Supetar är den största orten på Brač och ligger på norra sidan av ön. Supetar är uppbyggd kring hamnen med små mysiga restauranger, caféer och ett skönt och avslappnat kvällsliv. Den lockar många turister under sommarhalvåret.

_

Om Supetar

Supetar är den största orten på Brač och ligger på norra sidan av ön. Här finns sol och bad, ett sorligt stadsliv och närheten till storstaden Split. Stadens kärna är uppbyggd kring hamnen med små mysiga restauranger, caféer och ett skönt och avslappnat kvällsliv.

Supetar är en stor turistort som lockar många turister under sommarhalvåret. Den är också Bračs största hamn med färjetrafik till Split ca 15 gånger per dag under högsäsongen.  Staden har en befolkning på 3062 personer, och till Supetars kommun räknas också orterna Splitska, Skrip och Mirca.

I staden finns flera imponerande historiska byggnader. I församlingskyrkan med monumentala trappor som byggdes 1733 finns målningar av den lokala barockmålaren Feliks Tironi. Staden erbjuder också många olika fritidsaktiviteter som bland annat simbassänger, tennisplaner, vattenskidåkning och fiske.