775 1925 2025
PREMIUM Upper/Main Deck 1775 1925 2025
PREMIUM Lower Deck 1625 1825 1875
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main Deck 1475 1625 1675
TRADITIONAL ENSUITE Lower Deck 1375 1525 1625

Prices are per person/week in Euro

Priset inkluderar:
 • 2 övernattningar Zagreb på 4* hotell (Hotel Dubrovnik, Hotel Palace eller liknande)
 • 1 övernattning Delat på 4* hotell (Hotel President, Corner eller liknande)
 • 3 x frukost
 • Besöksskatter under landdel
 • 7 nätters kryssning enligt KL2 resplan med frukost och trerätters lunch ombord på våra Premium Superior, Premium och Traditional ensuite-fartyg (Captain’s Diner ingår i Premium Superior och
 • Premium-kategorin)
 • Alla överföringar enligt resplanen (från flygplatsen Zagreb och till flygplatsen Split)
 • Guidade turer i Zagreb, Plitvice, Split
 • Boende i dubbelhytter enligt ovan beskrivna kategorier
 • Obegränsat vatten från vattenautomat (under kryssning)
Bokning:
 • Reservationsavgift på 35% av det totala beloppet
 • Resten senast en månad före ankomst
Avbokningsvillkor:
 • Från bekräftelsedagen upp till 30 dagar före ankomst – bokning ej återbetalningsbar
 • 29-22 dagar – 25 % av resterande belopp
 • 21-15 dagar – 50 % av resterande belopp
 • 14-0 dagar – 100 % avgift
 • Namnbyte/datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars kommer vanlig avbokningsklausul att tillämpas)
Obligatoriska tillägg:
 • BESÖKARSKATT OCH HAMNAVGIFTER INGÅR INTE (betalas på plats) 60 EUR per person och vecka
Disclaimer:
 • Kaptenen förbehåller sig rätten att ändra rutten vid dåliga väderförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar är garanterade, men om färre än 10 deltagare bokas förbehåller sig Katarina line rätten att ställa in avgången och ändra fartygets namn om behov uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa fartygets regler och föreskrifter som finns i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunderna att gå av.
_

Notes

Båtkategorier

TRADITIONAL ENSUITE: Träskepp, luftkonditionerade hytter med privat dusch/toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerad salong.

PREMIUM: Premiumfartyg med stålskrov med modernt traditionellt utseende erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga hytter med eget badrum med dubbelsängar eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med hytter 8 till 14 m2 stora.

PREMIUM SUPERIOR: Premium överlägsen fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men är mindre i storlek – 38 till 41 m långa. De luftkonditionerade hytterna är 8 till 14 m2 stora med dubbelsängar eller enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.