Northern Gems Deluxe Kryssning 2021

Norr om Split upptäcker du några äkta juveler – städer som nästan är utomhusmuseum på grund av deras rika historia och arv.

 • Från: 1400 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Avgång från SPLIT

SPLIT – TROGIR – ŠIBENIK – KRKA WATERFALLS (Skradin) / ZLARIN ILI VODICE – KORNATI/SALI – ZADAR – ROGOZNICA – SPLIT​

Njut av sju oförglömliga dagar som du kryssar på södra Adriatiska havet från en ö till en annan med den lilla kryssningsfartyg. Koppla av och låt kaptenen, besättningen och vår tour guide ta hand om dig. På morgonen kan du koppla av på rymliga däck och sola eller fräscha upp dig i Adriatiska havet. Eftermiddagar och kvällar planeras noggrant för att du ska utforska Kroatiens bästa destinationer med lokala experter.

_

Program

Lördag SPLIT – TROGIR (L)

13.00 är vår avgångstid från Split hamn, sena ankomster kan gå med i Trogir. Efter lunch kryssar vi till den gamla dalmatinska staden Trogir (grekisk relief från 4-talet hittades här). Trogir kallas ibland ”miniatyr Venedig” eller ”mini Dubrovnik” på grund av dess gamla murar eller också en open-air museumsstad – eftersom den har en mästerlig arkitektur inklusive några fantastiska venetianska palats. Gå med på vår guidade rundtur i Trogir med en lokal guide. Gamla stan är en UNESCO-arvplats och det finns ett stort urval av barer och restauranger. Övernattning i Trogir.

Söndag TROGIR – ŠIBENIK (B, L)

Šibenik ligger i den centrala delen av Kroatiens Adriatiska kust och är vår dagens destination. Njut av en guidad rundtur i den härliga gamla staden Šibenik, kulturminnena och kanske den mest berömda här – UNESCO-listade domkyrkan St James. Vandra och upptäck den historiska kärnan och vattnet. Några bra boutique för shopping finns här också. Övernattning i Šibenik.

Måndag ŠIBENIK – KRKA WATERFALLS (Skradin) – ZLARIN or VODICE (B, T, D)

Vin och vattenfall! Kryssning mot Skradin under frukosten, sedan förtsätter vi ombord på vår buss. Första stoppet är den berömda Bibich-vingården för vinprovning och lätt tapaslunch. På morgonen eller eftermiddagen går vi genom Krka Waterfalls National Park och besöker ”Skradinski Buk”. Omöjligt vacker, detta är den mest populära delen av vattenfallsområdet. Det finns 17 vattenfall med kaskader upp till 100 m breda och Krka-floden tumlar 45,7 meter. En oförglömligt upplevelse är att simma under vattenfallet så ta med dina badsaker och njut av det kristallklara färska vattnet. Övernattning i Vodice eller Zlarin, beroende på hamnens och hamnmyndigheternas tillstånd. Vodice är en typisk dalmatisk stad och Zlarin är en liten ö i Šibenik skärgård.

Tisdag ZLARIN or VODICE – KORNATI/SALI (B, L, D)

Idag besöker vi Kornati nationalpark som faktiskt består av 100 öar och rev. Detta är verkligen något anmärkningsvärt att se eftersom inlopp på vissa öar faller brant ned i havet, hundra meter djupa på platser och är dramatiskt knivskarpa. Öarna är rika på fisk och kulturella och historiska rester. Det finns ruiner av den gamla irländska fästningen, romerska villor, den gamla kristna kyrkan St Mary och medeltida fästningar och bosättningar bland dessa öar. Övernattning är i Sali på Long Island (Dugi Otok på kroatiska). Middag ombord.

