Southern Pearls Split – Dubrovnik 2023

Envägskryssning från Split till Dubrovnik som inkluderar vackraste pärlor av södra Kroatien.

 • Från: 450 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Kryssning med motorfartyg längs den magnifika dalmatiska kusten och öarna

Split – Makarska – (Bol) Stari Grad – Hvar – Vis – Korčula – (Mljet) Šipan or Slano – Dubrovnik (KL7)

Avslappningstid vid Adriatiska havet. Allt du behöver är några T-shirts och en baddräkt i sju oförglömliga dagar som du seglar på södra Adriatiska havet som kramar kusten och öar. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen ska du simma, snorkla, sola och utforska Adriatiska havet. Kvällarna är lediga för dig att njuta av en bra restaurang eller upptäcka gamla kyrkor eller andra historiska monument …

HÖJDPUNKTER:

Dubrovnik, ön Vis, nationalparken Mljet, forsränning på floden Cetina eller Zip-linje över floden Cetina-floden, Diocletianus palats.

One way cruise - Southern Pearls, 7 days Split - Dubrovnik
_

Program

Lördag      SPLIT – MAKARSKA (L)

Avresa från hamnen i Split kl 13:00 (sena ankomster kan gå med i Makarska) och kryssa längs den dalmatiska kusten mot Makarska medan du njuter av din lunch. Eftermiddagsbad på en av de vackra stränderna. Därifrån kan de som känner sig äventyrliga gå med i vår valfri flod forsränning på strömmarna av floden Cetina eller adrenalin som pumpar zipline över floden Cetina och möta fartyget igen i Makarska. Övernattning i Makarska, den berömda turistdestinationen med många restauranger och barer och en vacker strandpromenad längs den berömda stranden. Njut av magan i Makarska Rivieran och se till att ta en promenad längs stadens gator – med ett överflöd av kyrkor och andra kulturella platser.

Söndag       MAKARSKA – BOL (BRAČ) – STARI GRAD (B, L)

Denna morgon fortsätter vi vår kryssning mot nästa destination – ön Brač, mer direkt till staden Bol, känd för sin berömda strand Zlatni Rat (Gyllene hornet), och ett naturfenomen som dominerar de andra stränderna med sin specifika form. Efter en simbassäng vid hornet och lunch fortsätter vi vår resa mot Stari Grad på ön Hvar, den soligaste Adriatiska ön. Gratis eftermiddag för att utforska denna unika stad. Det berömda Stari Grad-fältet är det äldsta i Kroatien och det bäst bevarade exemplet på det antika grekiska jordbrukssystemet. Tillsammans med gamla stan är det en del av UNESCO: s världsarvslista. Övernattning i en av hamnarna i Stari Grad, huvud- eller färghamn (2 km bort) beroende på tillgänglighet i hamn.

Måndag        STARI GRAD – HVAR (B, L)

Vår nästa destination är staden Hvar, en favoritdestination för jetflygare från hela världen. Efter lunch stannar vi för bad, avkoppling och förfriskning i det klara, kristallblå havet vid de närliggande Paklinski-öarna. Ankomst till Hvar på eftermiddagen följt av en guidad tur i denna extraordinära stad (ingår i Premium Superior). Hvar erbjuder många kulturella och historiska platser (renässanskatedralen, den äldsta kommunala teatern i Europa som grundades 1612, franciskanska kloster, de benediktinska klosterna kända för sina spetsar listade på UNESCO: s världsarvslista, Spanjola-fästningen som högar högt över staden …) och många restauranger och barer öppnar sent på natten.

Tisdag    HVAR – (Blue cave) VIS (B, L)

Tidigt på morgonen kryssar vi mot den lilla ön Biševo för att besöka Blue Cave, ett fantastiskt naturfenomen. Eftersom ibland väderförhållandena kan vara mycket oförutsägbara beror möjligheten för vårt besök på dessa förhållanden, men du kommer att meddelas detta av besättningen. Ingången till Blue Cave betalas på plats (ca. 14 EUR per person). Vi fortsätter mot ön Vis, som var en strategisk marinhamn på grund av dess unika geografiska läge och som sådan stängd för allmänheten tills nyligen. På grund av sin isolering har Vis en speciell charm – Medelhavet som det en gång var ”vilket gör det riktigt intressant att se. Övernattning ligger i staden Vis, belägen på norra sidan av ön, utvecklad nära resterna av den antika Issa, den första stadskärnan i Kroatien. Om du är intresserad kan du besöka resterna av den romerska termiska platsen, stadsmuseet eller bara ta en promenad och njuta av utsikten över den vackra ” Villae Rusticae ” som ligger längs kusten.

Onsdag      VIS – KORČULA (B, L)

Under frukosten avgår vi mot Korcula, födelseplatsen för den berömda utforskaren och äventyraren Marco Polo. Omgiven av medeltida murar, liknar Korcula en miniatyr Dubrovnik när han närmar sig från havet. Det har fler legender, berättelser och monument än du hittar någon annanstans. Idag är Korcula den enda platsen i världen där den spanska medeltida riddarens spel – Moreška fortfarande spelas. Vid ankomst kan du njuta av en guidad vandring genom gatorna i gamla stan byggd i form av ett fiskben (ingår i Premium Superior). Njut av de många tavernor / tavernor, restauranger, cocktailbarer eller nattklubbar i och runt stadens murar. Övernattning och hamn.

