Oenologisk rundtur i vingårdar, källare och lokala vinproducenter på öarna och längs fastlandet kusten i Dubrovnik.

 • Från: 2250 €
 • Hamn: Dubrovnik
_

Beskrivning

Kryssning med motorfartyg längs den magnifika dalmatinska kusten och öarna på rutten (KL5)

DUBROVNIK – KORČULA – HVAR – BLUE CAVE / VIS –  PELJEŠAC –  STON / MALI STON / SLANO –  DUBROVNIK

Den hemliga kärleksaffären mellan havet och vinet har pågått sedan forntiden, och få är de som kan motstå det. Genom att gå med i denna mycket speciella kryssning, som inkluderar ön Korcula och Hvar, och staden Dubrovnik, kommer du att bli en del av det oförstörbara bandet. En rundtur i vingårdarna, källarna och de lokala vinproducenterna på öarna och längs fastlandskusten runt Dubrovnik, och chansen att njuta av viner som produceras från de inhemska druvorna gör att man kan lära sig om traditionen för vinodling och smaka på livet av denna slående del av Kroatien. Låt dig koppla av i omfamningen av havet och vinet, njuta av trevligt sällskap och ge din kropp en vila och samtidigt befästa din ande med detta ganska oförglömliga oenologiska äventyr.

Wine Cruise Croatia
_

Program

Lördag                 DUBROVNIK (D)

Transfer från Dubrovnik flygplats till Dubrovnik hamn för incheckning från 14.00h och framåt. Efter att du ha bosatt dig, transfer till stadens portar för en guidad tur. Den antika stadens speciella charm är byggnaderna som har kvar från tiden för gamla Dubrovnik-republiken. Många av monumenten tillhör den blygsamma renässansarkitekturen med några spår av gotisk stil. Ta linbanan från Gamla stan till berget Srđ för att njuta av naturskön utsikt över de mäktiga vallarna och Elaphitiöarna. Transfer till fartyget för en välkomstmiddag och cocktail mottagning. Övernattning i Dubrovnik.

Söndag                 DUBROVNIK – KORČULA (B, L, WT)

Avresa mot ön Korčula som är mest känd som Marco Polos födelseort. När man vandrar längs fiskmönstret gator på denna ö kan man hitta fler legender, berättelser och monument än någon annanstans. Panoramisk resa på tidig eftermiddag genom vingårdar för att besöka den berömda sandstranden Lumbarda och vinprovning i en välkänd lokal vingård med grappa och snacks. Övernattning i Korčula

Måndag            KORČULA – HVAR (B, L, WT)

Tidig avresa mot Hvar, den längsta ön i Adriatiska havet för att besöka den lokala gården och njuta av deras vin, olivolja och traditionella hemlagade produkter. Se lavendelmuseet och destilleriet med en presentation av en lavendelhistoria på ön Hvar. Retur till Hvar för guidad eftermiddagstur. Här kan man hitta renässanskatedralen med sitt ursprungliga torn; den äldsta samhällsteatern i Europa grundades här 1612. Hvar erbjuder många restauranger, barer och kaféer som är öppna långt ut på natten och ofta kallas solskensön. Övernattning på Hvar.

Tisdag          HVAR – BLUE CAVE / VIS (B, L, WT, D)

Kryssning tidigt på morgonen mot den lilla ön Biševo för att besöka den Blå grottan, ett fantastiskt naturfenomen (entréer som ska betalas på plats – ca 14 EUR). Fortsätt till ön Vis, en gång en strategisk marin jugoslaviska bas och stängd för allmänheten i flera år. På grund av denna isolering behåller Vis en speciell charm – ”Medelhavet som det en gång var” vilket gör det riktigt intressant att besöka. Vis är beläget på norra sidan av ön och har utvecklats nära resterna av forntida Issa, den första stadskärnan i Kroatien. Njut av vinprovningen på en lokal familjeägd vingård med en lång tradition för vinframställning. Middag ombord. Övernattning i hamnen i Vis.

