Northern Pearls Split – Opatija 2023

Envägskryssning från Split till Opatija hamn tar dig på en 7-dagars tur genom den charmiga norra delen av Adriatiska havet!

 • Från: 650 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Garanterade avgångar from Split

Split – Trogir – Primošten – Krka Waterfalls/Vodice – Kornati/Zadar – Rab – Krk – Opatija (KL6)

Lär känna norra kroatiska kusten med det här envägskryssning och utforska den fantastiska Adriatiska kustlinjen och öarna. Tillbringa morgnarna med att beundra det spektakulära landskapet, njuta av att simma i det kristallklara Adriatiska havet och eftermiddagen och kvällarna att utforska gamla historiska städer eller ha kul till morgontimmarna. Denna rutt som avgår från Split och slutar i Opatija inkluderar också UNESCO-skyddad stad Zadar och ett besök i Krka vattenfalls nationalpark.

HÖJDPUNKTER:

Kryssning på floden Krka & besök till Krka-vattenfall, simning vid avskilda stränder, Zadar Sea Organs & Greeting To The Sun-installationen, Diocletianus palats i Split

Cruising in Croatia - One way - Northern Pearls Split - Opatija
_

Program

Lördag      SPLIT – TROGIR (L)

Avgång från Split Harbour kl 13 mot Trogir kallas ofta den flytande museumsstaden eller ”Little Venice” (sena ankomster kan gå med i Trogir). Staden Trogir ligger på en liten ö, ansluten till fastlandet och Ciovohalvön med två broar, en magisk muromgärdad stad under UNESCO-skydd som erbjuder många kulturella och historiska monument, charmiga små tavernor och restauranger som serverar ett brett utbud av typiska dalmatinska specialiteter. Guidad tur i Trogir (ingår i Prem. Superior). Övernattning i Trogir.

Söndag       TROGIR – PRIMOŠTEN (B, L)

Efter frukosten går vi mot Primosten, en typisk liten dalmatinsk kuststad. En gammal legend säger att när Gud skapade jorden ville han vila på sjunde dagen så han gjorde sig själv till staden Primosten för just detta ändamål. Idag är denna lilla stad känd för sina lokala kvalitetsviner och är en populär destination för dig som vill njuta av harmonin mellan havet, solen och stenen. Övernattning i Primosten.

Måndag        PRIMOŠTEN – KRKA WATERFALLS / VODICE (B, L)

Morgonkryssning medan du njuter av den fantastiska utsikten över Krka-floden. Efter lunch, sightseeing med chans att njuta av den orörda naturen. Vattenfallen i Krka National Park är området extremt rikt på flora och fauna. Eftermiddags ankomst till Vodice, en av Kroatiens mest livliga små städer som lever natt och dag, ofta med minnesvärda händelser utomhus. De mest kända är Vodice traditionella folkfestivaler, kultur- och underhållningsevenemang och kvällar med dalmatinska a’cappella-sånger. Övernattning i Vodice.

Tisdag    VODICE – KORNATI/ZADAR (B, L)

Tidig morgonavgång till Kornati nationalpark (ingångsavgift ingår), som består av cirka 100 öar, holmar och rev. Utöver detta inkluderar den kontinentala delen endast ¼ av parkens yta, medan resten tillhör det marina ekosystemet. Njut av ruinerna av den forntida irländska fästningen, romerska villor, den gamla kristna kyrkan St Mary och medeltida fästningar och bosättningar ökar värdet på öarna. Vissa av reven är ibland upp till 100 m djupa i havet. Därefter fortsätter vi att segla till Zadar, i århundraden huvudstad i Dalmatien och den äldsta universitetsstaden i Kroatien, känd för sitt rika historiska arv av världsvikt, synlig vid varje tur: Roman Forum från det 1:a århundradet, St. Donat-kyrkan från 9: e århundradet – den mest berömda medeltida basilikan och symbolen för staden, mäktiga stadsmurar med en båge och representativ stadsport från 1500-talet, Museum of old glass, över 30 kyrkor i gamla stan, många palats och villor, liksom som den berömda, samtida Sea Organ och ”Greeting to the Sun” ljusinstallationen. Gå med på vår guidade tur och lära känna Zadar (ingår i Premium och Prem. Superior). Övernattning i hamnen i Zadar.

Onsdag      ZADAR – RAB ISLAND (B, L)

Efter frukosten kryssar vi mot Rab ön känd som ”kärlekens ö”. Valfri sightseeing av staden (ingår i Premium Superior), omgiven av medeltida murar, romanska kyrktorn, kyrkor och palats, stengator och antika fasader. Försök att ta ett foto av skyline ”fyra torn”. Njut av galleriet på gator och torg där många målare och konstnärer ställer ut sina verk. Om tiden tillåter vi rekommenderar besök till Kamenjak-kullen för att njuta av den magnifika solnedgången. Övernattning i Rab stad.

Torsdag        RAB ISLAND – KRK ISLAND (B, L, CD)

Följande morgon fortsätter vi med kryssning mot Krk Island, den största av de kroatiska öarna. Krk har en enorm variation i sina byar stora och små, mjuka gröna promenader bar klippiga vildmarken, små öar och hundratals dolda vikar och stränder. Ledig kväll för er att njuta av många kaféer och restauranger längs vattnet som har en härlig surr. Kaptenens middag ombord. Övernattning i Krk stad.

