Deluxe Envägskryssning Split – Dubrovnik 2022

Envägskryssning med avgång från Split tar dig längs den södra delen av Adriatiska havet till dess pärla – Dubrovnik!

 • Från: 1300 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Garanterad avgångar från SPLIT lördagar

SPLIT – (Bol) Hvar – Biševo (Blue cave) / Vis – Korčula – Mljet – Slano (Ston) – Dubrovnik (Captain’s dinner)

Små kryssningsfartyg tar dig längs den charmiga kroatiska kusten och öarna på det helt nya påkostade, helt luftkonditionerade fartyget Infinity med rymliga hytter. Envägsresa från Split till Dubrovnik inkluderar spännande gastronomiska och sightseeingupplevelser med garanterade avgångar (maj – oktober) och besök i Split, Hvar, Vis, Korčula, Mljet, Ston och Dubrovnik.

HÖJDPUNKTER:

Mljet nationalpark, Autentisk kroatisk byfest, spektakulär kvällskryssning på kvällen längs Dubrovniks gamla stadsmurar, simning på Golden Horn-stranden på ön Brač

Cruising in Croatia - One way - Deluxe Split - Dubrovnik, One Way Wonders
_

Program

Lördag      SPLIT (D)

Transfer från Split flygplats till Split hamn för incheckning från 14.00h och framåt. Efter att ha bosatt dig kan du njuta av guidad rundtur i Split, en historisk stad under UNESCO: s världsarvsskydd med ett överflöd av romersk arkitektur – av speciellt intresse är det magnifika Diocletianus palats, som en gång var hem för den romerska kejsaren. Efter turen kan du återvända till fartyget för ett välkomstcocktail ombord. Övernattning i Split.

Söndag         SPLIT – (BOL) HVAR (B, L)

Morgonavgång till ön Brač där simning är planerad på den mest berömda stranden i Dalmatien – Zlatni Rat (Golden Horn) nära Bol – vars topp flyttar sig från sida till sida eftersom vinden och vågorna ständigt får stranden att förändras. Bol är en typisk fiskarby omvandlad till en populär turistdestination men ändå behåller sin charm. Vi fortsätter mot den jetuppsatta ön Hvar med lunch ombord på Pakleniöarna. Hvar är den längsta och soligaste ön i Adriatiska havet som är känd för frodiga lavendelfält och hisnande skönhet. Vi anländer på eftermiddagen på en rundtur i stadens historiska landmärken – Renässanskatedralen med dess ursprungliga torn, och den äldsta samhällsteatern i Europa som grundades 1612. Vandra upp sicksackstigen till stadsfortet med utsikt över hamnen för härlig naturskön utsikt över ditt skepp och öarna i Pakleni. På kvällen erbjuder Hvar ett bra utbud av underhållning – många restauranger, barer och klubbar med många öppna långt ut på natten. Övernattning i hamnen.

Måndag       HVAR – BIŠEVO (BLUE CAVE) / VIS (B, L, T)

Kryssning tidigt på morgonen mot den lilla ön Biševo för att besöka den Blå Grottan, ett fantastiskt naturfenomen (ingångar som ska betalas på plats – ca 10-14 EUR). Eftersom ibland väderförhållandena kan vara mycket oförutsägbara beror möjligheten för vårt besök på dessa förhållanden, men du kommer att meddelas om detta i tid. Vi fortsätter till ön Vis, en gång en strategisk jugoslaviska marin bas och stängd för allmänheten i flera år. På grund av denna isolering behåller Vis en speciell charm – ”Medelhavet som det en gång var” vilket gör det riktigt intressant att besöka. Vis är beläget på norra sidan av ön och har utvecklats nära resterna av forntida Issa, den första stadskärnan i Kroatien. Prova några lokala viner. Om du är intresserad kan du besöka resterna av den romerska termiska platsen, stadsmuseet eller bara ta en promenad och njuta av utsikten över den vackra Villae Rusticae som ligger längs vattnet. Övernattning i hamnen i Vis.

Tisdag                 VIS – KORČULA (B, L)

Tidigt på morgonen avresa mot ön Korčula mest känd som Marco Polos födelseort. Vi stannar till lunch i en avskild vik som är på väg. Eftermiddags ankomst till Korčula följt av en guidad vandring i denna förtrollande stad omgiven av murar och en av de bäst bevarade medeltida städerna i Medelhavet. Fiskben gatamönstret användes i Korčula Old Towns design för att ge en naturlig kyleffekt som ger medborgarna skyddad och bekvämt boende. Korčula har ett utmärkt urval av restauranger för att njuta av din gourmetupplevelse och det finns många barer för dem som söker kvällsunderhållning. Valfri utflykt till liten by nära Korčula Town för typisk dalmatisk middag och ta reda på mer om historien och det traditionella sättet att leva. Övernattning i Korčula.

