Envägskryssning med avgång från Split tar dig längs den södra delen av Adriatiska havet till dess pärla – Dubrovnik!

 • Från: 1750 €
_

Beskrivning

Garanterad avgångar från SPLIT

SPLIT – (Bol) Hvar – Biševo (Blue cave) / Vis – Korčula – Mljet – Slano (Ston) – Dubrovnik 

Det perfekta sättet att till fullo uppleva de kroatiska öarna och kusten är att segla på en intim lyxig minikryssare. Tillbringa morgnar på stora däck eller simma i det kristallklara Adriatiska havet och kvällarna med att utforska små historiska städer. Denna enkelriktade kryssning från Split till Dubrovnik kommer att ge dig det bästa av södra Dalmatiens öar med många extratjänster och vin- och gourmetupplevelser som ingår i paketet.

HÖJDPUNKTER:

Mljet nationalpark, Autentisk kroatisk byfest, spektakulär kvällskryssning på kvällen längs Dubrovniks gamla stadsmurar, simning på Golden Horn-stranden på ön Brač

Cruising in Croatia - One way - Deluxe Split - Dubrovnik, One Way Wonders
_

Program

Dag 1   SPLIT (D)

Transfer från Splits flygplats till Splits hamn för incheckning från kl. 14.00 och framåt. Efter att ha slagit sig in, njut av den guidade rundturen i Split, en historisk stad under UNESCO:s världsarvsskydd med ett överflöd av romersk arkitektur – av speciellt intresse är det magnifika Diocletianuspalatset, en gång hem till den romerske kejsaren. Efter turnén, återvänd till fartyget för ett välkomstmöte och en cocktailmottagning ombord. Övernattning i Split.

Dag 2   SPLIT – (BOL) HVAR (B, L)

Morgonavgång till ön Brač, där simning planeras vid den mest kända stranden i Dalmatien – Zlatni Rat nära Bol. Dess singeludde skiftar från sida till sida när vinden och vågorna ständigt gör att strandformen förändras. Bol är en typisk fiskarby som omvandlats till ett populärt turistmål men har behållit sin charm. Fortsätt mot jetset-ön Hvar med lunch ombord på Pakleniöarna. Hvar är den längsta och soligaste ön i Adriatiska havet, känd för frodiga lavendelfält och hisnande skönhet. Ankom på eftermiddagen för en guidad rundtur i stadens historiska landmärken – renässanskatedralen med sitt ursprungliga torn och den äldsta samhällsteatern i Europa grundad 1612. Vandra uppför sicksackvägen till stadens fort med utsikt över hamnen för härlig natursköna utsikt över fartyget och Pakleni-öarna. På kvällen erbjuder Hvar ett stort utbud av underhållning – många restauranger, barer och klubbar med många öppna långt in på natten. Övernattning i hamnen.

Dag 3   HVAR – BIŠEVO (Blue Cave)/VIS (B, L, T)

Tidig morgonkryssning mot den lilla ön Biševo för att besöka Blå grottan, ett magnifikt naturfenomen (entré betalas på plats – ca 18EUR). Eftersom väderförhållandena ibland kan vara mycket oförutsägbara, kommer möjligheten för ett grottbesök att bero på dessa förhållanden, men du kommer att meddelas i tid. Fortsätt till ön Vis, en gång en strategisk jugoslavisk marinbas och stängd för allmänheten i flera år. På grund av denna isolering behåller Vis en speciell charm – ”Medelhavet som det en gång var” vilket gör det riktigt intressant att besöka. Beläget på den norra sidan av ön, har Vis utvecklats nära resterna av antika Issa, den första stadskärnan i Kroatien. Prova lokala viner. Om du är intresserad kan du besöka resterna av den romerska termiska platsen, Stadsmuseet eller helt enkelt ta en promenad och njuta av utsikten över den vackra Villae Rusticae som ligger längs vattnet. Övernattning i hamnen i Vis.

Dag 4   VIS – KORČULA (B, L)

Tidig morgon avgång mot ön Korčula, mest känd som födelseplatsen för Marco Polo. Stanna för lunch i en av de avskilda vikarna på vägen. Ankomst på eftermiddagen till Korčula följt av en guidad vandring i denna förtrollande stad omgiven av murar och en av de bäst bevarade medeltida städerna i Medelhavet. Fiskbensgatmönstret användes i Korčula Old Towns design för att ge en naturlig kyleffekt som ger invånarna ett skyddat och bekvämt boende. Valfri utflykt till en liten by nära Korčula för en typisk dalmatisk middag och för att ta reda på mer om historien och det traditionella sättet att leva. Övernattning i Korčula.

Dag 5   KORČULA – MLJET (B, L)

Nästa morgon, bege dig vidare söderut till ön Mljet. Legenden säger att den grekiske hjälten Odysseus tillbringade år på den här ön när han tillfångatogs av nymfen Calypso. Följ med kryssningschefen för en promenad till de berömda saltsjöarna i Mljet National Park och njut av båtturen till St. Mary Isle för att besöka ett gammalt benediktinerkloster, ett gammalt kloster och en kyrka med anor från 1100-talet. Alternativt kan du hyra kajaker, cyklar, skotrar eller cabrioletbilar för att ströva runt i nationalparken eller ön på egen hand, men akta dig för nymferna! Njut av lugnet och lugnet på ön. Övernattning i hamnen Polača eller Pomena.

