Natur & Kultur Kryssning Kroatien 2023

Denna rutt är en perfekt kombination av Kroatiens kultur och natur i det mellersta Adriatiska havet som du kan utforska på ett avslappnat sätt – ombord ett mysigt skepp!

 • Från: 750 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Garanterade avgångar från SPLIT

Split – Primošten / Rogoznica – Krka Waterfalls (Skradin) / Šibenik / Vodice – Kornati / Sali – Zadar  – Zlarin – Trogir – Split (KL4)

Om du är en riktig resenär är detta den perfekta vägen för dig som kombinerar det bästa av Kroatiens natur och kultur. Koppla av och låt besättningen ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna lediga för att hitta en bra restaurang, historiska sevärdheter och monument på land …

HÖJDPUNKTER:

Kryssning på Krka-floden och besök till Krka-vattenfall, simning vid avskilda stränder, Zadar Sea Organs & Greeting To The Sun-installationen

Croatia Cruise
_

Program

Lördag SPLIT – ROGOZNICA (L)

13.00 är vår avgångstid från hamnen i Split, sena ankomster kan möttas upp i Rogoznica. Lunch serveras på väg följt av ett badpaus i en lugn vik (känd för kaptenen!). Övernattning i Rogoznica – en liten by som erbjuder många restauranger och små kaféer. Pröva det berömda Babic-vinet som tillverkas lokalt.

Söndag ROGOZNICA – KRKA WATERFALLS (SKRADIN) – ŠIBENIK – VODICE (B, L)

Under frukosten fortsätter vi vår resa mot Krka Waterfalls (entré ca 15 -27 EUR per person). Du kommer att upptäcka skönheten i Krka nationalpark och den lilla accessporten i Skradin där flora och fauna är exceptionella. Lunch ombord med spektakulär utsikt över Krka Canyon på väg mot Šibenik. Ledig eftermiddag med valfri sightseeing av denna historiska stad. Ovanför stadskärnan finns ett slott och många historiska byggnader med Foscolo Palace som ett perfekt exempel på gotisk stil medan kyrkan St Lawrence är i barock stil. Vår övernattning ligger i den populära orten Vodice, som är livlig under högsäsong. Många lokala restauranger och kaféer har härliga terrasser med havsutsikt. Njut av dessa eller ta en promenad längs de underbara stränderna i denna typiska dalmatinska stad.

Måndag VODICE – KORNATI – SALI (B, L)

Idag besöker vi Kornati nationalpark (ingången ingår) som faktiskt består av 100 öar och rev. Detta är verkligen något anmärkningsvärt att se eftersom inlopp på vissa öar faller brant ned i havet, hundra meter djupa på platser och är dramatiskt knivskarpa. Öarna är rika på fisk och kulturella och historiska rester. Det finns ruiner av den gamla irländska fästningen, romerska villor, den gamla kristna kyrkan St Mary och medeltida fästningar och bosättningar bland dessa öar. Övernattning är i Sali på Long Island (Dugi Otok på kroatiska).

Tisdag SALI – ZADAR (B, L)

Vår morgon är reserverad för simning. På eftermiddagen avgår vi mot Zadar där vi tillbringar natten i hamnen. Här kan du gå med på en guidad tur i staden (ingår på Premium Superior och Premium-fartyg) med en engelskspråkig guide. Zadar var viktigt i århundraden som metropolen i Dalmatien, och idag är det regionens centrum. Det har varit en stad rik på monumentalt arv av världsvikt och de mest besökta platserna inkluderar det romerska forumet som går tillbaka till 1: a århundradet e.Kr., kyrkan St. Donatus från 900-talet e.Kr. – den mest berömda medeltida basilikan och symbolen för staden, de mäktiga stadsmuren med representativa hamn- och landgrindar från 1500-talet e.Kr. Också många härliga palats och villor. Det finns många fantastiska restauranger i centrum och vid vattnet. Från historiska platser till nya, missa inte ett besök i det berömda Zadar Sea Organ och ”The Greeting to the Sun” ljusinstallationen, båda är spektakulära. Övernattning i Zadar.

Onsdag ZADAR – ZLARIN (B, L, CD)

Idag går vi tillbaka och reser söderut längs den dalmatinska kusten. Vi gör ett badstopp i en av de vackra vikarna. Med bara hundratals fastboende på vintern välkomnar Zlarin på sommaren cirka 3 000 besökare till denna härliga bilfria ö. Korallodling går tillbaka till 1500-talet och åtnjuter en långsam återupplivning. Du kan se korallvaror till salu från lokala hantverkare. Captain’s middag ingår på Premium Superior och Premium-fartyg. Övernattning i en by på den lilla ön Zlarin i Šibenik skärgård.