Onsdag              VIS – KUĆIŠTE (PELJEŠAC) (B, L, WT, D)

Morgonavgång mot Pelješac-halvön, känd för sitt utmärkta vin. Lunch ombord och tidig eftermiddagstransfer till den berömda vingården Korta Katarina för en guidad rundtur i produktionen följt av vinprovning. Fortsättning till familjeägt Boutique Winery Mikulić i Orebić. Lär känna den lilla familjeägda vingården och den traditionella vinframställningsprocessen och njut av vinprovningen av prisbelönta kroatiska viner följt av middag. Sen transfer tillbaka till fartyget. Övernattning på Pelješac-halvön.

Torsdag                    KUĆIŠTE (PELJEŠAC) – STON / MALI STON / SLANO (B, WT, CD)

Avresa efter frukost mot Trstenik. Transfer till det kroatiska museet för vinodling Putniković, där besökarna introduceras till den traditionella processen för vinframställning, från vingårdar till fat, den historiska utvecklingen av vinstockarna och slutligen vinsamlingen, följt av högkvalitativ vinprovning med snacks. Sedan vidare till Ston, en liten by, en gång befäst, känd för sina ostron. Efter att ha utforskat stadens stora medeltida vallar, på väg mot Europas äldsta saltverk känd som varumärket Ston, leder en kort kustvandring oss till en ostringsgård för att lära oss mer om ostron och en speciell provsmakning av denna delikatess. Överför till Slano för kaptenens middag med live underhållning.

Fredag             SLANO – DUBROVNIK (B, L)

Njut av en dag till i den mest unika staden vid Adriatiska havet, Dubrovnik. Men innan skeppet dockar i Dubrovnik hamn ska vi kryssa längs de gamla stadsmurarna i Dubrovnik. Njut av eftermiddagen i Dubrovnik på fritiden. Vi rekommenderar en promenad ovanpå de 1940 m långa stadsmuren.

Lördag  DUBROVNIK

Frukost och tid att säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner! Utcheckning kl 9.00.

* Legend: B – breakfast; L – lunch; D – dinner; T – tasting, CD- Captain’s dinner, WT – Wine tasting

_

Prices & Terms

Datum & Priser 2024

Avgång 12.10.2024.

Boat: MS Ave Maria or similar

Pris
DELUXE SUPERIOR VIP Upper/Main Deck € 2.950,00
DELUXE SUPERIOR Upper/Main Deck € 2.550,00
DELUXE SUPERIOR Lower Deck € 2.250,00 

Priser i Euro per person/vecka.

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångs överföringar från / till Dubrovnik flygplatsen på ankomstdagen och avresedage
 • 7-natters kryssning i deluxe superior-stuga med eget badrum
 • Välkommen mottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • 3-rätterslunch eller middagar ombord enligt anvisningarna i resplanen
 • En drink med lunch per person dagligen
 • Gratis obegränsat vatten från vattendispenser
 • Gratis kaffe och te under hela dagen
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Rikligt färsk frukt
 • Kaptenens middag med levande underhållning i Slano
 • Professional Tour manager
 • Guidade turer i Dubrovnik, Hvar, Korčula, Ston
 • Besöksskatter och hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice
 • Gratis wi-fi ombord
UPPLEVELSER SOM INGÅR:

MONUMENTALT ARV AV DUBROVNIK:
* Spektakulär kryssning längs Dubrovniks gamla stadsmur
* Busstransfer tur och retur från Dubrovniks hamn till Dubrovniks gamla stadsdel för sightseeing
* Avgift för linbana i Dubrovnik
* Vinprovning i Konavle-området på Crvik Winery

UTFORSKA KORČULAS SKÖNHET
* Panoramatur genom vingårdar följt av lokal vinprovning

UPPTÄCK HVAR
* Besök Lavander-museet och njut av olivolja och traditionell kroatisk vinprovning

VIS VINPROVNING
* Vinprovning i den lokala familjeägda vingården i Vis

SMAKER AV PELJEŠAC-HALVÖN
* Besök den lilla familjeägda vingården med vinprovning
* Middag på en lokal vingård med ett glas vin av hög kvalitet
* Besök på vingården Grgić med vinprovning
* Besök det första kroatiska museet för vinodling Putniković och njut av vinprovning med mellanmål
* Besök saltgården och Stons murar
* Ostronprovning i Mali Ston

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg                                  ​
 • hytt för enkelbruk +50%
_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE Superior: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.