Croatian Wilderness kryssning 2023

Denna kryssning tar dig bort från folkmassorna och närmare den underbara kroatiska orörd natur, kuststäder och öar.

 • Från: 750 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Garanterad avgång från SPLIT

Split – Omiš/Pučišća – Korčula – Lastovo – Ravnik (Green cave) – Komiža/Vis – Biševo (Blue cave) – Stari Grad – Bol – Split (KL3)

Om du är en riktig resenär är detta den perfekta rutt för dig, eftersom den lätt kan kallas ”off the beaten track”. Koppla av och låt besättningen ta hand om dig. Under dagen kan du bada, snorkla, sola och utforska underjorden i Adriatiska havet. Kvällarna är lediga för att hitta en bra restaurang, historiska sevärdheter och monument på land …

HÖJDPUNKTER:

Simning vid avskilda stränder, Blue & Green Cave, Korčula, Lastovo skorstenar

Croatian Wilderness Cruise
_

Program

Lördag: SPLIT – OMIŠ/PUČIŠĆA (L)

Avresa från Split kl 13:00 följt av lunch ombord och ett badstopp. Vi fortsätter till Omiš eller till Pučišća på ön Brač. Omiš är en slående kuststad omgiven av dramatiska raviner och klippor, där floden Cetina rinner ut i Adriatiska havet. Ta chansen här att prova forsränning av Cetina eller zipline i Cetina Canyon. Andra alternativ inkluderar en stigning till den gamla fästningen ovanför staden, en volleybollspel på stranden eller bara promenera genom gamla stan i Omiš och upptäck den härliga långa historien genom de rikliga historiska monumenten. Pučišća på norra sidan av Brač är en typisk Medelhavsplats längst ner i en djup vik. Det påstår sig att världsberömmelse är den vita sten från Brač som används i Liverpools katedral, Vita huset i Washington och mer. Vanligtvis finns det en chans att besöka en murverkstad, en av de få sådana verkstäder som fortfarande är i drift i Europa. Njut av inhemsk mat, vin och berömd olivolja. Om du är i Omiš, leta efter pirater, en del av stadens arv! Övernattning i hamnen Pučišća eller Omiš.

Söndag: OMIŠ/PUČIŠĆA – KORČULA (B,L)

Tidig avresa så när du njuter av frukosten kommer Omiš / Pučišća redan att ligga bakom oss. Efter en morgonbad i det kristallblå havet kryssar vi mot Korčula; födelseplatsen för Marco Polo. Lunch serveras antingen på spetsen av Pelješac-halvön (nära Lovište) eller i den lugna bukten Kneža på Korčula. Vi anländer på eftermiddagen i Korčula för sightseeing av denna exceptionella stad (ingår på Premium och Prem.Superior). Enligt legenden hittades Korčula av den trojanska hjälten Anthenor på 1100-talet f.Kr. Denna vackra dalmatiska ö har fler legender och berättelser än någon annanstans och du kanske känner till. Imponerande monument också. På kvällen rekommenderar vi att du besöker en av många lokala konobas eller njuter av den fantastiska utsikten över fastlandet från de många kaféerna och barerna. Övernattning i Korčula.

Måndag: KORČULA – LASTOVO (UBLI) (B, L, CD)

Innan vi lämnar Korčula, varför inte ta en promenad vid marinan eller genom den närliggande öppna marknaden där du kan suvenirer och andra lokala specialiteter. Vi fortsätter vår kryssning mot Lastovo, den mest avlägsna bebodda ön i Dalmatien och som romarna kallade kejsaröarna (ca. 5 euro. – ska betalas på plats för att komma in i naturparken Lastovo-zonen). Vi dockar i Ublis hamn. Därifrån tar vi den lokala buss eller taxi till byn Lastovo och besöker den lokala vingården där du kan smaka på vissa inhemska vinsorter (valfritt). Ön är omgiven av många mindre öar, med avskilda vikar och vikar som är perfekta för snorkling. Staden är också känd för antalet små kyrkor och ovanligt formade skorstenar unika för Lastovo. Övernattning på ankaret i viken med kaptenens middag ombord. (Ingår i Prem. Och Prem.Superior).

