Upptäck det frodiga gröna landskapet i Kroatien på häst medan du bor på en vänlig, familjedriven ranch.

  • Från: 1200 €
  • Avgång: Pula
_

Beskrivning

Upptäck det frodiga gröna landskapet i Kroatien på häst medan du bor på en vänlig, familjedriven ranch. Med framåtriktade och välmönstrade hästar är denna semester en perfekt flykt för ryttare som letar efter en ny vitaliserande semester.

Istrien ligger i nordvästra Kroatien, nära gränserna till Italien och Slovenien. Området är känt för att vara den största gröna oasen i norra Adriatiska havet. Det finns stora skogar av tallskog längs kusterna och omgivande öar, medan inlandet hittar du strömmar som strömmar genom djupa dalar, vingårdar och olivlundar.

Ridningsprogrammet är lämpligt för mellanliggande och avancerade ryttare, bekväm i alla steg och med erfarenhet av ridning utomhus. En rimlig nivå av träning krävs. Tonvikten ligger på det istriska inlandet, men flera kulturella / historiska punkter som är en del av resplanen.

Din guide Željko och hans entusiastiska och skickliga team har lång erfarenhet av ridning och spårstyrning. Ranchen är för närvarande hem för omkring tjugo välskötta hästar och unga lager, främst arabiska kors, engelska fullblods kors, utkastskors, lokala raser och Appaloosa.

Vi specialiserar oss i små grupper på 4-6 ryttare för att säkerställa kvalitet och personlig uppmärksamhet åt varje gäst.

När du rider i denna oförstörda vildmark kommer du över romerska ruiner och stora platåer, liksom pittoreska små byar där du kommer att träffa de vänliga lokalbefolkningen. Allt är varmhjärtat och avslappnat här i historiens land, skönhet och vitalitet.

_

Program

Dag 1

Anländer på flygplatsen där du kommer att träffas och överföras till gården. Du kommer att ha tid att bosätta sig i ditt rum och besöka hästarna innan du njuter av din första kvällsmåltid och träffar din värdfamilj och andra ryttare. Måltiderna är färskt med lokala ingredienser, varav många produceras på gården och visar upp det bästa av hälsosamma kroatiska köket. Om ryttarna har en tidig ankomsttid, finns det möjlighet att tillbringa en stund i fritiden i staden Pula, och sedan överföras efter lunch (på egen hand) till gården.

Dag 2

Efter en traditionell frukost med färskt bröd/bullar, skinka, ost och hemgjord sylt, går vi till stallen där en häst kommer att väljas ut för dig. Idag är en lätt ridande dag genom öppna landskap, vingårdar och olivlundar. Under den första ridningsdagen kommer vi att se till att du passar och är lycklig med din monter.

Det första stoppet blir de små, men fascinerande grottorna Feštinsko Kraljevstvo, som av misstag upptäcktes under 1930-talet under en vingård, och är nu öppna för allmänheten. Ett 20-minuters besök (entré ingår) i ”Kingdom of Feštini” hjälper till att visa vad som bildar grunden på den istriska halvön. En gratis Medica (honungs-flavored grappa) hjälper till att förbättra de illusioner och skatter som denna underjordiska lilla värld har att erbjuda. Efter en picknick lunch ska vi fortsätta lugnt åka på väg söderut. På vägen kan man njuta av fantastiska vyer över halvön, särskilt från en pilgrimsfärdskors nära Orihi, varifrån man på en klar dag kan se både öst och väst. Varje årstidens färger bidrar till ett ständigt föränderligt landskap. Trots att fler och fler besökare är upptagna för att upptäcka det isländska inlandet, är det fortfarande ett unikt nöje att slingra sig längs landsbygdsbackarna. Sen eftermiddag kommer vi fram till en hästranch i byn Hrboki, där vi ska ha en välförtjänad kvällsmåltid innan vi återvänder hem till Karnevali (20 min med bil).

Dag 3

Efter frukost kommer du tillbaka till dina vilade hästar och vi påbörjar en tur till Blaz Bay, där du kan bada med hästarna (väderberoende) och njuta av en picknick lunch på den fridfulla havsstranden. Härifrån rider du fram till Barban, en medeltida stad belägen på en blåsig platå med en tradition av hästkapplöpning. Här kommer våra hästar att duscha innan vi fortsätter till vårt boende och middag på Stefanija agrotourism i byn Draguzeti.

Dag 4

Idag kommer vi att uppleva nya och varierade landskap när vi åker österut i hjärtat av den istriska halvön. Vi kommer att köra genom den täta Cere Forest, känd för sina säsongens svampar, sedan genom fält och byar med mer och mer av halvön som öppnar dig – du kommer att bli överraskad av olika terräng, flora och fauna. Vid slutet av platån börjar vi en 3 km nedstigning i Rasa-dalen. Vi kommer att njuta av en picknick lunch på floden Rasa, följt av en välförtjänad lätt åktur längs de mjuka gröna flodbankerna, med gott om galopp och njut av frisk luft i de trafikfria omgivningarna. Vid sen eftermiddag når vi familjen Hamlet Gologoricki Dol, inbäddat i en frodig ravine, långt ifrån maddingmassan. Detta kommer att bli vår viloplats för natten och i kväll kommer vi att njuta av en speciell måltid som traditionellt kokas i en keramisk kruka (cripnja) under en öppen elds glödande karm. Det finns också ett besök i familjekällaren för att smaka hemproducerade viner. OBS: Boende på gården är i rum med dubbelsängar, och om någon ryttare inte vill dela, finns det alltid ett alternativ att återvända till Karnevali över natten (25 minuter).

