Det största skälet till att åka till Pag är inte strandlivet utan vardagslivet i de vackra, smått labyrintiska 1400-talsgränderna. Beundra änkornas vackra snöflingebroderier, smaka den starka fårosten och dricka det lokala, vita Zuticavinet. Pag är 60 km lång, bredden varierar från knappt 2 till 10 kilometer. Det finns cirka 8 000 öbor. Turist städerna är: Grad Pag, Vlasici, Dinjiska, Simuni, Povljana, Kolan and Mandre.

_

About

Ön med den mest intryckta strandlinjen vid Adriatiska havet (total längd, 280 km), många sand- och stenstränder, kilometer med torra stenväggar, gamla olivlundar och den berusande doften av salvia.

Ön är känd för sitt varumärke Paski fårost, liksom för sitt vackra spets, och salt, lammkött och vitvinerna ”Zutica” och ”Gegic”. Staden Pag är ett monument över middelalderens urbanism, som växte fram på 1400-talet och planeras av den mest berömda byggaren och skulptören i sin tid, Juraj Dalmatinac. Turiststäder är: Grad Pag, Vlasici, Dinjiska, Simuni, Povljana, Kolan och Mandre.