Camping in Croatia

Camping i Kroatien

Fler och fler människor i dag väljer camping som det bästa sättet att semestra. För de flesta campare är det verkligen ett sätt att leva: att vara så nära naturen som möjligt och ha en känsla av frihet och rörlighet som hotell inte kan erbjuda.

 

Kroatien är verkligen en camping destination och mer än 2 miljoner av campingentusiaster har inset detta och besöker Kroatien varje år. Campare idag gör en tredjedel av alla besökare till Kroatien. Kanske det har något att göra med att Kroatien har en perfekt kombination av vänliga stränder, klarblått hav, intakta naturen och mycket solsken.

Klimatet i Kroatien är typiskt för Medelhavet med trevliga varma somrar och milda fjädrar och höstar, som gör att de flesta campingplatser kan hålla öppet från april till oktober varje år.

Naturism i Kroatien är också väl etablerad, Kroatien har den längsta naturist tradition i Europa. Det finns ett antal campingplatser speciellt tillägnad nudister, medan andra textilcampingplatser har dedikerade naturist stränder som erbjuder säkerhet och komfort för naturister.

Faciliteter

För er som är nya till camping och överväger att tillbringa din campingsemester i en av Kroatiens många campingplatser, vi vill rensa ut många missuppfattningar som människor har när det gäller camping. Det har kommit en lång väg från ett tält på en lerig fält, gas lyktor och myggor, med campare tvungna att gå till närmaste skogen för att hitta en toalett … Nuförtiden är det lite annorlunda. Även om det kan hittas en tillfällig mygga, kan resten ganska mycket jämföras med en vistelse på ett hotell eller lägenhetskomplex, men med en direkt kontakt med naturen och i de flesta fall läge direkt vid havet.

Campingplatser i Kroatien kan jämföras med Open-Air hotell, och ger dig alla faciliteter med moderna bekvämligheter för en maximal komfort utan att du behöver ge upp enkelheten som denna typ av boende ger. Alla campingplatser är moderna, välutrustade och gästvänliga, vanligtvis med sin egen strand. Utbudet av campingplatser varierar från familjevänliga minicampingplatser till större semesterparker där du får stanna i stugor och husvagnar.

Beroende på dina preferenser, kan du välja mellan många olika typer av boende, såsom tält, stuga, lägenhet, bungalow eller husbil.

De flesta campingplatser i Kroatien har en mängd olika butiker inom komplexet, liksom restauranger, pizzeria, snabbmatsrestauranger osv.

Sanitära anläggningar i alla campingplatser i Kroatien uppfyller europeiska standarder och är utrustade med baby skötbord, hytter anpassade för funktionshindrade personer, liksom enskilda tvättkabiner. Mellersta kategori av kroatiska campingplatser har också speciella duschar för ditt husdjur hygien. Ingen extra avgift för en varmvattentappning.

Förutom närheten till havet och i många fall simbassänger, det finns många sport- och rekreationsanläggningar till ditt förfogande.

Få information vid campingplatser receptionen som är utflykter du kan gå till samtidigt som vistas där. Många campingplatser ligger nära kroatiska kulturarvsplatser, vilket är inte konstigt, med tanke på att sju kroatiska orter är registrerade i Unescos lista av världsarv monument. Några av de historiska städerna är Dubrovnik, Split, Porec, Pula och Trogir, där du kan få en rimlig dos av Kroatiens historia och kultur.

Här är en lista av de bästa kroatiska campingplatser, enligt den Kroatiska Camping unionen:

  • CampingIN Pineta Umag (Umag/Savudrija)
  • CampingIN Stella Maris Umag (Umag)
  • Camping Strasko (Novalja)
  • Camping Village Simuni (Simuni)
  • Camping Stobrec Split (Split)
  • Camping Kovacine (Cres)
  • Camping Slatina (Cres)
  • Camping Poljana (Mali Losinj)

No comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *