Denna rutt är en perfekt kombination av Kroatiens kultur och natur i det mellersta Adriatiska havet som du kan utforska på ett avslappnat sätt – ombord ett mysigt skepp!

 • Från: 1100 €
_

Beskrivning

Garanterade avgångar från SPLIT

Split – Primošten / Rogoznica – Krka Waterfalls (Skradin) / Šibenik / Vodice – Kornati / Dugi Otok – Zadar  – Zlarin – Trogir – Split (KL4)

Om du är en riktig resenär är detta den perfekta vägen för dig som kombinerar det bästa av Kroatiens natur och kultur. Koppla av och låt besättningen ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna lediga för att hitta en bra restaurang, historiska sevärdheter och monument på land …

HÖJDPUNKTER:

Kryssning på Krka-floden och besök till Krka-vattenfall, simning vid avskilda stränder, Zadar Sea Organs & Greeting To The Sun-installationen

Nature and Culture Croatia cruise
_

Program

Dag 1 SPLIT – ROGOZNICA eller PRIMOŠTEN (L)

Vid 13.00 avgång från Splits hamn, kan sena ankomster ansluta sig till Rogoznica. Lunch serveras på vägen, följt av ett stopp i en lugn vik (känd för kaptenen!) för ett eftermiddagsdopp. Övernattning i Rogoznica, eller i Primošten, beroende på situationen i hamnen – båda är charmiga och pittoreska små byar som erbjuder många restauranger och barer. Prova det berömda Babic-vinet, gjort lokalt.

Dag 2 ROGOZNICA eller PRIMOŠTEN – NP KRKA (SKRADIN) / ŠIBENIK / VODICE (B, L)

Under frukosten fortsätter resan mot Krka nationalpark (entréavgift 15 – 27 EUR per person som betalas på plats). Upptäck skönheten i nationalparken Krka och den lilla hamnen Skradin, där floran och faunan är exceptionell. Lunch ombord med spektakulär utsikt över Krka-kanjonen när vi seglar förbi på väg mot Šibenik. Fri eftermiddag med valfri sightseeing i denna historiska stad. Ovanför stadskärnan finns ett slott och många historiska byggnader med Foscolo Palace, det perfekta exemplet på gotisk stil medan kyrkan St Lawrence är i barockstil. Övernattning i den populära semesterorten Vodice, en livlig plats under högsäsong. Många lokala restauranger och kaféer har härliga terrasser med havsutsikt. Njut av dessa eller ta en promenad längs de underbara stränderna i denna typiska dalmatiska stad.

Dag 3 VODICE – KORNATI / SALI (B, L)

Idag besöker du Kornati National Park (entréavgift ingår) som faktiskt består av 100 öar och rev. Detta är verkligen något anmärkningsvärt att se när vikar på vissa öar går brant ner i havet, hundra meter djupt på sina ställen, och är dramatiskt knivskarpa. Öarna är rika på fisk och kulturella och historiska lämningar. Det finns ruiner av den gamla illyriska fästningen, romerska villor, den gamla kristna kyrkan St. Mary och medeltida fästningar och bosättningar bland dessa öar. Övernattning på Dugi Otok (Long Island).

Dag 4 SALI – ZADAR​ (B, L)

Morgonen är reserverad för simning. På eftermiddagen avfärd mot Zadar. Följ med på en guidad rundtur i staden (ingår på Premium Superior och Premium). Zadar är rikt på monumentalt arv av världsbetydande betydelse. De mest besökta platserna inkluderar det romerska forumet med anor från 1:a århundradet e.Kr., kyrkan St. Donatus från 900-talet e.Kr. – den mest berömda medeltida basilikan och stadens symbol, de mäktiga stadsmurarna med representativa Havs- och Landstadsportar, och många härliga palats och villor. Det finns många fantastiska restauranger i centrum och vid vattnet. Från historiska platser till samtida, missa inte ett besök på den berömda Zadar Havsorgeln och ljusinstallationen ”The Greeting to the Sun”, båda spektakulära. Övernattning i Zadar.

Dag 5 ZADAR – ZLARIN (B, L, CD)

Efter frukost fortsätter kryssningen söderut längs den dalmatiska kusten. Badstopp i en av de vackra vikarna på vägen, innan du når Zlarin. Med bara några hundra permanenta invånare på vintern välkomnar denna härliga bilfria ö på sommaren cirka 3 000 turister. Korallodling går tillbaka till 1400-talet och håller på att återupplivas långsamt. Du kan se korallföremål till försäljning från lokala hantverkare. Kaptensmiddag ingår på Premium Superior- och Premium-fartyg. Övernattning på Zlarin.

Dag 6 ZLARIN – TROGIR (B, L)

Avresa efter frukost och ett badstopp i en av de lugna vikarna för att njuta av otroligt klart havsvatten. Efter lunch, kryssning till den gamla dalmatiska staden Trogir (grekisk relief från 300-talet hittades här). Trogir kallas ibland för ”miniatyr Venedig” eller en ”mini Dubrovnik” på grund av dess gamla murar, eller en flytande museistad – eftersom den har mästerlig arkitektur inklusive några fantastiska venetianska palats. Följ med på den valfria guidade rundturen i Trogir (ingår på Premium Superior). Gamla stan är ett UNESCO-arv och det finns ett stort utbud av barer och restauranger. Övernattning i Trogir.

Dag 7 TROGIR – SPLIT (B, L)

När fartyget seglar tillbaka till Split Riviera har de som gillar att simma idag massor av anledningar till lycka. Badstopp i en av vikarna på ön Čiovo (ansluten till Trogir via en bro). På eftermiddagen, kryssa mot den sista hamnen medan du njuter av fantastisk utsikt över Split Rivieras kustlinje och öar. Följ med på den valfria guidade rundturen i Split (ingår på Premium Superior). Det historiska komplexet i Split är under UNESCO-skydd, och dess monument är fantastiska både för lokala invånare och för de många besökare som blir förälskade i denna över 1 000 år gamla skönhet. Det finns gott om exempel på romersk arkitektur – av särskilt intresse är Diocletianus palats, byggt av den romerske kejsaren som hans äldreboende. Njut av kvällens vandring genom delar av palatset och längs Splits berömda strandpromenad. Övernattning i Split.

Day 8 SPLIT (B)

Tidig frukost och sedan är det dags att säga hejdå till besättningen och alla nya vänner. Hoppas vi ses igen ombord på en av våra kryssningar!

Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Boats: MV Moonlight, MV Antonela
17.08.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1.500
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1.250
PREMIUM Upper/Main Deck 1.250
PREMIUM Lower Deck 1.100

Priser i EUR per person / vecka

Kryssningspriset inkluderar
 • 7 dagars kryssning på halvpension (frukost & 3-rätters lunch)
 • tjänster enligt båtkategori:

Premium Superior: Frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, besök i Kornati nationalpark, tre guidade turer i Trogir, Zadar och Split, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning av handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, gratis kaffe på eftermiddagen, WIFI.
Premium: Frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, besök i Kornati nationalpark, guidad rundtur i Zadar, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning av handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe med kex, gratis vatten, gratis WIFI.

Bokning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Avbeställningsvillkor
 • Från boknings dagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
 • 14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändrings avgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Rabatt & Tillägg
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%
Obligatorisk tillägg
 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 60.- per person per vecka
Disclaimer
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
_

Notes

Hytt kategorier

PREMIUM SUPERIOR: Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

PREMIUM: fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.