Envägskryssning från Split till Opatija hamn tar dig på en 7-dagars tur genom den charmiga norra delen av Adriatiska havet!

 • Från: 850 €
_

Beskrivning

Garanterade avgång from Split

Split – Trogir – Primošten – Krka Waterfalls/Vodice – Kornati/Zadar – Rab – Krk – Opatija (KL6)

En fantastisk gobeläng av blått och grönt med denna avgång när du utforskar den fantastiska Adriatiska kusten och öarna. Tillbringa dina morgnar med att beundra det spektakulära landskapet, njuta av att simma i det kristallklara Adriatiska havet och dina eftermiddagar och kvällar med att utforska gamla historiska städer eller ha kul till morgontimmarna. Den här rutten som avgår från Split och slutar i Opatija innehåller staden Zadar och ett besök i nationalparken Krka.

HÖJDPUNKTER:

Kryssning på floden Krka & besök till Krka-vattenfall, simning vid avskilda stränder, Zadar Sea Organs & Greeting To The Sun-installationen, Diocletianus palats i Split

Northern Pearls Split - Opatija
_

Program

Dag 1      SPLIT – TROGIR (L)

Avgång från Splits hamn kl. 13.00 (sena ankomster kan gå med i Trogir) mot Trogir, ofta kallad den flytande museistaden eller ”Lilla Venedig”. Belägen på en liten ö, ansluten till fastlandet och Čiovo-halvön med två broar, är staden Trogir en magisk muromgärdad stad under UNESCO-skydd som erbjuder massor av kulturella och historiska monument, charmiga små konobas och restauranger som serverar ett brett utbud av typiska dalmatiska specialiteter. Guidad tur i Trogir (ingår i Premium Superior). Övernattning i Trogir.

Dag 2       TROGIR – PRIMOŠTEN (B, L)

Efter frukost beger vi oss mot Primošten, en typisk liten dalmatisk kuststad. En gammal legend säger att när Gud skapade jorden ville han vila på den sjunde dagen så han gjorde sig till staden Primošten för just detta syfte. Idag är denna lilla stad välkänd för sina lokala kvalitetsviner och är ett populärt resmål för dem som vill njuta av harmonin mellan hav, sol och sten. Övernattning i Primošten.

Dag 3        PRIMOŠTEN – KRKA VATTENFALL/VODICE (B, L)

Morgonkryssning mot Skradin medan du njuter av den fantastiska utsikten över floden Krka kanjon. Efter lunch, sightseeing och njut av den orörda naturen och vattenfallen i Krka National Park (entréavgift betalas på plats), ett område extremt rikt på flora och fauna. Eftermiddagskryssning till Vodice, en av Kroatiens mest livliga småstäder som lever natt och dag, ofta med minnesvärda utomhushändelser. De mest kända är Vodices traditionella folkfestivaler, kultur- och underhållningsevenemang och kvällar med dalmatiska a’cappella-sånger. Övernattning i Vodice.

Dag 4         VODICE – KORNATI/ZADAR (B, L)

Tidig morgonavgång mot Kornati National Park (entréavgift ingår), som består av cirka 100 öar, holmar och rev. Utöver detta omfattar den kontinentala delen endast ¼ av parkens yta, medan resten tillhör det marina ekosystemet. Njut av ruinerna av den gamla illyriska fästningen, romerska villor, den gamla kristna kyrkan St Mary och medeltida fästningar och bosättningar ökar värdet på öarna. Vissa av reven är ibland upp till 100 m djupa i havet. Efteråt fortsätter vi att segla till Zadar, i århundraden Dalmatiens huvudstad och den äldsta universitetsstaden i Kroatien som är välkänd för sitt rika historiska arv av världsbetydande betydelse, synligt vid varje steg: Forum Romanum från 1000-talet, St Donat-kyrkan från 900-talet – den mest berömda medeltida stadsmuren, stadens basilika, en stadsport och en symbol från stadens 6:a symbol. århundradet, museet för antikt glas, över 30 kyrkor i gamla stan, många palats och villor, samt den berömda, samtida sjöorgeln och ljusinstallationen ”Hälsning till solen”. Följ med på den guidade turen och lär känna Zadar (ingår i Premium Superior och Premium). Övernattning i hamnen i Zadar.