Fredag       KRK ISLAND – OPATIJA (B, L)

Efter frukosten åker vi till Opatija. Utan tvekan är de mest spektakulära utsikten över den berömda Opatija Rivieran på väg från vårt skepp. Sen eftermiddag ankomst till Opatija, med tid att ta en promenad längs den berömda Franz Joseph-strandpromenaden bättre känd som Lungomare till många kaféer och restauranger i Opatija eller närliggande fiskarby Volosko – känd för utmärkta fiskrestauranger, de bästa i regionen, och bland de bästa i hela Kroatien. Du kan också gå med på vår guidade rundtur i Opatija (ingår i Premium Superior). För den sista natten ombord rekommenderar vi en avskedsfest på fartyget, en fantastisk möjlighet att utbyta adresser med andra resenärer som nu har blivit dina nya vänner.

Lördag        OPATIJA (B)

Efter frukost ska du säga adjö till besättningen och dina nya vänner med hopp om att träffas igen på ett av våra linjefartyg.

* Legend: Legend: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, CD – Captain’s dinner

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2023

01.07. 23.09.
PREMIUM SUPERIOR Upper/Main Deck 1.300 1.200
PREMIUM SUPERIOR Lower Deck 1.100 1.000
PREMIUM Upper/Main Deck 1.100 1.000
PREMIUM Lower Deck 1.000 900
TRADITIONAL ENSUITE Upper/Main deck 850 750
TRADITIONAL ENSUITE Lower deck 750 650

Priser i EUR per person/vecka.

Resans pris inkluderar
 • 7-dagars kryssning på halvpension (varmt och kallt frukostbuffé och 3-rätters lunch)
 • vatten dispenser tillgängligt
 • En kaptenens middag
 • guidad tur i Dubrovnik
 • daglig kabin rengöring.
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Allmänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tilläg & Rabatt
 • vuxen på tredje sängen i en trippelhytt -30%
 • hytt för enkelbruk +50%
 • barn under 10 år -50%
Obligatorisk tillägg
 • turistskatt & hamnavgifter är inte inkluderade (betalas på plats) EUR 40.- per person per vecka
_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

PREMIUM SUPERIOR: Premium Superior fartyg är nyligen byggda mini deluxe fartyg med liknande komfort, men mindre i storlek – 38 till 41 m lång. Luftkonditionerade hytter är 8 till 14m2 stora med dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork och värdeskåp.

Inkluderade tjänster: Frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, tre guidade turer, daglig hyttservice, färsk handduk och sängkläder i mitten av veckan, bagagehantering, olivolja och vinprovning ombord, eftermiddagste och kaffe, vatten dispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

PREMIUM: fartyg med stålskrov och modern traditionell look erbjuder boende i luftkonditionerade, rymliga badhytter med dubbelsäng eller två enkla sängar, hårtork och värdeskåp. Fartygen är från 29 till 35 m långa med stugor 8 till 14 m stora.

Inkluderade tjänster: frukostbuffé, trerätterslunch, Captain’s middag, engelsktalande tour manager ombord, en guidad tur, daglig hytteservice, ny uppsättning av handdukar och linne mitt i veckan, bagagehantering, olivolja och vinsmakning ombord, eftermiddag te och kaffe, obegränsat vatten från vattendispenser.

Valfria tillval

Entréer till nationalparker Priserna varierar från 10 – 17 EUR per person beroende på säsong och park besökt (betalas på plats)
Middagstillägg EUR 115 per person/week, min. 10 pax required
Engelsk frukosttillskott 40 EUR per vecka – inkl. 2 ägg, bacon, tomat och svamp, eller frukt & yoghurt, eller liknande (vanlig kontinental frukost ingår i priset för kryssningen inkluderar: kaffe, te, mjölk, glas juice, spannmål, bröd, olika smörslag – smör, honung, sylt, mjukost; dagliga tillsatser som skinka och ost eller kokta ägg, frankfurters, salami, etc.).
Daglig cabin städning 15. EUR – per person per vecka – daglig service på stugan, färskt sänglinne och handdukar midveckan
Extra handdukar Gästerna här två handdukar för personligt bruk per vecka. Extra handdukar kan hyras för EUR 3.- & strandhanddukar 5. EUR per vecka / handduk. Strandhandduk kan köpas vid ankomst för 10 euro.
Barnstol eller barnsängshyra EUR 50 per vecka (betalas på plats)
Parkering EUR 10 – 15 per dag (Opatija, Split, Dubrovnik)
Flygplatstransfer Olika flygplatsmöjligheter Rijeka, Pula, Zagreb, Venedig – pris på förfrågan; GRATIS lokal transfer för KL1-rutt från hotell i Opatija till hamnen i Opatija.
Bröllop förnyelse eller annat tillfälligt / speciell dag firande paket Från 150 euro per par – inkluderar förnyelseceremoni utförd av kaptenen, certifikat, champagne, present
Pre / post kryssning boende Finns på begäran – villor, hotell, privat boende, vandrarhem …
Färjebiljetter Stugor, säten eller däck, tillgängliga för kust- och internationella färjetrafik
_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.