Southern Explorer Kryssning 2023

Utforska den magnifika kroatiska kusten ombord på ett av våra fartyg i en avslappnad atmosfär.

 • Från: 450 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Garanterade avgångar från Split

Split – Makarska – Mljet – Dubrovnik – Šipan/Trstenik – Korčula – Hvar – (Bol) Split (KL2)

För den här resan behöver du bara några T-shirts och en baddräkt för att tillbringa sju oförglömliga dagar att segla på södra Adriatiska havet från en ö till en annan. Koppla av och låt kaptenen och hans besättning (särskilt kocken) ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna har du fri tid för att hitta en bra restaurang eller upptäcka gamla kyrkor eller andra historiska monument …

HÖJDPUNKTER:

Simning vid avskilda stränder, Dubrovnik, Hvar, nationalparken Mljet, valfri zip-linje över floden Cetina-floden, valfri vinprovning i Korčula

Cruising in Croatia - Nature & Culture - Southern Explorer cruise - Dalmatia
_

Program

Lördag SPLIT – MAKARSKA (L)

13h avgår från Split hamnen (sena ankomster kan gå med i Makarska) söderut mot Makarska. Lunchen serveras när vi kryssar längs den dalmatiska kusten. Känner du dig äventyrlig? Det finns ett badstopp på eftermiddagen i en av vikarna. Gå sedan med i vår valfria utflykt med flod forsränning eller zip line på floden Cetina. Möt tillbaka på fartyget i Makarska på kvällen. Promenera vid vattnet med dess breda strandpromenad, en väg ut till en fyr och några coola barer. På huvudtorget finns en imponerande kyrka och andra monument. Övernattning i Makarska hamn.

Söndag MAKARSKA – MLJET (B, L)

Tidig morgonavgång mot ön Mljet. På vägen stannar vi för att simma på Pelješac. En del av ön Mljet är en nationalpark och på eftermiddagen besöker vi sjövattens sjöarna och korsar sedan till den lugna, lilla ön St Mary mitt i den stora sjön för att besöka kyrkan och klostret. Gå eller hyra en cykel för att fortsätta runt dessa fantastiska sjöar. Övernattning i hamnen i Polača / Pomena beroende på väder och utrymme.

Måndag MLJET – DUBROVNIK (B, L)

Efter frukosten avgår till Dubrovnik, den mest kända platsen i Kroatien och för många, höjdpunkten på denna kryssning. Den irländska författaren George Bernard Shaw kallade Dubrovnik ”himmel på jorden” och vi passerar en vacker kuststräcka på väg dit. Efter ankomst kan du utforska på egen hand eller gå med på vår guidad stadstur (ingår för Premium och Prem. Superior) följt av en valfri linbiltur upp till Srđ-berget för spektakulär utsikt över gamla stan. Missa inte STRADUN – både en gata och en torg i gamla stan och försök hitta tid att gå åtminstone en del av de, 1 940 m långa stadsmuren som har skyddat Dubrovnik under jordbävningar och attacker! Övernattning i hamnen i denna magiska stad.

Tisdag DUBROVNIK – ŠIPAN / TRSTENIK (B, L, CD)

Sen morgonavgång mot ön Šipan eller den lilla staden Trstenik på halvön Pelješac. Underbara platser för en eftermiddagsbad och vi tillbringar natten här. Det finns vanligtvis möjligheten att besöka en lokal vingård. Senare njuter vi av den speciella kaptenmiddagen ombord.

Onsdag ŠIPAN / TRSTENIK – KORČULA (B, L)

Efter frukost avgår vi till ön Korčula, en av de berömda öarna i Dubrovnik-regionen. Det är födelseplatsen för den berömda utforskaren MARCO POLO. Lunch ombord i en vik nära staden Korčula sedan fortsätter vi och anländer på eftermiddagen. De omgivande väggarna och bastionerna i staden Korčula går tillbaka till 1200-talet och det finns några härliga kyrkor och museer. Gå med på valfri sightseeing i staden Korčula (ingår i Prem.Sup.) Eller valfritt vin och lokal aptitretning på en lokal vingård innan du äter på en av de många restauranger vid havet eller konobas på egen hand. Övernattning i hamnen i Korčula stad.

Torsdag KORČULA – HVAR (B, L)

Tidig avresa mot Paklinski Islands nära Hvar (den längsta ön i Adriatiska havet) för lunch och badstopp. Senare finns en valfri eftermiddags sightseeing av Hvar Town (ingår i Prem.Sup.), Som liknar en filmuppsättning. Renässanskatedralen har sitt ursprungliga torn, och den äldsta samhällsteatern i Europa är här, grundad 1612. Hvar Town erbjuder en underhållningsexpansjon: klubbar och barer som öppnar långt in på natten tillsammans med några utmärkta restauranger. Glöm inte att köpa lite lavendel från lokala bås. Övernattning i Hvar stad.

