Northern Gems Deluxe Kryssning 2022

Norr om Split upptäcker du några äkta juveler – städer som nästan är utomhusmuseum på grund av deras rika historia och arv.

 • Från: 1500 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Avgång från SPLIT

SPLIT – PRIMOŠTEN – SALI/TELAŠĆICA – MALI LOŠINJ – ZADAR – NATIONAL PARK KRKA, ŠIBENIK – VIS – BLUE CAVE– SPLIT​​

En välbalanserad kombination av exceptionell naturlig skönhet och kulturarv, den här rutt är gjord för passionerade resenärer. Charmiga öar, fantastiska vikar med klapperstensstränder, smaragdgrönt, rent hav, bevarad natur av en national och en naturpark, sevärdheter i berg, kanjoner, vattenfall och ett överflöd av historiska monument med mästerlig arkitektur. Inget utrymme för stress, norra Dalmatien med sina ädelstenar väntar på att imponera.

_

Program

Lördag SPLIT – PRIMOŠTEN (L)

Incheckning följt av avgång från Splits hamn kl. 14.00. Njut av en välkomstcocktail och otrolig utsikt över omgivningarna medan du kryssar mot Primošten. Ett badstopp i en lugn, avskild vik på väg för ett uppfriskande eftermiddagsdopp. Primošten är en liten pittoresk stad som ligger mellan Šibenik och Trogir, omgiven av sju andra holmar, en underbar syn och en exceptionell hisnande plats att utforska. Prova de berömda lokala Babich-vinerna. Middag och övernattning ombord.

Söndag PRIMOŠTEN – TELAŠČICA, SALI (B, L, T, D)

Efter frukost, kryssning mot Dugi Otok och ett morgondoppstopp, följt av ett besök i Telašćica Nature Park som är omgiven av 13 öar och holmar. På grund av sin intensiva skönhet, rikedom och betydelse utropades den till en naturpark 1988 tillsammans med 6 holmar inne i bukten Telašćica. Tid på fritiden för att utforska de vita klipporna och sjön. Efter lunch kryssning ombord mot Sali. Eftermiddagsprovning av olivolja i Sali. Middag ombord och övernattning i Sali.

Måndag SALI – MALI LOŠINJ (B, L)

Efter frukost och ett morgondopp, kryssa mot ön Lošinj, känd som solskensön. Ett överflöd av tallar, vilda blommor och örter, dess utmärkta klimat, dolda vikar och sval medelhavskänsla – allt detta gör Lošinj till en av de mest populära öarna i norra Adriatiska havet. Följ med på en guidad vandring, följt av ett besök på Apoxyomenos museum. Museet är tillägnat den antika bronsstatyn av en idrottsman som hittats i havet nära ön. Gå upp till Lošinj Aromatic Garden eller till den mindre staden Veli Lošinj, både lätt att nå och utforska till fots. Övernattning i Mali Lošinj.

Tisdag MALI LOŠINJ – ZADAR (B, L)

Morgonkryssning mot Zadar, färd genom ön Pag med dess ovanliga månliknande landskap. Vid ankomst till Zadar, gå med på en guidad tur för att utforska det rika kulturarvet: Forum Romanum från 1:a århundradet e.Kr., kyrkan St. Donatus från 900-talet e.Kr. – den mest kända medeltida basilikan och symbolen för staden, den imponerande och mäktiga stadsmurar med representativa hamn- och landportar från 1500-talet e.Kr., och många palats och villor från tidigare adelsfamiljer. Bra restauranger kantar en del av vattnet och centrum. Se de berömda samtida attraktionerna: Havsorgeln, en av sitt slag i världen och ljusinstallationen ”The Greeting to the Sun”. Övernattning i Zadar.

Onsdag ZADAR – NP KRKA – ŠIBENIK (B, T, CD)

Vakna upp och beundra de natursköna vyerna medan kryssningen fortsätter söderut, samtidigt som du äter en underbar frukost. Vid ankomst till Skradin, besök den lokala vingården för vinprovning och lätt tapaslunch. Tillbaka i Skradin, gå genom Krka Waterfalls National Park. Det finns 17 vattenfall, med kaskader upp till 100 m breda, och floden Krka faller 45,7 meter. Destinationen sent på eftermiddagen är Šibenik, en stad som ligger i den mycket centrala delen av Kroatiens adriatiska kust. Följ med på den guidade sightseeingturen för att utforska den härliga gamla stan, kulturminnena och möjligen den mest kända här, den UNESCO-listade katedralen St James. Vandra runt och upptäck den historiska kärnan och vattnet. Tillbaka på fartyget för kaptenens middag med liveunderhållning ombord. Övernattning i Šibenik.

