Denna kryssning tar dig bort från folkmassorna och närmare den underbara kroatiska orörd natur, kuststäder och öar.

 • Från: 850 €
_

Beskrivning

Garanterad avgång från SPLIT

Split – Omiš/Pučišća – Korčula – Lastovo – Ravnik (Green cave) – Komiža/Vis – Biševo (Blue cave) – Stari Grad – Bol – Split (KL3)

Om du är en riktig resenär är detta den perfekta rutt för dig, eftersom den lätt kan kallas ”off the beaten track”. Koppla av och låt besättningen ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna är lediga för att hitta en bra restaurang, historiska sevärdheter och monument på land …

HÖJDPUNKTER:

Simning vid avskilda stränder, Blue & Green Cave, Korčula, Lastovo skorstenar

_

Program

Dag 1        SPLIT – PUČIŠĆA (L)

Avgång från Split kl 13:00 följt av lunch ombord och ett badstopp. Kryssa till Pučišća på norra sidan av Brač, en typisk medelhavsstad vid botten av en djup vik, känd för den vita stenen i Brač, som används för att bygga Liverpools katedral, Vita huset i Washington och andra kända byggnader. Det finns en chans att besöka en stenmurarverkstad, en av få sådana verkstäder som fortfarande finns i Europa. Njut av den inhemska maten, vinet och den berömda olivoljan. Övernattning i hamnen i Pučišća.

Dag 2       PUČIŠĆA – KORČULA (B, L)

Tidig morgon avgång mot Korčula, födelseplatsen för Marco Polo. Badstopp på vägen för att njuta av ett morgondopp i det kristallblå havet. Lunchen kommer att serveras antingen på spetsen av halvön Pelješac (nära Lovište) eller i den lugna bukten Kneža på ön Korčula. Ankomst på eftermiddagen, följt av en guidad sightseeingtur i den exceptionella staden Korčula (ingår i Premium och Premium Superior). Enligt legenden grundades Korčula av den trojanska hjälten Antenor på 1100-talet f.Kr. Många legender och sagor finns här, liksom imponerande monument. På kvällen rekommenderar vi att du besöker en av de många lokala tavernor eller njut av fantastisk utsikt från de många kaféerna och barerna. Övernattning i Korčula.

Dag 3        KORČULA – LASTOVO (UBLI) (B, L, CD)

Innan du lämnar Korčula, varför inte ta en promenad vid marinan eller genom den närliggande öppna marknaden för att shoppa några souvenirer och andra lokala specialiteter. Kryssningen fortsätter mot Lastovo, den längst bebodda ön i Dalmatien (ca EUR 10,- betalas på plats för att komma in i Lastovo naturpark). Lägg till i hamnen i Ubli. Därifrån kör den lokala bussen eller taxin till byn Lastovo för ett besök på den lokala vingården och provsmakning av inhemska vinsorter (valfritt). Ön är omgiven av många mindre öar, med avskilda vikar och vikar perfekta för snorkling. Staden är också känd för antalet små kyrkor och ovanligt formade skorstenar, unika för Lastovo. Övernattning för ankar i viken med Captain’s Dinner ombord. (Ingår på Premium och Premium Superior).

Dag 4        LASTOVO – RAVNIK (GRÖN GROTTAN) – VIS (B, L)

Tidig morgonavgång mot ön Vis, som på grund av sitt unika geografiska läge var en strategisk hamn för den jugoslaviska flottan och förbjudet för turister under många år. Vis har behållit en ganska speciell charm som återspeglar ”’Medelhavet som det en gång var”. Nära Vis finns en liten Ravnik-ö, med den gröna grottan intressant att besöka (entréavgift ca. EUR 10,-). Den fick sitt namn efter det ovanliga grönaktiga ljuset som reflekteras i havet från hålet på toppen av grottan. Ett kort simstopp beroende på väderförhållandena och sedan segla vidare till staden Vis för övernattning. Vis utvecklades nära resterna av det antika Issa, den första stadskärnan i Kroatien, som bildades av grekerna på 400-talet f.Kr. Besök resterna av de romerska baden, stadsmuseet, eller ta en promenad och njut av utsikten över den vackra Villae Rusticae som ligger längs kusten.

