Dalmatian Paradise Deluxe Kryssning 2021

Kryssa längs den charmiga kroatiska kusten och öarna på ymnigt designade och luftkonditionerade fartyg.

 • Från: 1300 €
 • Hamn: Split
_

Beskrivning

Garanterade avgångar från SPLIT

SPLIT – KORČULA – MLJET & DUBROVNIK – DUBROVNIK – PELJEŠAC PENINSULA – HVAR – BOL – SPLIT

Njut av sju oförglömliga dagar som kryssar på södra Adriatiska havet från en ö till en annan ombord på ett litet kryssningsskepp. Koppla av och låt kaptenen, besättningen och vår turneringschef ta hand om dig. På morgonen kan du koppla av på rymliga däck och sola eller unna dig en svalkande dopp i det Adriatiska havet. Eftermiddagar och kvällar planeras noggrant för att du ska utforska Kroatiens bästa destinationer med lokala experter.

HÖJDPUNKTER:

Mljet nationalpark, Autentisk kroatisk byfest, spektakulär kvällskryssning på kvällen längs Dubrovniks gamla stadsmurar, simma på Golden Horn-stranden på ön Brač.

Cruising in Croatia - Deluxe Cruises - Deluxe Dalmatian Paradise
_

Program

Lördag     SPLIT (D)

Transfer från Split flygplats till Split hamnen där fartyget kommer att finnas. Incheckning från kl 14.00.  När du har bosatt dig kan du njuta av en guidad rundtur i staden (inte möjligt för sena ankomster). Split är en historisk stad under UNESCOs skydd och en del av världsarvet. Man hittar ett överflöd av romersk arkitektur – av speciellt intresse är det magnifika Diocletianus palats, som en gång beboddes av den romerska kejsaren. Efter turnén i Split kan du återvända till fartyget för en välkomstmottagning och cocktail för att njuta av mötet och hälsningen ombord. Övernattning i Split.

Söndag     SPLIT – KORČULA (B,L)

På morgonen lämnar vi denna magnifika stad och fortsätter vår kryssning mot ön Korčula, bäst känd som Marco Polos födelseort. Vi stanna till lunch i en avskild vik som är på väg. Tidig eftermiddag ankomst till Korčula följt av en guidad vandring i denna förtrollande stad med befästade murar. På den här ön kan du hitta fler legender, berättelser och monument än någon annanstans medan du vandrar längs fiskens mönstergator. Korčula har ett rikt urval av restauranger där du kan fortsätta din gourmetupplevelse och det finns många barer och klubbar för dem som söker kvällsunderhållning. Övernattning i Korčula.

Måndag       KORČULA – MLJET & DUBROVNIK (B,L,D)

Nästa morgon går vi vidare söderut till ön Mljet. Följ med på en promenad med guiden till de berömda saltsjöarna i Mljet nationalpark och njut av båtturen till St Mary Isle, där du besöker ett forntida benediktinerkloster, en gammal kloster och en kyrka från 12-talet. Vi återgår till skeppet för lunch följt av avgång mot Dubrovnik. Sent på eftermiddagen anländer vi till Dubrovnik, men innan vi binder repen i Gruz hamn tar kaptenen dig till en kvällskryssning längs de gamla stadsmurarna medan en buffémiddag serveras på däck. Njut av den spektakulära utsikten över denna magnifika gamla stad. Övernattning i Dubrovnik.

Tisdag    DUBROVNIK (B)

Efter frukost transfer till gamla stan för en guidad vandring för att njuta av denna magiska stad. Du har möjlighet att ta bästa bilder på staden Dubrovnik när vi tar linbanan från Gamla stan till Srđ-berget för att njuta av naturskön utsikt över murarna och Elaphitiöarna. Ledig eftermiddag för att hitta idylliska platser för lunch och middag. För er med mer entusiasm rekommenderar vi att gå de berömda murarna som är 1 940 m långa och ta en promenad längs gånggatan ”STRADUN” – både en gata och en torg, en strandpromenad inne i stadsmuren. Övernattning i Dubrovnik.

Onsdag      DUBROVNIK – PELJEŠAC PENINSULA (B, L, D)

Tidigt på morgonen avresa mot halvön Pelješac, känd för sitt utmärkta vin. Före lunch en kort stopp vid en av Elaphitiöarna och eftermiddags ankomst till Pelješac-halvön. Idag flyttar vi oss bort från inlandet för att utforska landsbygden. Eftermiddagstransfer till byn följt av ett besök på en lokal gård där du kan njuta av en typisk byfest med kroatiska delikatesser, en allomfattande middag med lokala rätter gjorda av sina egna råvaror. Sen transfer tillbaka till fartyget. Övernattning på Pelješac-halvön.

Torsdag        PELJEŠAC PENINSULA – HVAR (B,L)

Morgonavgång mot Hvar. Lunchstopp på den lilla ön Šćedro följt av ett badpaus vid Pakleniöarna. Ankomst till Hvar på eftermiddagen. Hvar är den längsta ön i Adriatiska havet och en av de soligaste; känd för påkostade lavendelfält och hisnande skönhet. Man kan hitta många historiska landmärken i Hvar: renässanskatedralen med dess ursprungliga torn och den äldsta samhällsteatern i Europa som grundades 1612. Vandra upp till stadsfortet med utsikt över hamnen för att få en härlig vacker utsikt över ditt skepp och Pakleni öar. På kvällen erbjuder Hvar ett överflöd av underhållning – många restauranger, barer och kaféer är öppna långt ut på natten. Övernattning i Hvar.