Torsdag ZLARIN – TROGIR (B, L)

Vi avgår efter frukost med badstopp i en av de lugna vikarna. Besökare kommenterar ofta det särskilt klara havet här. Efter lunch kryssar vi till den gamla dalmatinska staden Trogir (grekisk relief från 4-talet hittades här). Trogir kallas ibland ”miniatyr Venedig” eller ”mini Dubrovnik” på grund av dess gamla murar eller en open-air museumsstad – eftersom den har en mästerlig arkitektur inklusive några fantastiska venetianska palats. Gå med i vår valfria guidade tur i Trogir (ingår på Premium Superior-fartyg) med en engelskspråkig guide. Gamla stan är en UNESCO-arvplats och det finns ett stort urval av barer och restauranger. Övernattning i Trogir.

Fredag ​​TROGIR – SPLIT (B, L)

Detta är en allvarlig baddag för dig som gillar det när vi reser tillbaka till Split Riviera! Vi stannar i en av vikarna på ön Čiovo (ansluten till Trogir med en bro). På eftermiddagen fortsätter vi mot den sista anslutningshamnen medan vi njuter av den fantastiska utsikten över Split Rivieras kust och öar. Gå med i vår valfria guidade rundtur i Split (ingår på Premium Superior-fartyg) med en engelsktalande guide. Split är en monumentstad under UNESCO-skydd som är där för alla att njuta av, både invånare och besökare, eftersom det finns i världsarvet. Här är exempel på romersk arkitektur rikligt – av speciellt intresse är Diocletians palats, byggt av den romerska kejsaren som hans åldershem. Njut av kvällen genom att vandra igenom delar av palatset och längs Splits berömda strandvatten. Övernattning i Split.

Lördag SPLIT (B)

Tidig frukost och sedan är det dags att säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner. Hoppas att se dig igen ombord!

Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptenens middag

 

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2023

Avgångar:

Split hamn Lördagar kl 13 / Incheckning från kl 11

7 nätter / 8 dagar med halvpension (frukost och 3-rätters lunch)

15.07.
22.07.
19.08.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1.300
 PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1.100
PREMIUM Upper/Main Deck 1.100
PREMIUM Lower Deck 1.000
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main Deck 850
TRADITIONAL ENSUITE Lower Deck 750

Priser i EUR per person / vecka 

Cruise price includes

 • 7 dagars kryssning med halvpension (frukost & 3-rätters lunch)
 • tjänster ombord enligt skeppskategori

Betalning

 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten

Allmänna villkor

 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.

Avbeställningsvillkor

 • Från boknings dagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
 • 14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändrings avgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Rabatt & Tillägg
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%

Obligatorisk tillägg

 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 40.- per person per vecka
_

Notes

Hytt kategorier

PREMIUM SUPERIOR: Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, tre guidade turer, daglig hyttservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

PREMIUM: fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, en guidad tur, daglig hytteservice, ny uppsättning av handdukar och linne mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinsmakning ombord, eftermiddag te och kaffe, obegränsat vatten från vattendispenser.

TRADITIONAL ENSUITE: Träfartyg, stugor med privat dusch / toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerade lounge.

Inkluderade tjänster: Kontinental frukost, trerätterslunch, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

TRADITIONAL: Träfartyg, hytter med handfat och våningssängar. Delad dusch / toalett, luftkonditionerad lounge, stugor har ingen luftkonditionering.

Inkluderade tjänster: Kontinental frukost, trerätterslunch, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

Valfria tillval

Entré till Nationalpark Krka Priser från EUR 10. – 25. per person  (betalas på plats)
Middagstillägg EUR 115 per person/vecka, min. 10 pax
Barnstol eller barnsängshyra EUR 50 per vecka (betalas på plats)
Parkering EUR 10 – 15 per dag (Opatija, Split, Dubrovnik)
Flygplatstransfer Olika flygplatsmöjligheter Rijeka, Pula, Zagreb, Venedig – pris på förfrågan; GRATIS lokal transfer för KL1-rutt från hotell i Opatija till hamnen i Opatija.
Bröllop förnyelse eller annat tillfälligt / speciell dag firande paket Från 150 euro per par – inkluderar förnyelseceremoni utförd av kaptenen, certifikat, champagne, present
Pre / post kryssning boende Finns på begäran – villor, hotell, privat boende, vandrarhem …
Färjebiljetter Stugor, säten eller däck, tillgängliga för kust- och internationella färjetrafik

 

VALFRIA TILLVAL FÖR TRADITIONAL & TRADITIONAL FARTYG
(redan inkluderat på andra kategorier)
Engelsk frukosttillskott 40 EUR per vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd och en mängd olika uppslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).
Kaptenens middag 25 EUR – val av fisk- eller köttmeny – skepps specialitet serveras
Extra handdukar Två handdukar per vecka. Extra handdukar kan hyras för 3 euro och strandhanddukar 5 euro per vecka / handduk.
Daglig städning EUR 15 per person per week – daglig hyttstädning, färskt sänglinne och handdukar midveckan
_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.