Dag 5    VIS – BIŠEVO (BLÅ GROTTA) – STARI GRAD (B, L)

Tidigt på morgonen, kryssa mot den lilla ön Biševo för att besöka Blå grottan, ett magnifikt naturfenomen (entréavgift betalas på plats 18,- EUR per person). Efter Blå grottan återupptas kryssningen mot Stari Grad på ön Hvar. Uppgifter bekräftar att Hvar är den soligaste ön i Adriatiska havet. Fri eftermiddag för att utforska denna unika stad och dess berömda hästskoformade vik. Det berömda Stari Gradfältet (en slätt) är den äldsta i Kroatien och det bäst bevarade exemplet på det antika grekiska jordbrukssystemet. Både gamla stan och denna slätt är en del av världsarvet som skyddas av UNESCO. Övernattning i en av hamnarna i Stari Grad, huvud- eller färjehamnen (2 km bort), beroende på tillgänglighet. Valfri guidad rundtur i Stari Grad (ingår i Premium Superior).

Dag 6       STARI GRAD – BOL (B, L)

Efter frukost, kryssa mot den vackra ön Brač och den berömda staden Bol som har en av de mest ovanliga och mest fotograferade stränderna i Dalmatien. Badstopp vid Zlatni Rat (Gyllene hornet) en berömd strand som skiftar från sida till sida, ändrar form enligt förändringen i vinden och vågorna. Bol är en typisk fiskarstad. Det blev nyligen ett populärt turistmål men behöll sin charm. Ta en promenad på strandpromenaden eller cykla längs strandpromenaden. Vandra eller hyr en skoter för att besöka Vidova Gora (på 778m, den högsta toppen på alla adriatiska öar) för en spektakulär utsikt över Bol och bortom eller besök den halvt övergivna byn Murvica. Hitta en trevlig taverna eller restaurang och smaka utmärkt färsk fisk, lokala viner och andra delikatesser på denna unika ö. Övernattning i Bol.

Dag 7       BOL – SPLIT (B, L)

Njut av det bästa från den sista dagen med att koppla av och bada i olika lugna vikar på ön Brač innan du anländer till Split på eftermiddagen. Split är Kroatiens näst största stad, ett livligt universitet och maritimt centrum, och huvudstaden i Dalmatien-regionen. Det historiska komplexet i Split med Diocletianus palats är under UNESCO-skydd, och dess historiska och kulturella monument är fantastiska både för lokala invånare och för de många besökare som blir förälskade i denna över 1 000 år gamla skönhet. Det finns möjlighet att gå med på en sightseeingtur i gamla stan (ingår på Premium Superior) inklusive Diocletianus palats som den romerske kejsaren hade byggt som sitt äldreboende.

Dag 8      SPLIT (B)

Efter tidig frukost är det dags att säga hejdå till besättningen och alla nya vänner. Hoppas vi ses igen på en av Katarinas linjekryssningar!

LEGEND: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

 Datum & Priser 2024

Boats: MV Moonlight, MV Lopar 13.07.
20.07.
03.08.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1.500
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1.250
PREMIUM Upper/Main Deck 1.250
PREMIUM Lower Deck 1.100
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main deck 900
TRADITIONAL ENSUITE Lower deck 850

Priser är i EUR per person/vecka.

Inkluderat i resans pris
 • 7 nätter kryssning med halvpension (frukostbuffé & 3-rätters lunch)
 • Kaptenens middag
 • Engelsktalande turledare ombord
 • guidade turer
 • daglig hyttservice
 • midveckans färsk uppsättning handdukar och sängkläder
 • olivolja och vinprovning ombord
 • bagagehantering
 • eftermiddagste och kaffe
 • vatten dispenser finns
 • gratis Wi-Fi
Betalningsvillkor
 • Reservation fee of 35% of the total amount
 • Remainder latest one month prior to arrival
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
  14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tillägg
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%
Obligatorisk tillägg
 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 60.- per person per vecka
Disclaimer
 • Kaptenen förbehåller sig rätten att ändra rutten vid dåliga väderförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar är garanterade, men om färre än 10 deltagare är bokade förbehåller sig arrangören rätten att ställa in avgången och ändra fartygets namn om behov uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa fartygets regler och föreskrifter som finns i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • I händelse av olämpligt beteende förbehåller sig arrangören/kaptenen rätten att be kunderna att gå av.
_

Övrigt

Kabin kategori:

PREMIUM SUPERIOR:

Moderna, nyligen byggda mini deluxe-fartyg, 35 till 41 m långa, med ett rymligt soldäck, luftkonditionerad salong, mysig lounge och hytter 8 till 14 m2 stora med dubbelsängar eller enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, tre guidade turer i Korčula, Stari Grad, Split, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, afternoon tea och kaffe med kex, gratis WIFI, gratis.

PREMIUM:

Stålskrov med ett traditionellt men modernt utseende erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga hytter med eget badrum med dubbelsängar eller enkelsängar, hårtork och värdeskåp. Premiumfartyg är 29 till 35 m långa med hytter 8 till 14 m2 stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, guidad rundtur i Korčula, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe med kex, gratis vatten, gratis WIFI.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.