Dag 5     ZADAR – RAB ÖN (B, L)

Efter frukost, kryssa mot ön Rab, känd som ”kärlekens ö”. Valfri sightseeing i staden, omgiven av medeltida murar, romanska kyrktorn, kyrkor och palats, stengator och antika fasader. Försök att ta ett foto av de ”fyra tornens” skyline. Njut av ”galleriet” på gator och torg där många målare och konstnärer ställer ut sina verk. Om tiden tillåter gå till Kamenjak-kullen för att njuta av den magnifika solnedgången. Övernattning i Rab stad.

Dag 6        RAB ISLAND – KRK ISLAND (B, L, CD)

På morgonen fortsätter fartyget mot Krk, den största av de kroatiska öarna. Krk har en enorm variation i sina byar, stora och små, mjuka gröna promenader kal klippig vildmark, små öar och hundratals gömda vikar och stränder. Kväll på fritiden för att njuta av många kaféer och restauranger vid vattnet som har ett härligt surr. Kaptensmiddag ombord (ingår på Premium Superior och Premium). Övernattning i Krk stad.

Dag 7       KRK ISLAND – OPATIJA (B, L)

Efter frukost åker vi till Opatija. Utan tvekan är de mest häpnadsväckande utsikterna över den berömda Opatija Riviera på vägen från vårt skepp. Ankomst sent på eftermiddagen till Opatija, med tid att ta en promenad längs den berömda Franz Joseph-promenaden, bättre känd som Lungomare, till de många kaféerna och restaurangerna i Opatija eller närliggande fiskarbyn Volosko – välkänd för utmärkta skaldjursrestauranger, de bästa i regionen och bland de bästa i hela Kroatien. Du kan också gå med på vår guidade rundtur i Opatija (ingår på Premium Superior). För sista natten ombord rekommenderar vi en avskedsfest på fartyget, ett utmärkt tillfälle att byta adresser med andra passagerare som vid det här laget blivit dina nya vänner.

Dag 8     OPATIJA (B)

Efter frukost är det dags att säga hejdå till besättningen och alla dina nya vänner och checka ut.

* Legend: Legend: B – frukost, L – lunch, D – middag, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Boats: MV Moonlight, MV Dalmatia, MV Nikola 14.09.2024.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1.500
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1.250
PREMIUM Upper/Main Deck 1.250
PREMIUM Lower Deck 1100
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main deck 900
TRADITIONAL ENSUITE Lower deck 850

Priser i EUR per person/vecka.

Kryssningspriset inkluderar
 • 7 dagars kryssning på halvpension (frukost & 3-rätters lunch)
 • tjänster enligt båtkategori:

Premium Superior: Frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, besök i Kornati nationalpark, tre guidade turer i Trogir, Zadar och Split, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning av handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, gratis kaffe på eftermiddagen, WIFI.
Premium: Frukostbuffé, trerätters lunch, kaptensmiddag, engelsktalande reseledare ombord, besök i Kornati nationalpark, guidad rundtur i Zadar, daglig hyttservice, en fräsch uppsättning av handdukar och sängkläder mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe med kex, gratis vatten, gratis WIFI.
Traditional Ensuite: Kontinental frukost, trerätters lunch och gratis vatten, besök i nationalparken Kornati. Gratis Wi-Fi.

Bokning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tilläg & Rabatt
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%
Obligatorisk tillägg
 • turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 60.- per person per vecka
Disclaimer
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

PREMIUM SUPERIOR: Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

PREMIUM: fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

TRADITIONAL ENSUITE: Träkärl med luftkonditionerade hytter med privat dusch/toalett, mestadels våningssängar och luftkonditionerad salong.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.