Den lilla ön Vis är den yttersta av de bebodda kroatiska öarna i den Dalmatiska skärgården. Ön Vis är också ett av de minst befolkade områdena i Kroatien – delvis på grund av att ön var stängt militärt område fram till år 1989.

_

Om Vis

Island Vis är en av de längsta och mest avlägsna öarna i Adriatiska havet. Du kan anlända till Vis med färja från Split. Resan varar i nästan 3 timmar men med tanke på storleken och komforten som färjan erbjuder kommer du nästan inte att känna det. Färjan anländer nästan i stadens centrum, så turister beslutar ofta att anlända utan bil eftersom det är mer praktiskt och billigare.

_

Besök

Ön Vis är rik på underjordiska tunnlar och bunkrar, varav vissa numera förvandlas till riktiga attraktioner!

Ön Vis är känd för sina vackra vikar och stränder. Se till att besöka den vackra bukten Stončica och fräscha upp dig på stadens stränder.

Missa inte att du besöka Komiza, en vacker fiskeby på den västra delen av ön. I Komiža hittar du många vackra stränder, varav en är hundstranden Vartalac.

Vi rekommenderar särskilt en resa till ön Biševo och dess välkända Blue Cave (Modra Spilja) som kommer att glädja dig med dess ljusdans.