Tisdag: LASTOVO – RAVNIK (GREEN CAVE) – KOMIŽA/VIS​ (B, L)

Tidigt på morgonen avresa mot Vis ö, som var ”utanför gränserna” för turister i många år. På grund av dess unika geografiska position var det en strategisk hamn för den jugoslaviska marinen och under denna isolationsperiod har Vis behållit en ganska speciell charm som återspeglade ”Medelhavet som det en gång var” vilket gjorde det riktigt intressant att se. Nära Vis finns det en liten Ravnik-ö, där den gröna grottan ligger och som har fått sitt namn efter det ovanliga grönaktiga ljuset som reflekteras i havet från hålet på grottans topp. Beroende på väderförhållandena planerar vi att ta en kort simtur här, och sedan segla vi vidare till staden Komiža / Vis för att övernatta. Komiža är en typisk Medelhavsplats på den västra delen av ön, känd för sina fisketraditioner och arv. Njut av promenad genom de smala gränderna och historiska aspekter, eller kanske promenera eller koppla av på en av stenstränderna där havet matas av färskvattenfjädrar, som sträcker sig längs hela östra sidan av Komižabukten. Staden Vis ligger på norra sidan av ön och utvecklades nära resterna av forntida Issa, det första stadskärnan i Kroatien, som bildades av grekerna på 400-talet f.Kr. Besök resterna av de romerska baden, stadsmuseet eller ta en promenad och njuta av utsikten över den vackra Villae Rusticae som ligger längs kusten.

Onsdag: KOMIŽA/VIS – BIŠEVO (BLUE CAVE) – STARI GRAD​ (B, L)

Tidigt på morgonen kryssar vi mot den lilla Biševo ön för att besöka Blue Cave, ett fantastiskt naturfenomen. Eftersom ibland vädret kan vara mycket oförutsägbart, kan grottbesök stängas på grund av vind och / eller högvatten – du kommer att meddelas i tid av besättningen. Ingången till Blue Cave betalas på plats (ca. 10 euro per person). Vi fortsätter mot Stari Grad på ön Hvar där registreringar bekräftar att detta är den soligaste Adriatiska ön. Gratis eftermiddag för att utforska denna unika stad och dess berömda hästskoformade vik. Det berömda Stari Grad-fältet (en slätt) är den äldsta i Kroatien och det bäst bevarade exemplet på det antika grekiska jordbrukssystemet. Både gamla stan och denna slätt är en del av världsarvet som skyddas av UNESCO. Övernattning i en av hamnarna i Stari Grad, huvud- eller färghamn (2 km bort) beroende på tillgänglighet i hamn. Valfri guidad tur i Stari Grad (ingår i Premium Superior).

Torsdag: STARI GRAD – BOL​ (B, L)

Efter frukosten kryssar vi mot den vackra ön Brač och den berömda staden Bol som har en av de mest ovanliga och mest fotograferade stränderna i Dalmatien. Vi planerar att simma där vid Zlatni Rat, Golden Horn (eller cape), en bältros eller spett som förskjuts från sida till sida och ändrar form beroende på vind- och vågornas riktningsförändring. Bol är en typisk fiskarstad som har blivit ett populärt turistmål utan att bli bortskämd. Här tillbringar vi natten och har möjlighet att njuta av utmärkt färsk fisk, lokala viner och andra delikatesser på denna unika ö. Ta en promenad på strandpromenaden eller cykla längs strandpromenaden. Vandra eller hyr en skoter för att besöka Vidova Gora (på 778m, den högsta punkten i den kroatiska Adriatiska havet) för en spektakulär utsikt över Bol och därefter inklusive ön Hvar eller besöka den semi-övergivna byn Murvica.

Fredag: BOL – SPLIT (B, L)

Njut av det bästa från den sista dagen och koppla av och simma i olika lugna vikar på ön Brač innan du anländer till Split på eftermiddagen. Split är Kroatiens andra stad, en livlig universitet och maritim stad och huvudstaden i Dalmatien. Split är en stad under UNESCO-skydd, och dess historiska och kulturella monument är underbara både för lokala invånare, men också för de många besökarna som förälskas i denna 1000 år gamla skönhet. Det finns möjlighet att gå med på en sightseeingtur i gamla stan (ingår i Prem.Superior) inklusive Diocletians palats som den romerska kejsaren hade byggt som sitt hem.