Dag 5

Efter frukost åker vi genom landskap med fantastisk utsikt över det spridande istriska landskapet, omgivet av vingårdar. Detta kommer att bli en minnesvärd dag med ridning över ett kuperat landskap, prickat med bergsbyar och ensamma kyrkor som strider mot tidernas krafter. Vid lunchtid ska vi nå den en gång befästa staden Beram där vi kommer att få en typisk istrisk lunch i den lokala krogn och möjlighet att besöka den lokala kyrkan. På sen eftermiddag kommer vi att nå Rafos ranch, som kommer att erbjuda vila för våra hästar och en utsökt lokal middag för oss, inklusive en smak av tryffel som är typisk för denna region. Detta område skiljer sig helt från hela den omgivande karstregionen på grund av dess vilda och fuktiga mark. Det vanligaste trädet är den engelska eller Brown Oak och det ligger under dessa träd, i Motovunskogen som den sällsynta och dyrbara svamptruffeln finns. Den växer under jord och utbildade hundar eller grisar brukar sniffa ut den skarpa specialiteten. För övernattning återvänder vi hem till Karnevali (15 min bilresa).

Dag 6

I morse ska vi ta våra hästar på en homebound resa, genom att korsa den charmiga landsbygden, vid sidan av gamla stenmurar, med rik röd jord som lägger till färgen och en kontrast till karstbergformationerna. Landsvägar tar oss till byn Tinjan, där vi ska ta en skogsväg ner och upp Limdalen innan vi når vår lunchstopp på hästklubben Sokol. Efter en vila och en picknick lunch fortsätter vi genom fält och små vingårdar. Att åka längs de långsamma och blåsiga vägarna mot Karnevali kommer att vara en perfekt tid att reflektera och känna sig nära naturen.

Dag 7

På vår sista dag ska vi ha en lugn morgonresa, över det tidigare gränsområdet mellan Hapsburg och venetianska riket, till den medeltida staden Svetvinčenat. Grimani slott dominerar den nu lugna staden, som en gång skulle ha varit den första defensiva punkten på den venetianska sidan av gränsen. Den har en charmig kyrka med utsikt över en elegant torg där många evenemang hålls, till exempel en tävling om den vackraste geten! Slottet lockar också några av de största namnen i Kroatien att komma och utföra i denna annars sömniga bosättning. Efter en kaffepaus, vi återvänder hem längs skogspåren till gården till lunch. Detta kommer att följas av en eftermiddagsutflykt till Rovinj, med bil eller med van. Rovinj är Istriens mest pittoreska kuststad, bättre känd som Adriatiska St Tropez. Gamla stan har en distinkt venetiansk arkitektonisk inflytande. Du kommer att ha en chans att besöka den kommande kyrkan St. Euphemia, som erbjuder underbar utsikt över Rovinj skärgård och den västra Istrien kusten. Det kommer att finnas tid att utforska stadens härligt vridbara gator, dess attraktiva hamn, eller om det är väder att tillåta att ha en dopp i det klara Adriatiska havet.

Dag 8

Avgång efter frukost. Om ryttare har en sen eftermiddag eller kvällsflygning, kommer de att överföras på mid-morgonen till Pula där de kan lämna bagaget i säkert förvaring (till en minimal kostnad) och njuta av staden fram till sin flygtid. Flygbuss är tillgänglig från huvudbusstationen.

Observera att resplanens order kan variera beroende på lokala omständigheter.

_

Priser & Villkor

Avgångar & Priser 2020

Date Tillgängliga platser
March 8. – 15. 2
May 10. – 17. 4
May 19. – 26. full
May 31. – June 07. full
June 07. – 14. 5
September 06. – 13. 3
September 13. – 20. 2
September 27. – October 04. full
October 04. – 11. 5

Detta är ett 8 dagars / 7 natt program med 6 dagar ridning tillgänglig på uppsatta datum.

Prissättning

Number of
days/nights
Riding days EUR
8d/7n 6 1200 €

Priset är per person i delad dubbel rum. Ett enkelrum kan bokas utan extra tillägg när det är tillgängligt.
Det finns ingen tillägg för enkel bruk, men enkla rum är endast tillgängliga på ranchen, så om du inte är villig att dela rum kommer du att bli körd tillbaka till ranchen i Karnevali varje natt

I priset ingår

– Retur transfer från / till Pula eller en lokal punkt i området (på begäran)
– 7 nätter boende baserat på delat dubbelrum / tvåbäddsrum med privata faciliteter
– Daglig frukost
– Daglig picknick lunch
– Daglig 3-rätters middag med 1/2 liter bordsvin per person
– Inträdesavgift i grottorna
– Lokala besök och vinprovning enligt beskrivning,
– Eftermiddagsutflykt till Rovinj med bil
– Fem och en halv dag med ridning enligt beskrivningen.

