Norr om Split upptäcker du några äkta juveler – städer som nästan är utomhusmuseum på grund av deras rika historia och arv.

 • Från: 1750 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Avgång från SPLIT

SPLIT – PRIMOŠTEN – KORNATI/TELAŠĆICA – MALI LOŠINJ – ZADAR – NATIONAL PARK KRKA, ŠIBENIK – STARI GRAD (HVAR) – BOL (BRAČ) – SPLIT​​​

En välbalanserad kombination av exceptionell naturlig skönhet och kulturarv, den här rutt är gjord för passionerade resenärer. Charmiga öar, fantastiska vikar med klapperstensstränder, smaragdgrönt, rent hav, bevarad natur av en national och en naturpark, sevärdheter i berg, kanjoner, vattenfall och ett överflöd av historiska monument med mästerlig arkitektur. Inget utrymme för stress, norra Dalmatien med sina ädelstenar väntar på att imponera.

_

Program

Lördag SPLIT – PRIMOŠTEN (L)

Incheckning följt av avgång från Splits hamn kl. 14.00. Njut av en välkomstcocktail och otrolig utsikt över omgivningarna medan du kryssar mot Primošten. Ett badstopp i en lugn, avskild vik på väg för ett uppfriskande eftermiddagsdopp. Primošten är en liten pittoresk stad som ligger mellan Šibenik och Trogir, omgiven av sju andra holmar, en underbar syn och en exceptionell hisnande plats att utforska. Prova de berömda lokala Babich-vinerna. Middag och övernattning ombord.

Söndag PRIMOŠTEN – KORNATI / TELAŠČICA (B, L, D)

Efter frukost, kryssning mot Dugi Otok och ett morgonbadstopp, följt av en kryssning genom den hisnande Kornati National Park. Lunch ombord och badstopp följt av besöket i naturparken Telašćica som, på grund av sin intensiva skönhet, rikedom och betydelse, tillsammans med 6 holmar inne i själva Telašćica-bukten, utropades till naturpark 1988. Tid på fritiden utforska de vita klipporna och sjön. Övernattning i Telašćica.

Måndag TELAŠČICA – MALI LOŠINJ (B, L)

Efter frukost och ett morgondopp, kryssa mot ön Lošinj, känd som solskensön. Ett överflöd av tallar, vilda blommor och örter, dess utmärkta klimat, dolda vikar och sval medelhavskänsla – allt detta gör Lošinj till en av de mest populära öarna i norra Adriatiska havet. Följ med på en guidad vandring, följt av ett besök på Apoxyomenos museum. Museet är tillägnat den antika bronsstatyn av en idrottare som hittats i havet nära ön. Gå upp till Lošinj Aromatic Garden eller till den mindre staden Veli Lošinj, båda är lätta att nå och utforska till fots. Övernattning i Mali Lošinj.

Tisdag MALI LOŠINJ – ZADAR (B, L)

Morgonkryssning mot Zadar, färd genom ön Pag med dess ovanliga månliknande landskap. Vid ankomst till Zadar, gå med på en guidad tur för att utforska det rika kulturarvet: Forum Romanum från 1:a århundradet e.Kr., kyrkan St. Donatus från 900-talet e.Kr. – den mest kända medeltida basilikan och symbolen för staden, den imponerande och mäktiga stadsmurar med representativa hamn- och landportar från 1500-talet e.Kr., och många palats och villor från tidigare adelsfamiljer. Bra restauranger kantar en del av vattnet och centrum. Se de berömda samtida attraktionerna: Havsorgeln, en av sitt slag i världen och ljusinstallationen ”The Greeting to the Sun”. Övernattning i Zadar.

Onsdag ZADAR – NP KRKA – ŠIBENIK (B, T, CD)

Vakna upp och beundra de natursköna vyerna medan kryssningen fortsätter söderut, samtidigt som du äter en underbar frukost. Vid ankomst till Skradin, besök den lokala vingården för vinprovning och lätt tapaslunch. Tillbaka i Skradin, gå genom Krka Waterfalls National Park. Det finns 17 vattenfall, med kaskader upp till 100 m breda, och floden Krka faller 45,7 meter. Destinationen sent på eftermiddagen är Šibenik, en stad som ligger i den mycket centrala delen av Kroatiens adriatiska kust. Följ med på den guidade sightseeingturen för att utforska den härliga gamla stan, kulturminnena och möjligen den mest kända här, den UNESCO-listade katedralen St James. Vandra runt och upptäck den historiska kärnan och vattnet. Tillbaka på fartyget för kaptenens middag med liveunderhållning ombord. Övernattning i Šibenik.