Onsdag SALI – ZADAR (B, L)

Vår morgon är reserverad för simning. På eftermiddagen avgår vi till Zadar där vi tillbringar natten i hamnen. Här kan du gå med på en guidad tur i staden med en lokal guide. Zadar var viktigt i århundraden som metropolen i Dalmatien, och idag är det regionens centrum. Det har varit en stad rik på monumentalt arv av världsvikt och de mest besökta platserna inkluderar det romerska forumet som går tillbaka till 1000-talet e.Kr., kyrkan St. Donatus från 900-talet e.Kr. – den mest berömda medeltida basilikan och symbolen för staden, de mäktiga stadsmuren med representativa hamn- och landgrindar från 1500-talet e.Kr. Också många härliga palats och villor. Det finns många fantastiska restauranger i centrum och vid vattnet. Missa inte ett besök i det berömda Zadar Sea Organ och ”The Greeting to the Sun” ljusinstallationen, båda är spektakulära. Övernattning i Zadar.

Torsdag ZADAR – ROGOZNICA (B, L, CD)

Under frukosten fortsätter vi vår resa mot Rogoznica. Lunch serveras på väg följt av ett stopp i en lugn vik (känd för kaptenen!) För en eftermiddagsdimma. Övernattning i Rogoznica – en liten by som erbjuder många restauranger och små kaféer. Pröva det berömda Babic-vinet som tillverkas lokalt. Kaptenens middag med live musik ombord.

Fredag ROGOZNICA – SPLIT (B, L)

Detta är en riktig baddag för dig som gillar det när vi reser tillbaka till Split Riviera! Vi stannar i en av vikarna på ön Čiovo (ansluten till Trogir med en bro). På eftermiddagen fortsätter vi mot den sista anslutningshamnen medan vi njuter av den fantastiska utsikten över Split Rivieras kust och öar. Gå med på vår guidade rundtur i Split med en lokal guide. Split är en monumentstad under UNESCO-skydd som är där för alla att njuta av, både invånare och besökare, eftersom det finns i världsarvet. Här är exempel på romersk arkitektur rikligt – av speciellt intresse är Diocletianus palats, byggt av den romerska kejsaren som hans pensionär. Njut av kvällen som vandrar genom delar av palatset och längs Splits berömda strandvatten. Övernattning i Split.

Lördag SPLIT (B)

Tidig frukost och sedan är det dags att säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner. Hoppas att se dig igen ombord!

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2021

17.07. 07.08.
VIP DELUXE SUPERIOR main deck 2100 2000
DELUXE SUPERIOR main deck 1900 1800
DELUXE SUPERIOR lower deck 1600 1500
DELUXE main deck 1800 1700
DELUXE lower deck 1500 1400

Priser är per person/vecka i Euro.

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångstransfer från Split flygplats och till Split flygplats (på ankomst- och avresedagen)
 • 7 natters kryssning i lyxstuga med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • Te och kaffe hela dagen
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • 9 måltider, 3 rätters – lunch eller middag enligt resplanen
 • En drink med lunch och obegränsat vatten från vattendispenser
 • Kaptenens middag med live underhållning
 • Mycket färsk frukt
 • Professional Tour Guide
 • Guidade vandringsturer i städerna: Split, Šibenik, Zadar, Trogir
 • Nationalpark Kornati entré
 • Nationalpark Krka entré
 • Bibich-vingårdsbesöket + vinprovning
 • Turistskatter & hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice och byte av handdukar
 • Gratis wi-fi ombord
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tilläg
 • hytt för enkelbruk +50%

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE Superior: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

DELUXE: Deluxe-fartyg är moderna fartyg med en längd på 42 till 47 meter. Det rymliga soldäcket inkluderar en badtunna och solstolar för att njuta av underbart Adriatisk landskap. Deluxe-fartyg har rymliga, påkostade designade, luftkonditionerade badstugor med dubbelsäng eller två enkelsängar, värdeskåp, toalettartiklar på badrum, hårtork, skåp och garderobskåp. Hytter är 12 till 17m2 stora.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och fyra-rätterslunch, dryck med lunch, Captain-middag med levande musik, extra middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, turistskatt & hamn avgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.