Envägskryssning från Split till Dubrovnik som inkluderar vackraste pärlor av södra Kroatien.

 • Från: 850 €
_

Beskrivning

Kryssning med motorfartyg längs den magnifika dalmatinska kusten och öarna

Split – Makarska – (Bol) Stari Grad – Hvar –Biševo (Blue Cave) / Vis – Korčula – (Mljet) Šipan or Slano – Dubrovnik (KL7)

Avslappningstid vid Adriatiska havet. Allt du behöver är några T-shirts och en baddräkt i sju oförglömliga dagar som du seglar på södra Adriatiska havet som kramar kusten och öar. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen ska du simma, snorkla, sola och utforska Adriatiska havet. Kvällarna är lediga för dig att njuta av en bra restaurang eller upptäcka gamla kyrkor eller andra historiska monument …

HÖJDPUNKTER:

Dubrovnik, ön Vis, nationalparken Mljet, forsränning på floden Cetina eller Zip-linje över floden Cetina-floden, Diocletianus palats.

One way cruise - Southern Pearls, 7 days Split - Dubrovnik
_

Program

Dag 1      SPLIT – MAKARSKA (L)

Avgång från hamnen i Split kl. 13:00 (sen ankomst kan gå med i Makarska) och kryssa längs den dalmatiska kusten mot Makarska medan du njuter av lunch. Eftermiddagsdopp vid en av de underbara stränderna. För adrenalinälskare finns det en valfri zipline-tur över Cetina-flodens kanjon. Övernattning i Makarska, det berömda turistmålet med många restauranger och barer och en vacker strandpromenad längs den berömda stranden. Njut av magin i Makarska Rivieran och se till att ta en promenad längs stadens gator – med ett överflöd av kyrkor och andra kulturella platser.

Dag 2       MAKARSKA – BOL (BRAČ) – STARI GRAD (B, L)

På morgonen, kryssa mot nästa destination – ön Brač, närmare bestämt till staden Bol, känd för sin berömda Zlatni Rat-strand (Gyllene hornet), ett naturfenomen som dominerar de andra stränderna med sin specifika form. Efter baduppehåll vid hornet och lunch fortsätter vi vår resa mot Stari Grad på ön Hvar, den soligaste Adriatiska ön. Fri eftermiddag för att utforska denna unika stad. Det berömda Stari Gradfältet är det äldsta i Kroatien och det bäst bevarade exemplet på ett antikt grekiskt jordbrukssystem. Tillsammans med gamla stan är den en del av världsarvet som skyddas av UNESCO. Övernattning i en av hamnarna i Stari Grad, huvud- eller färjehamnen (2 km bort) beroende på tillgänglighet i hamnen.

Dag 3        STARI GRAD – HVAR (B, L)

Nästa destination är staden Hvar, en favoritdestination för jetsettare från hela världen. Efter lunch stannar vi för bad, avkoppling och förfriskningar i det klara, kristallblå havet på närliggande Paklinski-öar. Ankomst till Hvar på eftermiddagstimmarna följt av en guidad rundtur i denna extraordinära stad (ingår i Premium Superior). Hvar erbjuder många kulturella och historiska platser (renässanskatedralen, den äldsta kommunala teatern i Europa grundad 1612, franciskanerklostret, benediktinerklostret känt för sina spetsar som finns med på UNESCO:s världsarvslista, fästningen Spanjola som tornar högt över staden …) och många restauranger och barer öppna sent in på natten.

Dag 4        HVAR – (Blå grottan) VIS (B, L)

Tidigt på morgonen kryssar vi mot den lilla ön Biševo för att besöka den blå grottan (entréavgift betalas på plats, 18 EUR), ett magnifikt naturfenomen. Kryssningen fortsätter mot ön Vis, en gång en strategisk marinhamn på grund av sitt unika geografiska läge och som sådan stängd för allmänheten tills nyligen. På grund av sin isolering har Vis en speciell charm, ”Medelhavet som det en gång var” vilket gör det riktigt intressant att se. Övernattning är i staden Vis, som ligger på norra sidan av ön, utvecklad nära resterna av den antika Issa, den första stadskärnan i Kroatien. Om du är intresserad kan du besöka resterna av den romerska termiska platsen, stadsmuseet eller helt enkelt ta en promenad och njuta av utsikten över vackra ”Villae Rusticae” som ligger längs kusten.