Torsdag ŠIBENIK – STARI GRAD (HVAR) (B, L)

Tidig morgonkryssning mot ön Hvar, den soligaste Adriatiska ön och jetsetdestinationen. Stanna för lunch ombord och ett dopp i den avskilda viken. Vid ankomst, tid på fritiden för att utforska den äldsta staden i Kroatien! De första nybyggarna var grekerna från ön Paros i Egeiska havet, som grundade kolonin år 384 f.Kr. och döpte staden till Pharos. Gå genom de släta kullerstensgatorna, njut av en aperitiv och finn en trevlig plats för middag. Övernattning i Stari Grad.

Fredag STARI GRAD (HVAR) – BOL (GOLDEN HORN) – SPLIT (B, L)

Morgonkryssning till Zlatni Rat, den mest kända stranden i Dalmatien  (Gyllene hornet – känt för sin grusudde skiftar från sida till sida när vinden och vågorna ständigt ändrar form). Lunch ombord och avresa mot Split. Njut av en otrolig utsikt över de omgivande haven och den fantastiska Split Riviera. Vid ankomst, gå med på den guidade stadsrundturen. En dynamisk hamnstad med en medeltida gammal stad växt runt det 1 700 år gamla Diocletianus palats, Split myllrar av modernt liv mitt i dess antika romerska miljö. Kaféer, restauranger och gallerier trängs de kullerstensgränder, vattnet och Marjan-halvön, vilket gör Kroatiens näst största stad till en av Medelhavets mest övertygande. Övernattning i Split.

Lördag SPLIT (B)

Sista frukosten ombord, följt av hejdå till alla. Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Legend: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, T – tasting, CD – Captain`s dinner​

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2024

Boat: MV NAUTILUS or similar SATURDAY departures
WEDNESDAY departures
08.06.
08.05.
22.05.
05.06.
19.06.
26.06.
03.07.
17.07.
31.07.
07.08.
14.08.
28.08.
11.09.
25.09.
VIP DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 3000 2700 3000 3400
DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 2700 2300 2700 3050
DELUXE SUPERIOR lower deck cabin 2350 2000 2350 2650
DELUXE main deck cabin 2350 2050 2350 2700
DELUXE lower deck cabin 2050 1750 2050 2350

Priser är per person/vecka i Euro.

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångstransfer från Split flygplats och till Split flygplats (på ankomst- och avresedagen)
 • En 7-nätters kryssning i en deluxe eller deluxe superior luftkonditionerad kabin med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • Tre-rätters lunch dagligen + ost och salladsbar
 • Kaptensmiddag med liveunderhållning
 • Gratis vatten
 • Te och kaffe efter lunch
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Rikligt med färsk frukt
 • Professionell reseledare
 • Turist skatter & hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hyttservice och byte av handdukar
 • Byte av sängkläder under veckan
 • Gratis WI-FI
 • Guidade vandringsturer i städer: Mali Lošinj, Zadar, Šibenik och Split
 • Museum of Apoxyomenos entréavgift
 • Entréavgift till Telašćica Nature Park
 • Krka nationalpark entréavgift
 • Vinprovning och lätt tapaslunch i en lokal vingård
 • Kornati National Park entréavgift
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tilläg
 • hytt för enkelbruk +50%

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE SUPERIOR: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

DELUXE: Deluxe-fartyg är moderna fartyg med en längd på 42 till 47 meter. Det rymliga soldäcket inkluderar en badtunna och solstolar för att njuta av underbart Adriatisk landskap. Deluxe-fartyg har rymliga, påkostade designade, luftkonditionerade badstugor med dubbelsäng eller två enkelsängar, värdeskåp, toalettartiklar på badrum, hårtork, skåp och garderobskåp. Hytter är 12 till 17m2 stora.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och fyra-rätterslunch, dryck med lunch, Captain-middag med levande musik, extra middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, turistskatt & hamn avgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.