_

Övrigt

Mat & boende

Programmet är baserat från den lilla familjeägda gården / ranchen i byn Karnevali. Detta är en idealisk plats att koppla av och koppla av när du inte är på häst. Gården består av flera byggnader runt en innergård, byggd i traditionell istrisk stil (sten och röda kaklade tak) och har moderna bekvämligheter.

Det finns fyra rum, alla med eget badrum. Tre rum har enkelsängar och ett rum har en dubbelsäng plus en singel. Alla rum är välskötta och inredda i underbara färger, med solida rustika möbler och trägolv. Badrummen är rymliga med antingen en stor dusch eller ett badkar. Det finns centralvärme för de kalla morgnarna och kvällarna på våren och hösten. Utsikt är till trädgården eller den gröna dalen på baksidan av huset. De är alla rökfria rum. Rummen är i en separat byggnad till huvudhuset och byggnaden har arrangerats i en u-form kring en liten innergård. På ena sidan av byggnaden finns ett gemensamt rum för gäster med kök, vardagsrum / matsal och öppen spis, för användning i svalare temperaturer. Bredvid byggnaden finns en täckt uteplats med grill där måltider kan avnjutas utomhus. Det finns gott om parkeringsplatser om gästerna anländer med bil. Ett nytt tillägg är en pool – perfekt slutar till de dagar i sadeln!

Mat och vin som erbjuds är traditionellt och lokalt producerat för att ge ett bestående intryck av den lokala landsbygden. All mat som serveras är nyskapad med lokala ingredienser – inga frysta råvaror! Många produkter odlas på gården, eller levereras av grannarna. Hemskilda kycklingar ger färska ägg och det finns en myriad av traditionella rätter från Istrien för gäster att smaka på. Även om Istrianer är kända som stora köttätare, tillgodoses också vegetarianer och veganer.

Den lokala maten är hälsosam och består ofta av hemgjorda tjocka soppor (baserade på olika bönor, örter och potatis), tunna soppor, köttstewar (vildsvin, nötkött, vilt, kanin, kyckling) serveras med lokala varianter pasta . Grillar är också mycket populära och väder tillåter, en kväll planeras med en utomhus bbq middag på stallen – för att njuta av hästens företag på kvällen.

Naturligtvis är, som resten av kroatiska kusten, lokalt framställda prsut (prosciutto) och ost mycket vanligt. Istriens prsut har ett särskilt internationellt erkännande och är nu ett regionalt varumärke.

Lokala drycker inkluderar rött och vitt vin och en mängd olika starka drycker: grappa, valnötbrandy, biska (mistelvätska) etc.

Trieste transfers

Vi kan ordna transfer från / till Trieste för 250 euro per bilresa (upp till 3 pax) eller 350 euro per bilresa (upp till 6 pax).

Hästar och ridning

Hästarna på gården är specialutbildade för spåren och är väl vana vid terrängen. Det finns fyra generationer hästar, totalt 17 och alla föddes och uppvuxna på ranchen. Hästarna föddes genom noggrann korsning av högkvalitativa hingstar och marer. De hålls utomhus under det mesta av året och är resistenta mot klimatförhållandena. De är välfödda och i perfekt skick.
Det finns 8-10 hästar tillgängliga för ridning och alla är framåt, säkra och milda temperament. De sträcker sig från 14.3hh till 16.1hh. Ridningshastigheten är på medellång nivå (det går långa promenader) och du rider i genomsnitt 4-7 timmar om dagen. Två guider följer med ryttarna och båda är väl bekanta med lokalområdet och spåren. Det finns hjälp från tredje part med ett fordon om en situation uppstår när det är nödvändigt.

Ridningskrav

Ridningsprogrammet är lämpligt för mellanliggande och avancerade ryttare, bekväm i alla steg och med erfarenhet av ridning i det öppna. En rimlig nivå av träning krävs för att klara av långa timmar i sadeln och lite gångavstånd. Ryttare ska kunna montera / avmontera utan hjälp, men hjälp är vanligtvis tillgänglig om det behövs. Det finns en lägsta ålder på 12 för denna åktur och varje barn ska åtföljas av en vuxenåkare. Erfarenhet av ridning över brant / grov terräng är inte nödvändigt men skulle vara en fördel. Ryttare som vill delta i matning, grooming och tackar upp sina hästar är välkomna att göra det.

Viktbegränsning

Viktbegränsningen för denna åktur är 14 st / 198 lb / 90 kg, var vänlig fråga om du är en erfaren ryttare som överstiger denna vikt.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

    Här kan du läsa om vår integritetspolicy.