Lördag: SPLIT (B)

Vi äter en tidig frukost och då är det dags att säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner. Vi ses!

LEGEND: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, CD – Captain`s dinner​

_

Priser & Villkor

 Datum & Priser 2023

Departure:

Split port Saturdays 1 PM / Check in from 11 AM

7 nights / 8 days on half board basis

01.07.
08.07.
15.07.
22.07.
29.07.
12.08.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1.300
 PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1.100
PREMIUM Upper/Main Deck 1.100
PREMIUM Lower Deck 1.000
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main Deck 850
TRADITIONAL ENSUITE Lower Deck 750

Priser är i EUR per person/vecka.

Inkluderat i resans pris

 • 7 nätter kryssning med halvpension (frukostbuffé & 3-rätters lunch)
 • Kaptenens middag
 • Engelsktalande turledare ombord
 • tre guidade turer
 • daglig hyttservice
 • midveckans färsk uppsättning handdukar och sängkläder
 • olivolja och vinprovning ombord
 • bagagehantering
 • eftermiddagste och kaffe
 • vatten dispenser finns
 • gratis Wi-Fi

Betalningsvillkor

 • Reservation fee of 35% of the total amount
 • Remainder latest one month prior to arrival

Avbeställningsvillkor

 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 days – 40% av restbeloppet
 • 21-15 days – 60% av restbeloppet
  14-0 days – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)

Tillägg

 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%

Obligatorisk tillägg

 • Turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 40.- per person per vecka
_

Övrigt

Fartyg kategori beskrivning

Premium Superior: Premium superior-fartyg är nyligen byggda mini-deluxe-fartyg med liknande komfort, men är mindre i storlek – 38 till 41 meter långa. Luftkonditionerade stugor är 8 till 14m2 stora med dubbelsängar eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande turchef ombord, tre guidade turer, daglig hyttservice, ny vecka med handdukar och sänglinne, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

Premium: fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, en guidad tur, daglig hytteservice, ny uppsättning av handdukar och linne mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddag te och kaffe, obegränsat vatten från vattendispenser.

Traditional ensuite: träfartyg, stugor med privat dusch / toalett, mestadels våningssängar, luftkonditionerad salong.

Inkluderade tjänster: kontinental frukost, trerätters lunch ELLER middag enligt dagliga aktiviteter, obegränsat vatten från vattendispenser, professionell cykelleder, gratis WiFi.

Valfria tillval

Entré till Biševo Caves (Blue Cave & Green Cave) Approx. EUR 10. – 14. – per person / grotta (betalas på plats)
Middagstillägg EUR 115 per person/vecka, min. 10 pax required
Barnstol eller barnsängshyra EUR 50 per vecka (betalas på plats)
Parkering EUR 10 – 15 per dag (Opatija, Split, Dubrovnik)
Flygplatstransfer EUR 50 per transfer (up to 3 pax) from Split airport to Split port
Bröllop förnyelse eller annat tillfälligt / speciell dag firande paket Från EUR 150 per par – inkluderar förnyelseceremoni utförd av kaptenen, certifikat, champagne, present
Pre / post kryssning boende Finns på begäran – villor, hotell, privat boende, vandrarhem …
Färjebiljetter Stugor, säten eller däck, tillgängliga för kust- och internationella färjetrafik
VALFRIA TILLVAL FÖR TRADITIONAL ENSUITE FARTYG
(redan inkluderade i andra fartyg kategorier)
Engelsk frukosttillskott 40 EUR per vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd, olika smörslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).
Kaptenens middag EUR 25 – val av fisk eller kött meny – fartygets specialitet serveras
Extra handdukar Gästerna här två handdukar för personligt bruk per vecka. Extra handdukar kan hyras för EUR 3.- & strandhanddukar 5. EUR per vecka / handduk. Strandhandduk kan köpas vid ankomst för 10 euro.
Daglig cabin städning 15. EUR – per person per vecka – daglig service på stugan, färskt sänglinne och handdukar midveckan
_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.