Onsdag          KORČULA – MLJET (B, L, D)

Nästa morgon går vi vidare söderut till ön Mljet. Legenden säger att den grekiska hjälten Odysseus tillbringade år på denna ö när han fångades av nymfen Calypso. Gå med på en promenad med guiden till de berömda saltsjöarna i Mljet nationalpark och njut av båtturen till St. Mary Isle för att besöka ett forntida benediktinerkloster, en gammal kloster och en kyrka som går tillbaka till 1100-talet. Alternativt kan du hyra kajaker, cyklar, skoter eller cabrioletbilar för att vandra runt i nationalparken eller ön på egen hand, men se upp för nymferna! Njut av öns lugn och ro. Middag ombord och övernattning i hamn Polača eller Pomena.

Torsdag               MLJET – SLANO (STON) (B, L, T, CD)

Avresa till den lilla byn Slano på fastlandet, en fridfull fiskarby och utgångspunkten för Ston, en gång befäst liten by som är känd för sina ostron. Efter att ha utforskat stadens stora medeltida vallar leder en kort kustvandring oss till en ostringsgård för att lära oss mer om ostron och en speciell provsmakning av denna delikatess. Transfer till fartyget för kaptenens avskedsmiddag med live underhållning.

Fredag                      SLANO (STON) – DUBROVNIK (B, L)

Tidig morgonavgång till Dubrovnik – en unik stad vid Adriatiska havet. Den speciella charmen i denna världsberömda stad är byggnaderna som ćr kvar från tiden för gamla Dubrovnik-republiken. Många av monumenten tillhör den blygsamma renässansarkitekturen med spår av gotisk stil. Innan vi dockar i Gruž hamne, kryssar vi längs de gamla stadsmurarna i Dubrovnik medan lunch serveras på däck. Kameror ska vara redo! Efter dockning kan du fš transfer till gamla stan för en guidad vandring i denna magiska stad. Ta linbanan från Gamla stan till Srđ-berget för att njuta av naturskön utsikt över murarna och Elaphitiöarna. Vi också rekommenderar en promenad ovanpå de 1940 m långa stadsmuren – ungefär 90 minuter på en promenad!

Lördag                DUBROVNIK Check out (B)

Frukost och tid att säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner! Utcheckning klockan 9.00 och transfer till Dubrovnik flygplats.

* Legend: B – breakfast; L – lunch; D – dinner; T – tasting, CD- Captain’s dinner

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2022

Avgångar lördagar:

Båtar:  MS Avangard,  MS Infinity, MS Ave Maria

23.04.
07.05.
14.05.
08.10.
21.05.
04.06.
13.08.
11.06.
02.07.
17.07.
23.07.
30.07.
18.06.
25.06.
03.07.
20.08.
27.08.
03.09.
10.09.
17.09.
DELUXE SUPERIOR VIP  Upper/Main Deck 1900 2000 2100 2300
DELUXE SUPERIOR  Upper/Main Deck 1700 1800 1900 2100
DELUXE SUPERIOR  Lower Deck 1400 1500 1600 1800
DELUXE  Upper/Main Deck  1600 1700 1800 2000
DELUXE Lower Deck  1300 1400 1500 1700

Priser in EUR per person/vecka.

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångs transfer från Split flygplats till Dubrovnik flygplats (på ankomstdagen och avresedagen)
 • 7 natters kryssning i deluxe eller deluxe superior-hytt med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • 9 måltider – 3-rätters lunch eller middag enligt resplanen
 • En drink med lunch och obegränsat vatten från vattendispensorn
 • Kaffe & te hela dagen
 • Kaptenens middag med live underhållning
 • Ytterligare en middag på Mljet
 • Spektakulär kryssning längs Dubrovniks gamla murar
 • Kroatiska vin provning
 • Halvdag utflykt till Ston med Oystergård besök och provsmakning (Inklusive entré till väggarna i Ston och Ston salt)
 • Rikligt med färsk frukt
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Professional Tour manager
 • Guidade vandringsturer i städer: Split, Hvar, Korcula, Dubrovnik
 • Envägstransfer från Dubrovnik till Old Town Dubrovnik för sightseeing
 • Dubrovnik linbana avgift
 • Mljet National Park ingångsavgift
 • Turistskatter och hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice
 • Gratis wi-fi ombord
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg
 • hytt för enkelbruk +50%
Optional Supplement
 • Korčula byupplevelse: EUR 35.– per person
_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE Superior: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.