Den 20 km långa naturparken Ucka i östra Istrien är särskilt populär för vandringsturer, eftersom toppen av bergskedjan faller eller stiger – beroende på om du kommer från söder eller börjar i norr..

_

Om Učka

Den 20 km långa Ucka Nature Park i östra Istrien är särskilt populärt för flerdagars vandringsturer, eftersom toppen av sin bergskedjan faller eller stiger – beroende på om man kommer söderifrån eller starta i norr. Att starta turnén i söder är för de ambitiösa, som vill klättra en ännu högre punkt varje dag.

Du börjar vid Sisol-berget på 835 m och kämpar dig upp till toppen av Vojak med dess 1401 m den sista dagen. Däremellan uppdateras de trötta fötterna i de klara fjädrarna och avkopplande skuggor kan hittas i flodbäddarna kvarna i Karstberg.

I motsats till de återstående kusten, som till stor del är helt överlämnade till naturen, är Ucka-landskapet genomgående relativt tätbefolkat. De högsta byarna finns till och med på 950 meter! Där, i Vela och Mala Ucka, kommer herdarna och bönderna att ge dig läckra delikatesser som de har producerat själva, men det finns också en koja för uppfriskning i resten av naturparken.
Om du inte vill gå upp och ner i flera dagar men bara vill njuta av den friska luften, den svala brisen och det ljusa solskenet, är det bästa sättet att göra detta på en av de inte missa och väl skyltade vandringar spår.