Fredag       HVAR – BOL (B,L,CD)

Vårt sista stopp är ön Brač och den pittoreska staden Bol. Gå längs strandpromenaden eller simma vid en av de mest berömda stränderna i Dalmatien – Zlatni Rat (den Gyllene Udden – känd för sin gruspromenad förskjuts från sida till sida eftersom vinden och vågorna ständigt förändrar sin form). Bol är en typisk fiskarstad som förvandlas till ett populärt turistmål. Efter lunch ombord på fritiden fram till Captain’s avskedsmiddag med levande underhållning ombord. Övernattning i Bol eller närliggande Milna.

Lördag        BOL – SPLIT (B)

Tidig morgonavgång för Split och vid ankomst är det dags att säga adjö till besättningen och alla dina nya vänner! Kolla in klockan 9.00 och transfer till flygplatsen i Split.

* Legend: B – breakfast; L – lunch; D – dinner; T – tasting, CD – Captain’s dinner

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2021

Avgångar lördagar
MS Black Swan
MS Avangard
MS Futura
MS Ave Maria
17.04.
24.04.
01.05.
08.05.
15.05.

02.10.
09.10.
16.10.
22.05.
29.05.
05.06.
07.08.
14.08.
12.06.
10.07.
17.07.
24.07.
31.07.
25.09.
19.06.
26.06.
03.07.
21.08.
28.08.
04.09.
11.09.
18.09.
VIP DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 1900 2000 2100 2300
DELUXE SUPERIOR upper/main deck cabin 1700 1800 1900 2100
DELUXE SUPERIOR lower deck cabin 1400 1500 1600 1800
DELUXE main deck cabin 1600 1700 1800 2000
DELUXE lower deck cabin 1300 1400 1500 1700

Priser är per person/vecka i Euro. 

Övre / huvuddäck hytter fördelas enligt tillgänglighet!

Resans pris inkluderar

 • Ankomst och avgång transfer från Split flygplats och till Split flygplats (på ankomst- och avresedagen)
 • 7 natters kryssning i deluxe eller deluxe superior-hytt med eget badrum
 • Välkomstmottagning & cocktail
 • Daglig frukostbuffé
 • Te och kaffe under dagen
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • 9 måltider, 3 rätters – lunch eller middag enligt resplanen
 • En drink med lunch och obegränsat vatten från vattendispenser
 • Kaptenmiddag med live underhållning
 • Spektakulär kvällskryssning längs Dubrovniks gamla murar
 • Kroatisk vinprovning
 • Autentiskt kroatisk byfest med middag på Pelješac-halvön
 • färsk frukt
 • Professional Tour manager
 • Guidade vandringsturer i städer: Dubrovnik, Hvar, Korčula, Split
 • Envägstransfer från Dubrovnik hamn till Gamla stan Dubrovnik för sightseeing
 • Dubrovnik linbana avgift
 • Mljet National Park entré avgift
 • turistskatter och hamnavgifter
 • Bagagehantering
 • Daglig hytteservice och byte av handdukar
 • Gratis wi-fi ombord

Betalning

 • Anmälningsavgift 35% av beloppet
 • Restbeloppet senast 30 dagar före ankomsten

Almänna villkor 

 • Kaptenen förbehåller rätten att ändra rutt vid ogynnsamma väderleksförhållanden
 • Alla kryssningsavgångar garanteras, men om mindre än 10 deltagare bokas, förbehåller organisatören rätten att avbryta avgången och byta namn på fartyget om behovet uppstår.
 • Gästerna är skyldiga att följa skeppsreglerna och bestämmelserna som befinner sig i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
 • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunder gå iland.

Avbeställningsvillkor

 • Från bokningsdagen fram till 30 dagar före ankomst – anmälningsavgift återbetalas inte
 • 29-22 dagar– 40% av restbeloppet
 • 21-15 dagar – 60% av restbeloppet
 • 14-0 dagar – 100% i avgift
 • Namnändring / datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars tillämpas regelbunden avbeställningsklausul)

Tillägg                                  ​

 • hytt för enkelbruk +50%

Inga extra avgifter vid ankomst utom dricks!

_

Övrigt

Hytt kategori beskrivning

Deluxe Superior

Deluxe superior är en ny klass av nyare och större fartyg, de bästa fartygen som finns på Adriatiska havet byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material. Minst 47 meter i längd, nybyggd eller renoverad efter 2016, med badtunnor och vackra solstolar med lounge, solstolar med mera. Rymliga, utmärkt designade luftkonditionerade hytter med dubbelsäng eller två enkelsängar, 15 till 20m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, depå, hårtork, toalettartiklar, badrock, tofflor etc.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och trerätterslunch med sallad och ostbar, dryck med lunch, Captain’s middag med levande musik, middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, besökare ”skatte- och hamnavgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, vattendispenser tillgänglig. Gratis Wi-Fi.

Deluxe

Deluxe-fartyg är moderna fartyg med en längd på 42 till 47 meter. Det rymliga soldäcket inkluderar en badtunna och solstolar för att njuta av underbart Adriatisk landskap. Deluxe-fartyg har rymliga, påkostade designade, luftkonditionerade badstugor med dubbelsäng eller två enkelsängar, värdeskåp, toalettartiklar på badrum, hårtork, skåp och garderobskåp. Hytter är 12 till 17m2 stora.

Inkluderade tjänster: flygplatstransfer, frukostbuffé och fyra-rätterslunch, dryck med lunch, Captain-middag med levande musik, extra middag i en typisk kroatisk miljö, sightseeing, engelsktalande tour manager, olika entréavgifter, olika provningar, turistskatt & hamn avgifter, bagagehantering, daglig hyttservice, te och kaffe hela dagen, en liter vatten per person dagligen. Gratis Wi-Fi.

Valfria tillval

 • Korcula byupplevelse EUR 35.-
_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

  Här kan du läsa om vår integritetspolicy.