Torsdag ŠIBENIK – VIS (B, L)

Tidig morgonkryssning mot ön Vis, en gång en strategisk jugoslavisk marinbas och under många år stängd för turism. Som ett resultat är kulturen och arkitekturen extremt välbevarad. Staden Vis utvecklades nära resterna av den antika Issa, den första stadskärnan i Kroatien. Efter lunchen ombord, tid på egen hand för att utforska. Smaka på fantastiska lokala viner, besök resterna av den romerska termalplatsen, Stadsmuseet, hyr en skoter eller ta en promenad och njut av utsikten över den vackra Villae Rusticae som ligger längs vattnet. Övernattning i hamnen i Vis.

Fredag VIS – BIŠEVO (BLUE CAVE) – SPLIT (B, L)

Morgonkryssning till den lilla ön Biševo för att besöka Blue Cave, ett praktfullt och unikt geomorfologiskt naturligt underverk. Ett hypnotiserande silverblått ljus lyser upp utrymmet inne i grottan (Entréavgift ca.15 €, betalas på plats). Besöket kommer att bero på väder och tidvattenförhållanden. Efter lunch, medan kryssningen fortsätter mot Split, njut av den otroliga utsikten över de omgivande haven och den fantastiska Split Rivieran. Vid ankomst, gå med på den guidade stadsrundturen. En dynamisk hamnstad med en medeltida gammal stad växt runt det 1 700 år gamla Diocletianus palats, Split myllrar av modernt liv mitt i dess antika romerska miljö. Kaféer, restauranger och gallerier trängs de kullerstensgränder, vattnet och Marjan-halvön, vilket gör Kroatiens näst största stad till en av Medelhavets mest övertygande. Övernattning i Split.

Lördag SPLIT (B)

Sista frukosten ombord, följt av hejdå till alla. Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Legend: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, T – tasting, CD – Captain`s dinner​

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2022

16.07.
VIP DELUXE SUPERIOR main deck 2100
DELUXE SUPERIOR main deck 1900
DELUXE SUPERIOR lower deck 1600
DELUXE main deck 1800
DELUXE lower deck 1500

Priser är per person/vecka i Euro.

Resans pris inkluderar
 • Ankomst- och avgångstransfer från Split flygplats och till Split flygplats (på ankomst- och avresedagen)
 • 7 natters kryssning i lyxstuga med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • Te och kaffe hela dagen
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • 9 måltider, 3 rätters – lunch eller middag enligt resplanen
 • En drink med lunch och obegränsat vatten från vattendispenser
 • Kaptenens middag med live underhållning
 • Mycket färsk frukt
 • Professional Tour Guide
 • Guidade vandringsturer i städerna: Split, Šibenik, Zadar, Trogir
 • Nationalpark Kornati entré
 • Nationalpark Krka entré
 • Bibich-vingårdsbesöket + vinprovning
 • Turistskatter & hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice och byte av handdukar
 • Gratis wi-fi ombord
Betalning
 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten
Almänna villkor
 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.
Avbeställningsvillkor
 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)
Tilläg
 • hytt för enkelbruk +50%

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

DELUXE Superior: Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

DELUXE: Deluxe-fartyg är moderna fartyg med en längd på 42 till 47 meter. Det rymliga soldäcket inkluderar en badtunna och solstolar för att njuta av underbart Adriatisk landskap. Deluxe-fartyg har rymliga, påkostade designade, luftkonditionerade badstugor med dubbelsäng eller två enkelsängar, värdeskåp, toalettartiklar på badrum, hårtork, skåp och garderobskåp. Hytter är 12 till 17m2 stora.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och fyra-rätterslunch, dryck med lunch, Captain-middag med levande musik, extra middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, turistskatt & hamn avgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.