Fredag ​​HVAR (BOL) – SPLIT (B, L)

Vårt nästa stopp är ön Brač. Den mest berömda (och mest fotograferade) stranden i Dalmatien är Zlatni Rat nära Bol (Gyllene hornet – en stenrör som rör sig och ändrar form efter vinden) och det är här vi slutar simma). Bol är en typisk fiskarby som fortfarande känns som den trots att han är en populär plats för besökare. Efter lunch börjar vi vår resa till Split för vår sista natt. Vi stannar vid en av de många vikarna på ön Brač för mer bad. Tillvägagångssättet till Split Riviera är underbart och vi har den bästa utsikten ombord. Vid ankomst kan du gå med på vår guidade rundtur i Split (valfritt), en monumental stad som tillsammans med det berömda romerska Diokletians palats är under UNESCO-skydd. Dela om det är fullt av bistroer och restaurang som serverar lokala specialiteter. Coola barer också.

Lördag SPLIT (B)

En tidig frukost innan du avskedar nya vänner och besättningen.

Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptenens middag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2023

Avgångar:

Split hamn Lördagar kl 13 / Incheckning från kl 11

7 nätter / 8 dagar med halvpension (frukost och 3-rätters lunch)

A B C D
15.04.
22.04.
29.04.
06.05.
13.05.
20.05.
27.05.
30.09.
07.10.
14.10.
03.06.
10.06.
23.09.
17.06.
24.06.
01.07.
08.07.
15.07.
22.07.
29.07.
05.08.
12.08.
19.08.
26.08.
02.09.
09.09.
16.09.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 900 1.000 1.200 1.300
 PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 800 850 1.000 1.100
PREMIUM Upper/Main Deck 750 850 1.000 1.100
PREMIUM Lower Deck 700 750 900 1.000
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main Deck 550 600 750 850
TRADITIONAL ENSUITE Lower Deck 450 500 650 750

Priser i EUR per person / vecka

Inkluderat i resan

 • 7-dagars kryssning med halvpension (frukost & 3-rätters lunch)
 • tjänster enligt fartyg kategori

Betalning

 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten

Almänna villkor

 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.

Avbeställningsvillkor

 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
 • 14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)

Rabatt & Tillägg

 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%

Obligatorisk tillägg

 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 40.- per person per vecka
_

Övrigt

Hytt kategori

Premium Superior: Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, tre guidade turer, daglig hyttservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

Premium: fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, en guidad tur, daglig hytteservice, ny uppsättning av handdukar och linne mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinsmakning ombord, eftermiddag te och kaffe, obegränsat vatten från vattendispenser.

Traditional Ensuite: Träfartyg, stugor med privat dusch / toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerade lounge.

Inkluderade tjänster: Kontinental frukost, trerätterslunch, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

Traditional: Träfartyg, hytter med handfat och våningssängar. Delad dusch / toalett, luftkonditionerad lounge, stugor har ingen luftkonditionering.

Inkluderade tjänster: Kontinental frukost, trerätterslunch, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

Valfria tillval

Entréer till nationalparker

Priserna varierar från 10 – 25 euro per person beroende på säsong och park besökt (betalas på plats)

Middagstillägg

EUR 115 per person/week, min. 10 pax required

Engelsk frukosttillskott

40 EURper vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd, olika smörslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).

Daglig cabin städning

15. EUR – per person per vecka – daglig service på stugan, färskt sänglinne och handdukar midveckan

Extra handdukar

Gästerna här två handdukar för personligt bruk per vecka. Extra handdukar kan hyras för EUR 3.- & strandhanddukar 5. EUR per vecka / handduk. Strandhandduk kan köpas vid ankomst för 10 euro.

Barnstol eller barnsängshyra

EUR 50 per vecka (betalas på plats)

Parkering

EUR 10 – 15 per dag (Opatija, Split, Dubrovnik)

Flygplatstransfer

Olika flygplatsmöjligheter Rijeka, Pula, Zagreb, Venedig – pris på förfrågan; 

Bröllop förnyelse eller annat tillfälligt / speciell dag firande paket

Från 150 EUR per par – inkluderar förnyelseceremoni utförd av kaptenen, certifikat, champagne, present

Pre / post kryssning boende

Finns på begäran – villor, hotell, privat boende, vandrarhem …

Färjebiljetter

Stugor, säten eller däck, tillgängliga för kust- och internationella färjetrafik


VALFRIA TILLVAL FÖR TRADITIONAL & TRADITIONAL FARTYG
(redan inkluderat på andra kategorier)

Engelsk frukosttillskott

40 EUR per vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd och en mängd olika uppslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).

Kaptenens middag

25 EUR – val av fisk- eller köttmeny – skepps specialitet serveras

Extra handdukar

Två handdukar per vecka. Extra handdukar kan hyras för 3 euro och strandhanddukar 5 euro per vecka / handduk.

Daglig städning

EUR 15 per person per week – daglig hyttstädning, färskt sänglinne och handdukar midveckan

 

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.