Dag 6   MLJET – SLANO (STON) (B, L, T, CD)

Avgång till den lilla byn Slano på fastlandet, en fridfull fiskarby och utgångspunkten för Ston, en annan, en gång befäst liten by känd för sina ostron. Efter att ha utforskat stadens stora medeltida vallar, beger du dig mot en liten by i närheten  Mali Ston för att lära dig mer om ostron och en speciell provning av denna delikatess. Transfer tillbaka till fartyget för kaptenens middag med liveunderhållning.

Dag 7   SLANO (STON) – DUBROVNIK (B, L)

Tidig morgonavresa till Dubrovnik, en av världens vackrast bevarade medeltida städer. Innan du är bunden vid hamnen i Gruž kan du njuta av en kryssning längs Dubrovniks gamla stadsmur medan lunchen serveras på däck. Efter dockning, transfer till gamla stan för den guidade vandringsturen i denna magiska stad. Ta linbanan från Gamla stan till berget Srđ för att njuta av natursköna vyer över murarna och Elaphitiöarna. Slingra dig genom de smala gatorna, utforska gotisk, renässans- och barockarkitektur eller gå på toppen av den 1940 m långa stadsmuren. Övernattning i Dubrovnik.

Dag 8   DUBROVNIK (B)

Samlas för en sista frukost på fartyget, följt av adjö till din besättning och nya vänner.

* Legend: B – breakfast; L – lunch; D – dinner; T – tasting, CD- Captain’s dinner

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Boats: MV Aquamarin, MV Ave Maria SATURDAY departures
WEDNESDAY departures
27.04.
04.05.
11.05.
12.10. 
25.05.
08.06.
22.06.
06.07.
13.07.
03.08.
10.08.
17.08.
14.09.
21.09.

01.05.
15.05.
16.10.
29.05.
12.06.
26.06.
10.07.
24.07.
07.08.
21.08.
02.10.

04.09.
18.09.
VIP DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 2700 3000 3400 2700 3000 3400
DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 2300 2700 3050 2300 2700 3050
DELUXE SUPERIOR lower deck cabin 2000 2350 2650 2000 2350 2650
DELUXE main deck cabin 2050 2350 2700 2050 2350 2700
DELUXE lower deck cabin 1750 2050 2350 1750 2050 2350

Priser in EUR per person/vecka.

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångstransfer från Splits flygplats och till Dubrovniks flygplats (på ankomstdagen och avresedagen)
 • 7-nätters kryssning i deluxe eller deluxe superior luftkonditionerad kabin med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • Tre-rätters lunch dagligen + ost och salladsbar
 • Kaptensmiddag med liveunderhållning
 • Gratis vatten
 • Kaffe och te efter lunch
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Rikligt med färsk frukt
 • Professionell reseledare
 • Turist skatter & hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hyttservice och byte av handdukar
 • Gratis wi-fi ombord
 • Guidade vandringsturer i städer: Split, Hvar, Korčula, Dubrovnik
 • Spektakulär kryssning längs Dubrovniks gamla stadsmur
 • kroatisk vin provning

Inga extra avgifter vid ankomst förutom dricks

Upplevelser

MONUMENTALT ARV AV DUBROVNIK

 • Enkelriktad busstransfer från Dubrovniks hamn till Gamla stan i Dubrovnik för sightseeing
 • Dubrovnik linbana avgift

STON-UPPLEVELSE

 • Halvdagsutflykt till Ston med besök och provsmakning av ostronfarm (inklusive entré till Stons väggar och Ston saltbruk)

UPPTÄCK MLJET

 • Entréavgift till Mljet National Park
 • Valfria tillägg
 • Middagsupplevelse i byn Korčula: 40/55 EUR – per person
 • Blå grotta entré ca. EUR 18,- per person

*Flyginformation ska lämnas minst 3 veckor (21 dagar) före kryssningsavgång och senast 10 dagar i förväg för att vi ska kunna organisera ankomst- och avgångstransfer.

Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg
 • hytt för enkelbruk +50%
Disclaimer
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

Beskrivning av kabintyp

DELUXE SUPERIOR:

Den senaste klassen av Katarina Line-fartyg, crème de la crème vid Adriatiska havet. Byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material, dessa fartyg är flytande mini boutiquehotell. Minst 47 meter lång, nybyggd eller renoverad, med badtunnor och vackra soldäck med lounge, solstolar med mera. Rymliga, superbt designade, luftkonditionerade stugor med eget badrum med dubbelsängar eller enkelsängar, 15 till 20 m2 stora. Hytterna är utrustade med garderober, bankfack, hårtorkar, toalettartiklar, badrockar, tofflor, LCD-TV, etc.

DELUXE:

Moderna och toppmoderna fartyg, 42 till 47 meter långa. Det stora soldäcket har en bubbelpool, en vacker lounge och solstolar för att njuta av det underbara Adriatiska landskapet. Deluxe-fartygen har rymliga, överdådigt designade, luftkonditionerade hytter med eget badrum (12 till 17m2 stora) med dubbelsängar eller två enkelsängar, värdeskåp, LCD-TV, toalettartiklar, hårtork, skåp och garderob.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.