Torsdag        KORČULA – MLJET – ŠIPAN or SLANO (B, L, CD)

Vi fortsätter åka mot en av de grönaste Adriatiska öarna – ön Mljet, där den västra delen, nationalparken ligger. Fri tid att njuta av nationalparkens skönheter (två saltsjöar som är anslutna med en smal kanal till havet, en båttur till St Mary’s Island i Great Lake, där den gamla kyrkan och klostret ligger. Cykla runt, paddla kanot eller Vi fortsätter vår kryssning mot Sipan, en del av Elaphite Islands nära Dubrovnik, eller mot Slano vid kusten, som båda är små fiskarbyar, i vilken vi tillbringar natten i hamnen och äter kaptenmiddag på båtarna ( ingår på Premium & Premium Superior-fartyg).

Fredag       ŠIPAN or SLANO – DUBROVNIK (B, L)

Tidigt på morgonen avgår vi mot vår slutdestination – en riktig pärla i Adriatiska havet. Efter lunchen stoppar du en kort simtur. Gå med på en guidad tur i Dubrovnik (ingår på Premium Superior & Premium-fartyg). följt av en valfri linbiltur upp till Srd Mountain för spektakulär utsikt över gamla stan. Vi rekommenderar en promenad längs stadsmuren, 1940 meter lång med fantastisk utsikt över gamla stan i Dubrovnik och de omgivande öarna. Övernattning i hamnen Gruz.

Lördag        DUBROVNIK (B)

Efter en tidig frukost ska du säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner!

* Legend: Legend: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, CD – Captain’s dinner

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2023

Avgångar:

Split hamn Lördagar kl 13 / Incheckning från kl 11

7 nätter / 8 dagar med halvpension (frukost och 3-rätters lunch)

A B C D
29.04. 06.05.
13.05.
03.06. 17.06.
24.06.
01.07.
15.07.
29.07.
12.08.
02.09.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 900 1.000 1.200 1.300
 PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 800 850 1.000 1.100
PREMIUM Upper/Main Deck 750 850 1.000 1.100
PREMIUM Lower Deck 700 750 900 1.000
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main Deck 550 600 750 850
TRADITIONAL ENSUITE Lower Deck 450 500 650 750

Priser i EUR per person/vecka.

Resans pris inkluderar
 • 7 dagars kryssning med halvpension (frukost & 3-rätters lunch)
 • tjänster enligt båtkategori
Betalning
 • Anmälningsavgift på 35% av det totala beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar inför resan
Allmänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Rabatt & Tillägg
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%
Obligatorisk tillägg
 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 40.- per person per vecka
_

Övrigt

Båtkategorier

TRADITIONAL ENSUITE

Träfartyg, stugor med privat dusch / toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerad salong.

Inkluderade tjänster: Kontinental frukost, trerätterslunch, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

PREMIUM

Fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, en guidad tur, daglig hytteservice, ny uppsättning av handdukar och linne mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinsmakning ombord, eftermiddag te och kaffe, obegränsat vatten från vattendispenser.

PREMIUM SUPERIOR

Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, tre guidade turer, daglig hyttservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

ALL DECK CABINS ARE SITUATED ON MAIN AND TOP DECK! Under deck cabins are in the hull of the ship below the main deck.

Valfria tillval

Entréer till nationalpark Mljet Priserna varierar från 10 – 17 EUR per person beroende på säsong (betalas på plats)
Middagstillägg EUR 115 per person/week, min. 10 pax anmälda
Barnstol eller barnsängshyra EUR 50 per vecka (betalas på plats)
Parkering EUR 10 – 15 per dag (Opatija, Split, Dubrovnik)
Flygplatstransfer Olika flygplatsmöjligheter Rijeka, Pula, Zagreb, Venedig – pris på förfrågan;
Bröllop förnyelse eller annat tillfälligt / speciell dag firande paket From EUR 150 per couple – includes renewal ceremony performed by the captain, certificate, champagne, gift
Pre/post kryssning boende Finns på begäran – villor, hotell, privat boende, vandrarhem …
Färjebiljetter Stugor, säten eller däck finns för kust- och internationella färjetrafik

 

VALFRIA TILLVAL FÖR TRADITIONAL & TRADITIONAL FARTYG
(redan inkluderat på andra kategorier)
Engelsk frukosttillskott 40 EUR per vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd och en mängd olika uppslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).
Kaptenens middag 25 EUR – val av fisk- eller köttmeny – skepps specialitet serveras
Extra handdukar Två handdukar per vecka. Extra handdukar kan hyras för 3 euro och strandhanddukar 5 euro per vecka / handduk.
Daglig städning EUR 15 per person per week – daglig hyttstädning, färskt sänglinne och handdukar midveckan
_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.