Vrsar är en turist stad i västra Istrien, som ligger 9 km söder om Porec. Förr i tiden kallades Orsera. Bebodd sedan förhistorisk tid, i gamla tider var exporten hamnen i Istrien sten.

_

Om Vrsar

Vrsar är en turist stad i västra Istrien, som ligger 9 km söder om Porec. Förr i tiden kallades Orsera. Bebodd sedan förhistorisk tid, i gamla tider var exporten hamnen i Istrien sten. Arkitektoniskt intressant plats i romansk tid förvandlats till en befäst medeltida stad, där biskopar hade sina bostäder och adelsmän. Staden har upprätthållit en Medelhavet atmosfär med dess kullerstensbelagda smala gator som leder till små intima torg. Bara 3 km norr Lim – fjorden natur och restauranger i parken erbjuder fisken traditionellt förberedda. Vrsar har en av världens vackraste skärgårdar, tätt 18 obebodda öar med medelhavsväxter är perfekt för en studie av motorbåtar som kan hyras lokalt. Hyran erbjuder också segling, vindsurfing ombord, trampbåtar och cyklar, i staden finns flera tennisbanor och lekplatser.

_

Besök

Från Adriatiska kusten hela vägen till Vrsar inlands kullar och lågland har generositeten i naturen i detta område varit inspirerande för alla turister som vill vila och koppla av, vilket gör Vrsar till en av de vackraste städerna på Adriatiska havet. Du kommer att bli särskilt imponerad av havslandskapet och Vrsars skärgård med 18 holmar utbredda längs kusten utspridda med gröna skogsvikar, kappor och vikar.

St.George Island – den mest imponerande naturliga attraktionen i Vrsar. Island ligger precis intill kusten, väl underhållet och lämpligt beläget, vilket gör det till det perfekta destinationen för en dag. Med sin oförstörda natur, restaurerade romanska stenkyrkan St. St George, övergivna stenfråga, vackra stränder george ö kommer att erbjuda dig en perfekt semesterplats om du letar efter en lugnande och avkopplande semester. Du kan simma ett kort avstånd till ön och få ett annat perspektiv på staden och dess hamn och marina.

Lim Bay – är 12 km lång och 0,5 km bred ovanligt naturfenomen. Stor havsbukta som konstigt påminner om Norges fjordar, men dess ursprung är inte samma som fjorden, det är förmodligen skapat av det tidigare flödet av floden Pazinica, som är en underjordisk flod i nuet. Lim Bay är välkänt för att St. Romualdo bodde i flera år i ett hålrum efter att ha hittat flera kloster i Istrien. Ett annat intressant faktum om Lim Bay är vegetation som inte är densamma i norra och södra delen av bukten, denna skillnad kan ses särskilt under hösten och vintermånaderna. Lim Bay är en turistattraktion och ett skyddat naturmonument som också är platsen där ostron och fiskodlingar av gilthead och havsab har odlats sedan forntiden.

Vrsar gångvägar – en stad har ett praktfullt utvecklat nätverk av strandpromenader, särskilt de vid strandpromenaden också känd som ”lungomare” som följer den naturliga formen av sjöshor från Valkanela till Koversada, som löper genom Medelhavets vegetation i holmen. Lungomare guidar dig genom många av Vrsars attraktioner, från den lyxiga småbåtshamnen, över fiskehamnen till stränderna vid foten av lägenhetskomplexet som slutar på Petalon Resort och naturisten destination Koversada. Vrsar centrum korsas med typiska medeltida smala gator, och med varje steg kommer du att gå in i en ny atmosfär: torget, balkong, traditionell arkitektur, smalhet eller utsikt över havet eller staden.

Kontija Forest – skog ligger i Vrsar och ovanför Lim Bay och är en speciellt skyddad reserv av skogsvegetation med ett område på 65 hektar. Ett av de många naturfenomenen i Kontja skogen är en orientalisk hornstrålsskog som är mer än 140 år gammal. Detta är ett av de bäst bevarade områdena i Istrien.

_

Rekreation

Vrsar beaches – you can find different types of beaches there. Those in Valkanela Camp and Belvedere resort are made of fine gravel with some part pave with limestone slabs. In Koversada area you can find gravel and rocky beaches and children equipped beach. Neighboring quarry area and peninsula Montraker offering you rocky beach with stunning panoramic view of old town. Beaches of exceptionall beauty are on Sveti Juraj Island (St.George), in its narrowest part where is sand clustering and creating irresistible swiming and sunbathing area. All beaches in Vrsar are carriers of “blue flags” as a guarantee of high quality sea water and additional facilities.