Dag 5       VIS – KORČULA (B, L)

Under frukosten avgår vi mot Korčula, födelseplatsen för den berömda upptäcktsresanden och äventyraren Marco Polo. Omgiven av medeltida murar, liknar Korčula en miniatyr Dubrovnik när den närmar sig från havet. Den har fler legender, berättelser och monument än du hittar någon annanstans. Idag är Korčula den enda platsen i världen där det spanska medeltida riddarspelet Moreška fortfarande spelas. Vid ankomsten kan du njuta av en guidad vandring genom gatorna i gamla stan byggd i form av ett fiskben (ingår på Premium Superior). Njut av de många konobas/tavernor, restauranger, cocktailbarer eller nattklubbar som ligger inom och runt stadsmuren. Övernattning i hamn.

Dag 6       KORČULA – MLJET – ŠIPAN eller SLANO (B, L, CD)

Cruisingen fortsätter mot en av de grönaste Adriatiska öarna – ön Mljet, där Mljet nationalpark ligger på den västra delen (entréavgift betalas på plats, 25 EUR). Fri tid att njuta av nationalparkens skönhet. Två saltsjöar är förbundna med havet med en smal kanal, ta en båttur till St Mary isle i den stora sjön, där den gamla kyrkan och klostret ligger. Njut av att cykla runt, paddla kanot eller bada i sjöarna. Kryssningen återupptas mot Šipan, en del av Elaphite-öarna nära Dubrovnik, eller mot Slano vid kusten. Båda är små fiskarbyar, i den ena övernattar vi i hamnen och äter kaptensmiddagen ombord (ingår på Premium Superior & Premium-fartyg).

Dag 7       ŠIPAN eller SLANO – DUBROVNIK (F, L)

Tidigt på morgonen, avresa mot slutdestinationen – en sann pärla i Adriatiska havet. Efter lunch kort simstopp. Följ med på en guidad rundtur i Dubrovnik, följt av en valfri linbana upp till Srđ-berget för spektakulär utsikt över gamla stan. Vi rekommenderar en promenad längs stadsmuren, 1940 meter lång med magnifik utsikt över gamla stan i Dubrovnik och de omgivande öarna. Övernattning i hamnen Gruž.

Dag 8        DUBROVNIK (B)

Utcheckning efter frukost och dags att säga hejdå till besättningen och nya vänner!

* Legend: Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Boats: MV Spalato, MV Antonela

 

12.10.  08.06. 15.06.
29.06.
13.07.
27.07.
10.08.
31.08.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1150 1400 1500
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1000 1150 1250
PREMIUM Upper/Main Deck 1000 1150 1250
PREMIUM Lower Deck 850 1050 1100

Priser i EUR per person/vecka.

Resans pris inkluderar
 • frukostbufféer
 • trerätters luncher
 • Kaptensmiddag
 • Engelsktalande reseledare ombord
 • tre guidade turer (Hvar, Korcula, Dubrovnik) – Premium Superior
 • guidad tur i Dubrovnik – Premium
 • daglig hyttservice
 • en fräsch uppsättning handdukar och sängkläder mitt i veckan
 • bagagehantering
 • olivolja och vinprovning ombord
 • afternoon tea och kaffe med kex
 • gratis vatten
 • gratis trådlöst nätverk
Bokning
 • Anmälningsavgift på 35% av det totala beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar inför resan
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Rabatt & Tillägg
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%
Obligatorisk tillägg
 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 60.- per person per vecka
Disclaimer
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
_

Övrigt

Båtkategorier

PREMIUM

Fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, en guidad tur, daglig hytteservice, ny uppsättning av handdukar och linne mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinsmakning ombord, eftermiddag te och kaffe, obegränsat vatten från vattendispenser.

PREMIUM SUPERIOR

Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, tre guidade turer, daglig hyttservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.